به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، غرفه جمهوري اسلامي ايران بیستوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب پكن ، صبح امروز اول شهريور با حضور ابوذر ابراهيميتركمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و وو شانگ زی، معاون سازمان رادیو، تلویزیون، فیلم و انتشارات چین، افتتاح شد.
ابراهیمیترکمان در سخنانی در آيين گشايش غرفه ایران، از دستاندركاران برپایی بیستوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب چین و غرفه ایران در این دوره از نمایشگاه، تشکر و قدردانی کرد.
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با اشاره به جایگاه کتاب و کتابخوانی در زندگی بشر، نقش آن را به قدری والا و ارزشمند دانست که هر چه در این زمینه فعالیت و تلاش شود، باز هم کم است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین، گفت: حقایق تاریخی در ایران و چین نشان میدهد که اجداد و پیشینیان ما در قرون گذشته هنگام گذر از جاده ابریشم نه تنها در مال التجاره خویش کتاب حمل میکردند بلکه خود، کتابخون، صاحب فرهنگ و اهل هنر بودند.
وی افزود: اگر اینگونه نبود این همه تبادلات فرهنگی، هنری و حتی زبانی میان اقوام و ملل در سرتاسر این جاده شکل نمیگرفت.
ابراهيميتركمان با اشاره به حضور هیأت ایرانی در چین گفت: دو کشور ارتباطات بسیار نزدیک و صمیمانهای را با توجه به اشتراکات فراوان فرهنگی دارند و هیأت ایرانی با علاقهمندی در این کشور حضور یافتهاند.
ريیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: اطمینان دارم که این نمایشگاه و غرفه ایران که به زیبایی و تنوع برپا شده، زمینه توسعه همکاریها را به ویژه در زمینه فرهنگی، فراهم خواهد کرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: مسئولان عالی دو کشور عزم و اراده جدی برای توسعه همکاریها دارند و در کنار توسعه تعاملات اقتصادی و سیاسی، گامهای ارزشمندی در حوزههای فرهنگی برداشته شده است.
وي اظهار امیدواری كرد با رفت و آمدهای فعالان هنری و فرهنگی، شاهد تعاملات هر چه بیشتر در این خصوص باشیم.
ابراهیمیتركمان با اشاره به تشکیل کمیسیون فرهنگی دو کشور گفت: با توجه به اهمیت اینگونه تعاملات میان دو کشور بزرگ ایران و چین، این کمیسیون تشکیل شده است كه با برنامهریزی دقیق و اجرای برنامههای متنوع میتواند نقش سازندهای را در گسترش روابط فرهنگی ایفا كند.
وي در ادامه، گفت: ایران و جین به عنوان دو کشور متمدن و با فرهنگ غنی دارای ارزشهای فرهنگی فراوانی هستند که ضروری است شناخت دو طرف در خصوص این ظرفیتها، افزایش یابد.
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي اظهار كرد: برنامههایی همانند نمایشگاه بینالمللی کتاب که سال آینده هم، چین میهمان نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران خواهد بود، برای توسعه این شناخت مؤثر است.
در بخشي ديگر از اين برنامه، معاون وزیر صدا و سیما و انتشارات و تبلیغات چین طی سخنانی، از حضور جمهوری اسلامی ایران در بیستوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب چین تقدیر و تشکر کرد.
در ادامه، غرفه ویژه ایران با عنوان «ایران، رویای رنگین جاده ابریشم» توسط ابراهیمیتركمان، ريیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و معاون وزیر صدا و سیما و انتشارات و تبلیغات چین افتتاح شد.
حجتالاسلام والمسلمین احمدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، علي اصغر خاجی، سفیر و محمدرسول الماسیه، رایزن فرهنگي کشورمان در پکن، پاک دامن، مدیر کل دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه، شهرامنیا، ريیس مؤسسه فرهنگی ایران وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعدادی از مقامات چینی و علاقهمندان به فرهنگ و تمدن ایران و اسلام در این مراسم حضور داشتند.
ایران، رویای رنگین جاده ابریشم؛ شعار جمهوری اسلامی ایران در نمايشگاه کتاب چين
در نمایشگاه بینالمللی کتاب چین که شهرت بالایی در این عرصه فرهنگی در قاره آسیا و جهان دارد، بیش از 2 هزار ناشر از 86 کشور جهان در هفت سالن مجزا حضور دارند که به مدت پنج روز در مرکز بینالمللی نمایشگاهی شهر پکن محصولات فرهنگی خود را عرضه میکنند.
جمهوری اسلامی ایران نیز با شعار «ایران، رویای رنگین جاده ابریشم» و هیأتی مرکب از 80 نفر در این دوره حضور فعال دارد.
هوشنگ مرادیکرمانی، از نویسندگان برجسته حوزه کودک و نوجوان کشورمان از جمله حاضران در این نمایشگاه است که اعلام شده کتاب «مربای شیرین» او که به زبان چینی ترجمه شده، در این نمایشگاه رونمایی خواهد شد.
حسین پاینده، نویسنده و منتقد ادبی، مرضیه سلیمانی، نویسنده و مترجم کتاب، طاهره ایبد، نویسنده بیش از 60 اثر در حوزه بزرگسالان، کودک و نوجوان، دکتر الهام السادات میرزانیا، مترجم فرهنگ لغت چینی به فارسی و علی سید آبادی، شاعر و نویسنده حوزه ادبیات کودک و نوجوان و سحر پرهنده به عنوان دیگر میهمانان ویژه بخش نویسندگان بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب شهر پکن نام برد.
از دیگر فعالان حوزه فرهنگ و ادب کشورمان حاضر در این دوره، سه آژانس ادبی «تماس»، «کیا» و «پل» است که با بیش از 150 عنوان کتاب در زمینههای دفاع مقدس و ادبیات داستانی در نمایشگاه بیست و چهارم کشور چین حضور یافتهاند.
ناشران کشورمان در این دوره از نمایشگاه دارای یک فضای 500 متری ویژه هستند که با همکاری مشترک رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در چین، مؤسسه نمایشگاهی فرهنگی کشورمان و سازمان رادیو، تلویزیون، فیلم و انتشارات چین در سالن «W2» حضور دارند.
معرفی طرحهای حمایتی مانند طرح حمایت از کتاب ایرانی در بازارهای جهانی (گرنت)، هفته فیلم ایران، اجرای موسیقی زنده و برنامه روایتگری، نقالی و داستانخوانی، نمایش کتابهای ایرانی ترجمه شده به زبان چینی و آثار منتخب ناشران ایرانی در حوزه ایران شناسی، کودک و نوجوان، ادبیات معاصر ایران، کتابهای دارای جوایز داخلی و کتابهای ایرانی چاپ شده در خارج از کشور نیز، اجرای موسیقی زنده و برگزاری نشستهای تخصصی از فعالیتهای دیگر غرفه ایران در این رویداد فرهنگی است.
همچنین، در محل غرفه ایران و در بخش ویژه 70 اثر تصویرگری از 70 تصویرگر کشورمان به نمایش گذاشته شده که انجام این مهم با همکاری مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی و انجمن تصویرگران کشورمان به منظور معرفی هنر ایران و تصویرگران ایرانی صورت گرفته است.
همچنین در طول مدت برپایی نمایشگاه، ایرانشناسان چینی در غرفه ایران کتاب روابط فرهنگی ایران و چین و گزیده آثار کتابشناسی دو کشور را معرفی خواهند کرد.
از ویژگیهای مهم نمایشگاه کتاب بیستوچهارم، میتوان به توجه و تقویت تبادلات و همکاری با کشورهای قرار گرفته در مسیر طرح «یک کمربند - یک راه» اشاره کرد که از ابتکارات «شی جین پینگ» ريیس جمهوری چین محسوب میشود. به همین منظور در این دوره 28 کشور قرار گرفته در حوزه جاده ابریشم نیز آثار نویسندگان برجسته خود را عرضه کردهاند.
هفته فیلم ایران نیز ظهر امروز (به وقت محلی) و همزمان با برپایی بیستوچهارمین دوره نمایشگاه کتاب در پکن پایتخت چین فعالیت خود را در موزه فیلم شهر پکن آغاز میکند.
اين رويداد فرهنگي با همکاری سازمان امور سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در پکن با حضور مقامات عالی رتبه فرهنگی و هنرمندان دو کشور در موزه ملی چین برگزار خواهد شد.
نظر شما