حجت الاسلام محمدجواد شیرافکن، امام جماعت مسجد جامع بابل، امروز (16 شهریور) به خبرنگار شبستان گفت: هنگامی که ازمراکز مذهبی سخن می گوییم ذهن ما متوجه به مقابر و زیارتگاه ها و مساجدمی شود، تقریبا در هر مرحله از مناطق شهری یا روستایی یک مسجد در بسیاری از روستاها تکیه وسقارخانه ها وجود دارد، عمده ترین دلیل این موضوع آن است که شیعیان ایران توجه و اراده خاصی به ائمه اطهار و فرزندان ایشان داشته و دارند.
وی افزود: تکیه و مساجد شهرها و روستاها بیشترین آثار برجای مانده از معماری دوران اسلامی هستند و به علت توجه مردم و تقدسی این بناها از آسیب های جوی در امان مانده اند و هر بار مردم مشتاقانه برای مرمت و بازسازی آن می کوشند.
حجت الاسلام شیرافکن اظهار کرد: مساجد از اماکن مذهبی هستند که تاریخ آغاز بنای آنها را مربوط به پذیرش تشیع و عمومی شدن آن در بین ایرانیان می دانند. اولین مسجد در زمان پیامبراکرم(ص) در شهر مدینه و بدست انصار ساخته شد.این مسجد به شکل مربع و مصالح آن از خشت و سنگ لاشه بود؛ حتی سر بنای آن و ستون های آن از درخت نخل بود.
امام جماعت کانون فرهنگی و هنری شیخ مفید، با اشاره به جایگاه مسجد جامع بابل در استان مازندران که با قدمتی بالغ بر 300 سال جایگاه ویژه ای در بین اقشار مختلف مردم این شهر دارد، اظهار کرد: زمانی در مسجد جامع بیش از 50 مجتهد نماز گذاشته و ذکر خدا را میگفتند، اشخاصی که بین مردم دارای جایگاه فقهی و علمی والایی بودند.
وی با اشاره به اینکه مسجد جامع بابل در زمان انقلاب یکی از مساجد و پایگاه رزمی مبارزات ضد طاغوتی به نام استان و کشور بوده است، افزود: بسیاری از سخنرانیهای سیاسی، انقلابی و ارزشی از جمله سخنرانیهای آیت الله روحانی در این مکان انجام شده و پایگاهی برای روشن سازی مردم بوده است.
حجت الاسلام شیرافکن با اشاره به اینکه هشت سال است، در این مسجد اقامه نماز میکند، اذعان کرد: در بدو ورود به این مسجد با ساختمانی فرسوده به واسطه قدمت مواجه شدم که به طور کامل از پایهها و دیوارها به واسطه رطوبت در حال تخریب بوده و بخشی نیز از بین رفته بود.
وی افزود: با مشاهده این شرایط و انجام مکاتبات زیاد با مسئولان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مازندران مبنی بر بازسازی این مسجد، مسئولان میراث فرهنگی در این مسجد حضور یافتند و بعد از تایید فرسودگی بنا، قرار بر بازسازی و تعمیر این مکان شد.
امام جماعت مسجد جامع بابل با اشاره به اینکه بنابر تعمیر و تحویل فضا در اسرع وقت بود، عنوان کرد: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مازندران از مهر سال گذشته با حضور در این مسجد ابتدا خواستار تخلیه فضا شد، که این امر در اسرع وقت صورت گرفت.
وی با اشاره به اینکه آن سازمان بعد از دو ماه فعالیت، کانالی در کنار شبستان مسجد کشید تا بدین وسیله رطوبت را به بیرون مسجد ببرد، افزود: بعد از انجام این کار الآن 6 ماه است که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کار را رها کرده است.
حجت الاسلام شیرافکن با اشاره به اینکه متاسفانه فضای مسجد به ویژه شبستان آن به شکل انباری درآمده است، خاطرنشان کرد: سال گذشته برای اقامه نماز، نمازگذاران در داخل شبستان جا نبود انبوهی از مردم در حیاط به اقامه نماز میپرداختند، ولی در ماه رمضان سال جاری تعداد نمازگزاران بسیار کم شده که این امر به دلیل آماده نبودن مسجد است.
وی تصریح کرد: این مسجد به دلیل غفلت مسئولان مورد غفت قرار گرفته و روبه تخریب است که باید برای مرمت این مکان مقدس، تلاش مضاعفی صورت گیرد.
پایان پیام/
نظر شما