برداشت‌هاي ناصواب از متون مقدس جامعه را به تباهي مي‌كشاند

خبرگزاری شبستان: رييس مركز بين‌المللي گفت‌وگوي اديان و تمدن‌ها با تاكيد بر تلاش مستمر رهبران ديني در راه تقويت رابطه انسان‌ با خدا گفت: : برداشت‌هاي ناصواب از متون مقدس جامعه را به تباهي مي‌كشاند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از اداره‌كل روابط عمومي و اطلاع‌رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، نهمين دور گفت‌وگوي ديني ايران و شوراي جهاني كليساها، پيش از ظهر امروز دوشنبه 30 مرداد، در محل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي افتتاح شد.

حجت‌الاسلام محمدمهدي تسخيري، رييس مركز بين‌المللي گفت‌وگوي اديان و تمدن‌هاي اين سازمان در سخنراني خود در آيين افتتاحيه اين دور از گفت‌وگوهاي ديني با شوراي جهاني كليساها، گفت: امروز جهان به اين باور رسيده است كه افراط‌گرايي يك خطر جدي براي جامعه بشري است و تا زماني كه چاره‌اي براي متوقف كردن آن نيابيم، انسان‌هاي آزاده و صلح‌جو در نگراني بسر خواهند برد و تصور جهاني آرام براي انسان‌هاي حق‌جو و عدالت‌خواه مشكل به نظر مي‌رسد.

وي افزود: براي ريشه‌كن كردن آنچه موجب رشد پديده شوم تروريسم در جهان امروز شده است، بايد مهم‌ترين عناصر رشد اين پديده مخرب را در دو عنصر مكمل هم يافت؛ يكي حمايت مالي و پشتيباني نامحسوس است كه از سر راه برداشتن اين عنصر به عهده دولت‌هايي است كه توانمندند و قصد جدي در مبارزه با تروريسم دارند.

تسخيري ادامه داد: عنصر دوم آن هم فكري و نظري و تفسير و برداشت غيرواقعي از متون ديني مقدس است كه طي آن عناصر غيرمتخصص با قلم‌هاي ناقص خود، برداشت‌هاي خلاف مقصود الهي ارايه داده و انسان‌هاي بي‌اطلاع را با استناد به اين تفسير نادرست به سوي مبارزه با ارزش‌هاي فطري سوق مي‌دهند و جامعه را به تباهي مي‌كشانند.

وي در بخش ديگري از سخنانش با تأكيد بر اينكه رهبران اديان الهي بايد با تلاش و هماهنگي همه‌جانبه در برابر اين چالش ايستاده و راه‌حل مناسبي را ترسيم كنند، گفت: نيازمند يك دعوت عمومي به يك توبه در تفسير متون ديني هستيم و اين فراخوان بايد از سوي رهبران ديني در جهان صورت بگيرد تا مقابل هرج و مرج ناشي از برداشت‌هاي ناصواب از متون مقدس ايستادگي كنيم و تلاش مستمري را در راه تقويت رابطه انسان‌هاي مؤمن با خدا داشته باشيم.

رييس مركز بين‌المللي گفت‌وگوي اديان و تمدن‌ها در بخش پاياني سخنانش اظهار كرد: بررسي و تبيين نقش آموزش و مراكز آموزش ديني در ارايه تفاسير به جامعه، نقش رهبران ديني در پرورش نيروهاي معتدل و افراطي، ارايه الگوهاي ديني و مروج انديشه خشونت در جامعه، نقش تفاسير متون مقدس در پشتيباني از گروه‌هاي خشونت‌طلب، نقد پدپده قداست‌بخشي به برداشت‌هاي ناشي از متون مقدس و تأثير اجتماعي بر تفاسير متون مقدس، از اهداف مهم اين اجلاس به شمار مي‌روند.

بنا بر اعلام اين خبر، نهمين دور گفت‌وگوي ديني ايران و شوراي جهاني كليسا، پيش از ظهر امروز دوشنبه 30 مرداد، در محل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي افتتاح شد.

اين دور از گفت‌وگوها به همت مركز بين‌المللي گفت‌وگوي اديان و تمدن‌هاي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با عنوان «نقش تفسيري متون مقدس براي ايجاد جهان عاري از خشونت» طي روزهاي 30 و 31 مرداد با حضور انديشمندان مسلمان و مسيحي از ايران و كشورهاي عضو شوراي جهاني كليساها برگزار مي‌شود.

کد خبر 650428

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha