به گزارش خبرنگار تلویزیون خبرگزاری شبستان، مراسم نقد و رونمایی از مستند نقاشی یک رویا با حضور کارگردان و تهيه کننده این اثر و اصحاب رسانه در شبکه تلویزیونی افق برگزار شد.
این مستند که شامل تصاویری از زندگی و البته مبارزات و اسارت 4 مدافع حرم افغانستانی از لشگر فاطميون بود که 14ماه در دست تکفیری ها در،بدترین شرايط اسیر بودند، به کارگردانی و تهیه کنندگی حجت الاسلام ساسان فلاح پور ساخته شده بود. "حیدر محمدی"، "سخی میرالله قلی"، "عنایت حسینی" و "عباس وفایی"اسرائي که در این مستند حضور داشتند ،خرداد ماه سال گذشته پس از تحمل ماه ها شکنجه و آزار و زندگی در سخت ترین و پست ترین شرایط ، در نهایت به شرط تبادل با اسرای تکفیری ها( که یکی از آنها پسر یکی از فرماندهانشان بوده )آزاد می شوند و آزادی شان مثل معجزه اي می ماند در شرایطی که قرار بود همان روز سرشان بریده شود.
بعد از پخش مستند نقاشی یک رویا که تمرکزش روی زندگی، مبارزه و اسارت یکی از این چهار رزمنده به نام «سخي ميرالله قلی» بود، کارگردان این اثر در سخنانی گفت:روز آزادی این چهار اسیر من مشهد بودم. هماهنگی هایی کردیم و یک ماه طول کشید تا بتوانم این بچه ها را پیدا کنم.قصد داشتم از هر چهار نفر مستند بسازم اما دو نفر ازآنها که جوان تر بودند، به محض آزادی بعد از 14ماه اسارت بدون اینکه حتی به افغانستان بروند دوباره به سوریه بازگشتند، بنابراین در نهایت تصمیم گرفتم تمرکز مستند روی زندگی سخي ميرالله قلی باشد. چون بیشترین آسیب ها را در زمان اسارت دیده بود.
فلاح فر افزود: دلیل دیگرم این بود که او توانسته بود از چنگال اعتیاد خود را رها کند. او همانطور که در مستند می بینیم در گذشته توسط عده ای اعتیاد پیدا کرده بود اما ترک می کند و بعدها خود را به سوریه می رساند تا از حرم حضرت زینب (س) دفاع کند و اینکه علاوه بر همه این موارد او هنرمند هم بود،خطاطی و نقاشی می کرد.
این مستند ساز گفت: معتقدم اینها فرزندان امام خمینی(ره) هستند که نوع نگاه انقلاب را صادر می کنند، امروز به سوریه و فردا به هر کجای این دنیا.گروه های تروریستی وحشت خاصی از لشگر فاطمیون دارند، همیشه انتقاداتی به حضور افغانستانی ها در کشورمان بوده است، در حالی که برادر و هم زبان هستیم، باور دارم فاطمیون غبار غربت را از چهره افغانستان برمی دارند.پتانسیل فاطمیون اگر بیشتراز حزب الله لبنان نباشد کمتر هم نیست.
وی ادامه داد: قصد داشتم این مستند را طولانی تر بسازم اما به خاطر شرایط جسمانی «سخی» ، اینکه هر لحظه ممکن بود تشنج کند و موارد دیگری که نمی توانم بگویم نشد.
در ادامه مراسم نیز «سخی میرالله قلی» در سخنانی گفت: در کودکی برای زیارت امام رضا (ع) از افغانستان به ایران آمدیم و بعد برای همیشه در ایران ماندگار شدیم، در این سال ها در ورامین زندگی می کردم ، البته به افغانستان هم رفتم و در آنجا نقاشی و خطاطی می کردم و در رادیو افغانستان هم کار می کردم.۲بار خواب حضرت زینب (س) را دیدم که گفت چرا به سوریه نمی آیی.عزمم را جزم کردم و در دوره های آموزشی لشگر فاطمیون شرکت کردم و عازم سوریه شدم. این روزها به دلیل مشکلات فراوان جسمی که دارم فعلا در خانه هستم، البته ۳ بار برای بازشگت به سوریه اقدام کردم که یک بار از گروه جاماندم و دو بار دیگر به دلیل بیماری و مشکلات جسمی نتوانستم بروم.
این مدافع حرم افغانستانی که به دلیل ضرباتی که به سرش وارد شده بود به سختی می توانست صحبت کند و حافظه اش دچار مشکل شده بود، در ادامه گفت: معتقدم ما همه فرزندان حضرت علی (ع) هستیم و هدف همه ما یکی است.
گفتنی است حجت الاسلام ساسان فلاح پور که معتقد است مدافعان حرم تیپ لشگر فاطمیون مظلوم ترین هستند چون به آنها پرداخته نمی شود؛ چون در غربت و مظلومیت شهید می شوند و در غربت گاه دفن می شوند و به همین دلیل مستندهای بعدی اش را نیز بر پایه زندگی و مبارزات فاطمیون خواهد ساخت،پیش از این مستندهای بسیاری را کارگردانی است که «نبرد پالمیرا» ، «مهاجر»، «آبادسازی خرمشهر» از آن جمله هستند.
نظر شما