به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمد سنجری شب گذشته (30 مرداد) در چهارمین کارگروه تخصصی اشتغال خراسان جنوبی اظهار کرد: دولت تعهد داده که در سال جاری 970 هزار فرصت شغلی ایجاد کند و خوشبختانه در این خصوص تقسیم کار و طرح های ملی تعریف شده و منابع مالی بسیار خوبی تخصیص پیدا کرده است و باید ما به عنوان بازوان اجرایی دولت همت خود را مضاعف کنیم و با همدلی و همراهی در راستای اجرای برنامه های استغال کشور و استان گام برداریم.
وی افزود: کمیته امداد به عنوان دستگاه اجرایی در حوزه اشتغال یک زنجیره ای را از صفر تا صد تعریف کرده است و از کار و تولید حمایت می کند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی اشاره به نتایج آمار سرشماری نفوس و مسکن 95 در استان، افزود: مساحت خراسان جنوبی 150 هزار کیلومتر است و 9.2 درصد جمعیت کشور در این استان هستند.
سنجری با بیان اینکه شهرستان طبس بیشترین وسعت و شهرستان بیرجند کمترین وسعت در استان خراسان جنوبی را دارند، ادامه داد: طبق این سرشماری جمعیت خراسان جنوبی با 5 درصد افزایش نسبت به سال 90 به 768 هزار و 898 نفر رسیده است.
وی با اشاره به اینکه 49.3 درصد از جمعیت استان زنان هستند، عنوان کرد: همچنین 50.7 درصد از جمعیت استان مردان تشکیل می دهند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی گفت: طبق این سرشماری 59 درصد از جمعیت استان شهری و 41 درصد نیز روستایی هستند.
سنجری با بیان اینکه به لحاظ توزیع سنی جمعیت خراسان جنوبی سومین استان جوان کشور است، افزود: این ظرفیت بسیار خوبی است که 20.2 درصد جمعیت استان سن زیر 10 سال، 79.2 درصد جمعیت سن بین 10 تا 64 سال و 6.9 درصد جمعیت استان سن بالای 65 سال دارند.
وی با اشاره به اینکه شهرستان بیرجند با 34 درصد بیشترین جمعیت استان و بشرویه با 3.4 کمترین جمعیت استان خراسان جنوبی را به خود اختصاص داده است، ادامه داد: در آمار مقایسه ای با سال 90 چند شهرستان خراسان جنوبی با کاهش جمعیت مواجه هستند و این زنگ خطری است که باید در برنامه ریزیها مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه در سال گذشته جمعیت شهرستان درمیان 2.4 درصد، نهبندان 10 درصد و زیرکوه 2.2 درصد نسبت به سال 90 کاهش جمعیت دارد، گفت: این کاهش جمعیت در نقاط مرزی استان زنگ خطر است و باید به این مناطق توجه ویژه ای شود تا مهاجرت معکوس داشته باشیم.
سنجری با اشاره به شاخص های فعالیت اقتصادی در استان، بیان کرد: جمعیت غیر فعال استان 387 هزار نفر، جمعیت فعال 226 هزار نفر، جمعیت شاغل 199 هزار نفر و جمعیت بیکار استان 27 هزار نفر است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته نرخ بیکاری خراسان جنوبی 12 درصد پیش بینی شده است، تصریح کرد: اما تفاوت نرخ بیکاری در بین شهرستان ها بسیار بالا است به عنوان مثال نرخ بیکاری خوسف 5.4 درصد اما نرخ بیکاری سرایان 16.6 درصد است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی بیان کرد: نرخ بیکاری طبس 3.8 درصد کاهش پیدا کرده و به 10.9 درصد رسیده است اما نرخ بیکاری سرایان از 2.2 درصد به 16.6 درصد رسیده است که به دلیل محدودیت برداشت آب از دشت سرایان اینجا خود را نشان می دهد بنابراین با مسئولان کمک کنند تا مشاغل جایگزین بخش کشاورزی در سرایان فراهم شود.
سنجری با اشاره به اینکه در هر کیلومتر 5 نفر جمعیت در استان وجود دارد که این پراکندگی ارائه خدمات را بسیار دشوار می کند، گفت: خراسان جنوبی استانی اقتصادی نیست بنابراین باید در بحث مشاغل خرد و متوسط تلاش کنیم.
وی سهم خراسان جنوبی از محصول ناخالص داخلی کشور 50.2 درصد است، ادامه داد: درآمد خانوار روستایی خراسان جنوبی در سال گذشته 136 میلیون ریال و هزینه خانوار روستایی 100 میلیون ریال است به همین دلیل باید به بحث فقر در این منطقه توجه شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی افزود: درآمد خانوار شهری در سال 227 میلیون ریال و هزینه خانوار 184 میلیون ریال است که به لحاظ درآمدی وضعیت مردم خراسان جنوبی خوب نیست.
سنجری به سهم های مهم بخش اقتصادی خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: 32.9 درصد شاغلین در بخش کشاورزی، 28.4 درصد در بخش صنعت و بیش از 38 درصد در بخش خدمات مشغول فعالیت هستند که مشاغل حوزه خدمات بسیار افزایش پیدا کرده است.
به گفته وی عملکرد استان در جذب اعتبارات تبصره 26 قانون بودجه سال گذشته 187 هزار میلیون ریال منابع کمیته امداد و بهزیستی بوده که با پیگیری 83 درصد این منابع جذب شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی در پایان بیان داشت: سهم استان از اعتبارات بنده د تبصره 16 قانون بودجه سال جاری 47 میلیارد و 300 میلیون تومان است که نسبت به سال 95 رشد بسیار چشمگیری دارد.
نظر شما