علاقه کلیسا به همراهی با مسجد در پیوند دوستی، صلح، عدالت  و محبت به زندگی مردم

خبرگزاری شبستان: رمزی گرمو با تاکید بر ضرورت برجسته سازیِ اشتراکات اسلام و مسیحیت در جریان مبارزه با انحرافات دینی، گفت: کلیسا درصدد است پیام خدا بر مبنای دوستی و محبت را در زندگی تجلی دهد و در این باره به همراهی اسلام و مساجد نیز امید دارد.

رمزی گرمو، اسقف اعظم کلیسای کاتولیکِ کلدانی ـ آشوری در گفت وگو با خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، در پاسخ به این پرسش که آیا در کلیسای مسیحیت ظرفیتی همانند کانون های فرهنگی هنری مساجد که در حوزه ترویج عقاید، تعلیم و تربیت و آموزش و ... فعال اند، وجود دارد؟، اظهار کرد:  فعالیت اصلی کلیسا کاملا جنبه روحانی دارد، یعنی کلیسا جایگاهی است که مومنان برای دعا و نیایش در آن جمع می شوند و این اجتماعات مذهبی به ویژه در روزهای یکشنبه تشکیل و همزمان با آن مراسم «قربانی مقدس» نیز انجام می شود که در آن به یاد مسیح(ع)، مرگ و رستاخیز و آمدن او هستیم.

 

وی گفت: در کنار این فعالیت اساسی که جنبه روحانی و معنوی دارد، فعالیت های دیگری نیز در کلیسا دنبال می شود؛ برای مثال ارائه تعلیمات دینی مخصوص کودکان، نوجوانان، بزرگسالان به ویژه در روزهای جمعه که تعطیل است، همچنین، در کلیسا فعالیت هایی با جنبه های اجتماعی و انسان دوستانه مثل رسیدگی به بیماران و سالمندان را دنبال می کنیم.

 

رمزی گرمو ادامه داد: سعی داریم این نکته در فعالیت ها مدنظر باشد که دین وسیله ای برای ایجاد روابط دوستانه و محبت آمیز با مردم اعم از مسلمان و پیروان سایر ادیان و مذاهب است، حتی کسانی که صرفا انسان اند اما باور دینی مشخصی ندارند؛ از این رو، محور زندگی ما به عنوان مسیحی این است که بتوانیم آن پیامی که از خداوند به ما رسیده و محور آن محبت و دوستی است را در زندگی شخصی و ارتباط با دیگران اِعمال کنیم.

 

 

وی در مورد نقش مساجد به عنوان مرکز و کانون فعالیت های دین مبین اسلام در ایجاد این رویکرد محبت آمیز و اثرگذاری فراتر از مرزها، گفت: امید است اسلام و پیروان آن بتوانند از ارزش هایی که این دین آسمانی دارد به درستی بهره مند شوند.

 

اسقف اعظم کلیسای کاتولیکِ کلدانی ـ آشوری با اشاره به برگزاری نهمین دور گفت‌وگوهای دینی ایران با شورای جهانی کلیساها گفت: برای مثال در این دوره از گفت وگوها که روز گذشته به پایان رسید، در مورد صلح و عدالت و همزیستی صحبت شد. اگر بتوانیم این سخنان را واقعا عملی کنیم و فقط جنبه شعاری نداشته نباشد، همسزیستی مسالمت آمیز محقق خواهد شد.

 

وی ادامه داد: اگر این سخنان را جامه عمل بپوشانیم و نه تنها در داحل ایران که در خارج از مرزهای آن نیز اجرا شود، همسزیستی مسالمت آمیز محقق می شود. باید توجه داشت دین جنبه های جهانی دارد و می توان امید داشت هم در کشورهایی که اکثریت جمعیت، مسلمان هستند و هم در کشورهایی که اکثریت جمعیت، مسیحی هستند، زندگی مشترکِ مسالمت آمیز بین پیروان ادیان مختلف شکل بگیرد.

 

اسقف اعظم کلیسای کاتولیک کلدانی-آشوری تصریح کرد: فراموش نکنیم که اشتراکات فراوانی میان دو دین بزرگ اسلام و مسحیت وجود دارد، برای مثال در هر دوی آنها برای دعا، روزه، صدقه، دفاع از صلح، عدالت و آرامش ارزش فراوانی وجود دارد، همچنین است در مورد مساله امر به معروف و نهی از منکر. البته گرچه که اختلافاتی نیز وجود دارد اما باید سعی کنیم از اشتراکات استفاده کنیم تا چهره زیبای دین به مردم شناسانده شود و کسانی که به خدا ایمان ندارند، هم به جرگه مومنان بپیوندند.

 

 

وی درباره تاثیر تقویتّ اشتراکات دینی میان اسلام و مسیحیت بر از بین بردن خشونت های دینی و خنثی کردن جنایات گروهک هایی نظیر داعش و صهیونیسم مسیحی، اظهار کرد: به نظر می رسد یکی از علت های این حرکات خشونت آمیز در میان گروه هایی نظیر داعش، تفرقه و فاصله میان ادیان باشد. اما اگر همانطور که پیشتر اشاره داشتم پیروان ادیان ابراهیمی بیشتر با یکدیگر همکاری کنند تا حد قابل توجهی جلو این اتفاقات گرفته می شود.

 

اسقف اعظم کلیسای کاتولیک کلدانی-آشوری تاکید کرد: اگر بر ارزش ها و مشترکات تکیه نکنیم راه برای کسانی که می خواهند برداشت انحرافی از دین داشته باشند، باز می شود. من امیدوارم که این جلسات گفت وگو سبب شود که بیدار باشیم و اندیشه های خدمت به جامعه را با هم در میان بگذاریم.

 

وی در پاسخ به این پرسش که شخصی انگاشتن دین در مسیحیت چقدر سبب بروز بحران ها و مشکلات برای پیروان این دین شده است، خاطرنشان کرد: همواره تاکید کرده ایم که دین فقط یک مساله شخصی نیست و باید ارزش های دینی که به آنها اعتقاد داریم را در خانواده، محل کار و جامعه و ... برجسته کنیم. چه فایده ای دارد که وقتی یک فرد به دین اعتقاد داشته باشد ولی آن را اشاعه ندهد؟ زندگی اجتماعی ما منعکس کننده ارزش هایی است که در دین و کتاب مقدس مان وجود دارد.

کد خبر 650734

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha