«دیده‌بانی حقوق زنان» از وظایف مهم معاونت/افزایش توانایی‌های زنان آسیب‌دیده

خبرگزاری شبستان: معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری با بیان اینکه دیده‌بانی حقوق زنان است، گفت: افزایش توانایی‌های زنان آسیب‌دیده جزو اولویت های معاونت است.

به گزارش خبرنگار شبستان، معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری امروز در نخستین نشست خود با اصحاب رسانه ضمن تقدیر و تشکر از زحمات خانم مولاوردی در حوزه زنان گفت: خانم مولاوردی زحمات زیادی در حوزه زنان متحمل شدند و طرح های خوبی را نیز ارایه دادند که ما آنها را ادامه خواهیم داد.

 

وی بیان کرد:امیدوارم در دولت دوازدهم با همکاری اصحاب رسانه با توجه به تاکید رئیس جمهور بر جریان آزاد اطلاعات و آگاهی رسانی و همچنین آنکه این مسئله نیز امروز به یک مطالبه عمومی تبدیل شده بتوانیم در حوزه زنان و امور خانواده شاهد این جریان آزاد اطلاعات باشیم.خوشبختانه جایگاه مولاوردی به عنوان دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی می‌تواند در تحقق مطالبات مردمی در زمینه ایجاد جریان آزاد اطلاعات بسیار موثر باشد.

 

وی بیان کرد: به دلیل جمعیت بالای فارغ التحصیلان دانشگاهی زنان که از افتخارات و نشانه های پیشرفت حوزه زنان در کشور ما بوده بسیاری از آنها جویای کار هستند و خوشبختانه در سالی که مقام معظم رهبری آن را به عنوان سال اقتصاد مقاومتی و تولید و اشتغال نامگذاری کردند با توجه به کمک و توان افزایی بانوان نابراین مطالبه این موضوع مدنظر ما قرار خواهد گرفت و از جمله موضوعاتی است که با همکاری دستگاه های مختلف آن را پیگیری خواهیم کرد.

 

 

وی با اشاره به برنامه های خود در حوزه زنان در دولت دوازدهم افزود: من برنامه های خود را تحت عنوان زنان، خانواده و توسعه پایدار ارایه داده ام و امیدوارم بتوانیم همه آنها را اجرایی کنیم. اولین و یکی از مهمترین رویکردهای ما ارتقا و افزایش کارآیی ساختارهای مرتبط با پیشبرد و بهبود وضعیت حوزه زنان است که متاسفانه معاونت از آن ساختارهای لازم برای پاسخگویی به حوزه زنان برخوردار نیست. پیشنهادات زیادی را بررس می کنیم یقینا یکی از برنامه ها و رویکردهای مهم ما توجه به این ساختار خواهد بود.

 

ابتکار ادامه داد: در بعد فرابخشی و جلب مشارکت مردمی این رویکرد بسیار رویکرد خوبی است و خوشبختانه در دولت یازدهم هم مورد توجه بود و ما در محیط زیست هم نسبت به مشارکت های مردمی و سازمان های مردمی توجه زیادی داشتیم و یکی از ارکان مهم برنامه های ما بود و امروز هم این امر یکی از برنامه های مهم ما در معاونت خواهد بود. ما از همه دانشگاهیان، هنرمندان و ورزشکاران به مشارکت در این حوزه دعوت می کنیم.

 

وی با بیان اینکه یکی دیگر از ضوابط مهم ما در معاونت دیده بانی وضعیت زنان و خانواده می باشد، افزود: این موضوع اهمیت زیادی دارد از نظر اینکه اگر ما بخواهیم پیشرفتی در شاخصه های مختلف حقوقی، اجتماعی، آموزشی، اشتغال و بهداشت حاصل شود، باید شاخصه های لازم را معرفی کنیم ،خوشبختانه بستر بعدی در این زمینه ها فراهم شده است ،حتما با مرکز آمار ایران همکاری تنگاتنگی در این زمینه خواهیم داشت. شاخصه هایی که تعریف می کنیم حتما شاخصه های مورد توجه در سیاست های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه خانواده خواهد بود و همچنین سیاست‌های مندرج در برنامه ششم توسعه کشور در ارتباط با زنان و همینطور حوزه زنان خواهد بود. خوشبختانه معاونت پروژه های خوبی در این زمینه داشته و قابل عرضه می باشد مانند شاخص خانواده شکوفه که در این زمینه اقداماتی صورت گرفته و ما شاخصه های دیگری را به آن اضافه خواهیم کرد.

 

وی ادامه داد: کلیه این برنامه ها در انطباق و خط مشی دولت دوازدهم ارایه خواهد شد ،چون یک برنامه فرابخشی است و همه دستگاه های اجرایی در این زمینه مسئولیت و تکلیف دارند. بنده دیروز مکاتبه ای را با همه وزرا و معاونان رییس جمهور داشتم و از آنها خواستم هم در ارتباط با برنامه های حوزه زنان و خانواده با ما همکاری داشته باشند و اولین درخواست بنده در مورد اعلام تعداد مدیران زن در مجموعه خودشان بود و این مرتبط است با بخشنامه ای که آقای روحانی در قالب مصوبه شورای عالی اداری ارایه کردند و هم به همه دستگاه های اجرایی هم در حوزه جوانان و هم حوزه زنان تکلیف کردند که تا پایان برنامه ششم 30 درصد از مناصب مدیریتی بر اساس شایستگی در اختیار بانوان قرار گیرد.

 

وی ادامه داد: ما باید مسئله شایستگی را در کنار مسئله جنسیت در نظر بگیریم و این طور نیست که بخواهیم نظام دولتی ما حرف اول را می زند و قطعا می توانیم ما در این زمینه موفق باشیم و سازمان حفاظت محیط زیست در استخدام خانم ها می تواند الگویی برای سایر دستگاه‌ها باشد.

 

ابتکار با بیان اینکه تقویت نهاد خانواده پویا و سالم نیز از دیگر برنامه های ما در دولت دوازدهم است، افزود: ستاد زن و خانواده یکی از ساختارهایی است که ما تلاش خواهیم کرد کار و وظایف خود را به ویژه در ارتباط با خانواده پیش ببرد.

 

معاون امور زنان و خانواده با بیان اینکه پیوست های ارزیابی وضعیت زنان و خانواده از جمله مسایل بسیار مهمی است که مورد توجه قرار خواهیم داد، اظهار کرد: امروز برای طرح های عمرانی و پروژه های بزرگی که فرآیند توسعه را در کشور تشکیل می دهند بحث ارزیابی یکی از الزامات جدی این مفهوم است که ما قبل از اجرایی شدن سعی کنیم بعد تاثیرات آن بر روی زنان و خانواده و اثرات اجتماعی آن را ارزیابی کنیم.

 

وی گفت: مسئله ارتقای سطح مشارکت عمومی و اجتماعی زنان و دختران، توسعه سرمایه اجتماعی بحث بسیار مهمی است که یک جریان سازی اجتماعی را می طلبد که خوشبختانه این ظرفیت در کشور ما وجود دارد و بر روی بسیاری از سازوکارهای رسمی هم بر روی آن کار خواهیم کرد از جمله آموزش و پرورش که مذاکراتی را با وزیر آموزش و پرورش داشتیم که انشاءالله بتوانیم در این زمینه ها هم تفاهمات قبلی را اجرایی کنیم و هم بتوانیم اقدامات خوبی را در جهت آموزش و جلب مشارکت و ارتقای سرمایه اجتماعی انجام دهیم.

 

وی با بیان اینکه منشور حقوق شهروندی حتما با خانم مولاوردی ادامه خواهیم داد، خاطرنشان کرد: در این عرصه همکاران خوبی را در معاونت داریم که در زمینه مباحث حقوقی، توان افزایی زنان در این زمینه و آموزش های لازم را انجام خواهند داد و همچنین اگر لازم باشد لوایح و پیشنهاد طرح هایی را هم با همکاری معاونت به مجلس ارایه شده است و ما انشاءالله همکاری خوبی را با نمایندگان مجلس خواهیم داشت بنابراین استمرار در اصلاح نظام حقوقی و قضایی برای ما بسیار اهمیت دارد و در حال حاضر هم یکی از لوایح مهمی که در حال دنبال کردن آن هستیم بحث تامین امنیت زنان در برابر خشونت است که کارهای خوبی در این زمینه صورت گرفته است.

 

وی گفت: ارتقای سلامت بهداشت جسمانی و روانی زنان، دختران و خانواده نیز از دیگر برنامه های مهم ما است که همکاری جدی ما را با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و یقینا در این زمینه با دانشگاه های علوم پزشکی همکاری خوبی خواهیم داشت و باید شاخص‌بندی این موضوع به ویژه شاخص بندی هایی که بعد جهانی دارد، مورد توجه قرار دهیم.

 

ابتکار گفت: یک بند ویژه دختربچه ها را در برنامه های خود لحاظ کردم و علتش هم توجه به وضعیت دختربچه ها می باشد و با توجه به آسیب هایی که در این حوزه وجود دارد و همچنین شرایط خاصی که دختران جامعه ما دارند این موضوع را از لحاظ مباحث آموزشی، ورزش، نشاط و تفریح مورد توجه قرار دادیم که سلامت روحی و روانی آنها را به دنبال دارد.

 

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه بحث ورزش نیز از جمله برنامه های مهم ما در دولت دوازدهم است، اظهار کرد: وزارت ورزش و جوانان نیز گام های خوبی در این زمینه برداشتند، وضعیت ورزشی بانوان نسبت به گذشته بسیار بهتر شده است.

 

وی گفت: یکی از رویکردهای ما در این دوره مسئله استفاده از آی تی است حتما از همه ظرفیت های آی تی، پرتال و امکاناتی که با زیرساخت هایی که فراهم شده برای آموزش و توان افزایی بانوان استفاده خواهیم کرد و تلاشمان این است که هم جوامع شهری و هم جوامع روستایی را دربر بگیریم.

 

وی با بیان اینکه یکی از برنامه های مهم دیگر ما نیز توان افزایی زنان و دختران در حفاظت از محیط زیست خواهد بود، اظهار کرد: موضوع محیط زیست برای توان افزایی بانوان و خانواده ها بسیار مهم است و از سوی دیگر نقش خانواده و زنان در مدیریت محیط زیست و مدیریت منابع و جلوگیری از آسیب هایی که در حوزه محیط زیست وجود دارد بسیار مهم است و ما در این زمینه با سازمان محیط زیست همکاری خواهیم داشت.

 

ابتکار بیان کرد: بحث توانمندسازی اقتصادی و افزایش عادلانه فرصت های شغلی برای زنان در بازار کار از دیگر برنامه های ما در دولت دوازدهم است که در حوزه کارآفرینی با تشکل ها و انجمن های مرتبط کار خواهیم کرد. ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی و توان افزایی زنان آسیب دیده در مقابل آسیب ها و مخاطرات از جمله برنامه های مهم ما می باشد.

 

ابتکار گفت: همچنین ما در ابعاد دیگر هم در حوزه زنان تلاش خواهیم کرد اما امیدواریم بتوانیم این نسبت 30 درصدی را در انتخابات دو سال آینده مجلس شورای اسلامی داشته باشیم و تلاش کنیم تا سهم زنان در مجلس نیز ارتقا یابد. یقینا بانوان بسیار شایسته ای را در نقاط مختلف کشور داریم که می توانند در این زمینه فعال باشند.

 

وی با اشاره بر همکاری بین المللی در حوزه زنان نیز گفت: این مسئله نیز برای ما بسیار مهم است. ما در بسیاری از زمینه ها می توانیم به عنوان الگو موفقیت ها و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه زنان و خانواده معرفی کنیم و با بسیاری از کشورهای منطقه خودمان همکاری های خوبی داشته باشیم و همچنین با بسیاری از کشورهای دنیا تبادل تجربیات در این زمینه داشته باشیم.

 

وی با بیان اینکه امروز نقش زنان در دیپلماسی و امنیت بسیار مهم است، افزود: بسیاری در دنیا اعتقاد دارند که دنیا نیاز به روح مادرانه دارد برای اینکه بتواند در برابر این همه خشونت، جنگ طلبی و سلطه طلبی مقاومت کند  لذا ما در این دوره تلاش خواهیم کرد حضور زنان در دیپلماسی و معادلات بین المللی را پررنگ کنیم.

 

ابتکار با بیان اینکه نگاه ما در این دوره یک نگاه ملی خواهد بود، خاطرنشان کرد: ما صدای همه گروه ها و طیف های سیاسی را خواهیم شنید، پیشنهادات و نظرات آنها را مورد توجه قرار خواهیم داد. نگاه ما حتما به قومیت ها، زن و خانواده در همه ابعاد با حفظ سنت ها و هویت مورد توجه قرار خواهیم داد.

 

وی افزود: با مصرف گرایی که در جامعه ما بسیار گسترش یافته است با الگوهای دینی و اسلامی آن بسیار فاصله داریم و همین طور بحث اقلیت ها از مباحث مهم ما در این دوره بسیار مهم خواهد بود لذا باید گفت نگاه ما یک نگاه ملی است بنابراین و قطعا تلاش ما این است که خواست و نظر مردم و آن چیزی که در انتخابات این دوره منجر به انتخاب آقای روحانی به عنوان رییس جمهور شد  استفاده کنیم.

 

کد خبر 650677

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha