عملیات آزادسازی تلعفر از سیطره داعش و اهمیت راهبردی، نظامی و ژئوپلتیک آن

خبرگزاری شبستان:پس از آزادسازی شهر موصل مرکز استان نینوا از سیطره داعش تنها منطقه تلعفر در شمال غرب موصل برای تروریست ها باقی مانده است. اما باید پرسید آزادسازی این منطقه به چه معناست و چرا نیروهای عراقی قبل از حویجه و قائم متوجه این قسمت شده اند؟

 

به گزارش خبرگزاری شبستان، «الوقت» در مقاله ای نوشت: «حیدر العبادی» فرمانده نیروهای مسلح و نخست وزیر عراق آغاز عملیات آزادسازی تلعفر از دست داعش و آزاد سازی کامل استان نینوا با رمز «نینوا ما می آییم» را اعلام کرد. وی گفت در این عملیات، ارتش عراق، نیروهای مردمی، پلیس فدرال، نیروی هوائی و ... پس از یک هفته از آغاز عملیات هوائی  مقدماتی برای آزادسازی این شهر مشارکت خواهند کرد.

آزادسازی تلعفر که همه طیف های عراقی را در خود جای داده است، نگرانی های برخی کشورها را برانگیخته و تشدید کرده است تا جائیکه همزمان با اعلام مشارکت نیروهای عراقی در این عملیات، برخی فعالان منطقه ای و بین المللی از جمله ترکیه و آمریکا مخالفت خود با حضور نیروهای مردمی را اعلام کردند اما با این وجود این گروه با فرمان مستقیم عبادی وارد عمل شده اند.

 
اهمیت آزادسازی تلعفر


1- بعد جغرافیائی


تلعفر یکی از شهرهای مهم استان نینوا واقع است که مرکز این استان را با سوریه مرتبط می سازد و در حقیقت یک گذرگاه مرزی بین سوریه و عراق به شمار می آید، حال آنکه تمام ارتباطات داعش از سوریه به عراق از طریق این گذرگاه صورت می گیرد. بنا بر این آزادسازی این شهر موجب قطع مهمترین راه کمک های لجستیک به گروه تروریستی داعش می شود.


2- در سطوح نظامی و امنیت


تلعفر پس از آزادسازی موصل اهمیت بیشتری نسبت به دیگر مناطق تحت کنترل داعش دیگر از جمله حویجه و کرکوک پیدا کرد به گونه ای که به عنوان پایتخت موقت داعش در عراق توصیف شد.

با توجه به اهمیت شهر تلعفر و موقیعت استراتژیک آن، «ابوبکر البغدادی» سرکرده گروه تروریستی داعش زمام امور را به فرماندهان خارجی چون آذربایجان و ترکمنستان و ازبکستان و ... سپرد.  

اگر چه تلعفر از مدتها پیش توسط نیروهای مردمی عراق محاصره شده است اما وجود عناصر تروریستی در این شهر تهدیدی برای مناطق اطراف و حتی شهر موصل به شمار می آید و بر این اساس آزادسازی موصل گام مهمی در آزادسازی تلعفر و پاکسازی شمال عراق از لوث وجود داعش است.

البته وجود بیش از 1500 عنصر داعشی که بیش از نیمی از آنها از کشورهای خارجی هستند، آزادسازی تلعفر را کمی دشوار می کند زیرا وقایع تاریخی نشان می دهد اغلب عناصر تروریستی خارجی عملیات انتحاری انجام می دهند و تا لحظه آخر برای جلوگیری از آزادسازی شهر می جنگند. حضور 400 خانواده نیز پیشروی نیروها را با موانعی روبرو خواهد کرد.  

علاوه بر اهمیت نظامی و امنیتی شهر تلعفر، این شهر با توجه به موقعیت جغرافیائی و حضور ترکمن ها در آن جایگاه خاصی نزد ترکیه دارد. به ویژه اینکه اتحاد ترکمن ها با شیعیان عراق از جمله نیروهای مردمی و پیوستن آنها به این نیروها نگرانی ترکیه را نسبت به سرنوشت منطقه پس از آزاد سازی تلعفر برانگیخته است. به همین دلیل ترکیه وقایع تلعفر را با نگرانی خاصی به منظور حفظ منافع خود و رفع فشارهای غرب دنبال کند و از هر نوع اقدام ممکن برای جلوگیری از ایفای نقش اساسی نیروهای مردمی در آزادسازی این شهر دریغ نکند.

کد خبر 650451

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha