« مسجد» مهمترین پایگاه حرکت جریان  انقلاب اسلامی است

خبرگزاری شبستان: پژوهشگر و استاد دانشگاه خوارزمی با تاکید بر محوریت مساجد در گفتمان انقلاب اسلامی گفت: پیروزی انقلاب اسلامی نشان داد که مساجد یکی از پایگاه های مهم حرکت صحیح جریان سازی انقلاب اسلامی هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز، سالروز بزرگداشت روز جهانی مساجد زمینه ای را فراهم کرد تا با دعوت از اسماعیل زمانی، پژوهشگر و استاد دانشگاه خوارزمی مصاحبه ای در خصوص نقش گفتمان انقلاب اسلامی با محوریت مساجد داشته باشیم.

 

 

در نخستین بخش از سوالات لطفا بفرمایید، ریشه های انقلاب اسلامی ایران چیست؟

 

در خصوص این پرسش باید این گونه جواب داد، که مهمترین و اساسی ترین ریشه انقلاب اسلامی در آیات قرآن خصوصا ریشه اولیه این انقلاب در آیه 46  سوره سبا است.

 

خوب است در همین رابطه اشاره کنیم به پیام تاریخی حضرت امام خمینی رحمت الله علیه در  15اردیبهشت سال  1334به علما و فضلا و سیاسیون در آن مقطع تاریخی که ریشه اصلی این انقلاب را در همین آیه می دانند.

 

لطفا بفرمایید، این عنوان که کارشناسان و سیاستمداران معتقد هستند، انقلاب ایران مردمی است را چگونه تبیین می فرمایید؟

 

بهترین راه برای انتقال فرهنگ انقلاب اسلامی در میان نسل جدید و آینده اتکاء به وصیت نامه امام راحل و بیانات امام خامنه ای است.

 

معتقدم باید برای تبیین مولفه های انقلاب اسلامی به نظریه پردازان شورای انقلاب همچون شهیدان باهنر و بهشتی، مطهری و شهید مفتح باید رجوع کرد.

 

همچنین راه سریع تر برای به نتیجه رسیدن همواره تر، حرکت کردن در مسیر انتقال فرهنگ انقلاب با تآسی علمی تحقیقی بر وصیت نامه شهدای والامقام است.

 

به نظر حضرتعالی، نقش مساجد در انقلاب چگونه است و چنان چه در این رابطه شواهد مستندی از تاریخ شفاهی زمان خود دارید، بفرمایید؟

 

یک واقعیت قابل اشاره در این زمینه وجود دارد و آن اینکه در راه افتادن قطار انقلاب بر روی 2 ریل حرکت این قطار برریل مسجد، امامت و رهبری است.

 

در خصوص نقش مساجد در انقلاب جا دارد به اولین خانه خدا که توسط حضرت ابراهیم (ع) اشاره داشت که به عنوان محور حرکت به سوی کمال انسانی و ارتباط صحیح انسان و خداوند که منجربه انسان آرمانی می شود.

 

پیروزی انقلاب اسلامی نشان داد که یکی از پایگاه های مهم حرکت صحیح جریان سازی انقلاب « مسجد» است.

 

 

در خصوص بخش دوم سوال شما باید عرض کنم در دوره حرکت پر بار انقلاب یعنی اوائل انقلاب، تمام روزهای پر شور آن ایام از حیاط مسجد محل زندگی ام در منطقه تهران نو، مسجد امام حسین (ع) برو بچه های هم سن وسال با دنبال به دست گرفتن پلاکارد های که شعار نوشته ویا عکس امام راحل بود، فعالیت می کردیم.

 

جای دارد، یاد و خاطره دوستان شهیدم را در این مجال گرامی بدارم، که نسل تربیت شده در مساجد و محافل مذهبی همان نسلی بود که در مقابل زیاده خواهان مستکبر داخلی و جهانی ایستادند.

 

یادم هست در اون روزها شهید علیرضا یزدانی و من هر روز راهپیمایی به دنبال پارچه نوشته بودیم که  2پایه داشت. همواره یک پایه را من و طرف دیگر را شهید یزدانی می گرفت. این کار همچنان ادامه داشت تا آن جا که در عملیات والفجر هشت در سال کنار رودخانه اروند رود پرچم یا حسین (ع) همچنان به دست شهید یزدانی بود .

 

شهید یزدانی پای پرچم حرکت های انقلاب تربیت و آموزش یافت تا زمانی که پای همین پرچم سید و سالار شهیدان به شهادت رسید.

 

در پایان بفرمایید، مساجد در دوران شکل گیری انقلاب محور حرکت های پرشور مردمی بودند و جوانان بخش اصلی این حرکت محسوب می شدند ولی امروزه به نظر می آید، جوانان توجه کمتری نسبت به مساجد نشان می دهند، نظر شما چیست؟

 

انقلاب اسلامی ایران به لحاظ شکلی با سایر انقلاب ها در دنیا مانند انقلاب فرانسه روسیه و الجزایر قابل مقایسه است، اما به لحاظ محتوای این انقلاب با این انقلاب های دیگر قابل قیاس نیست چون ریشه این انقلاب بر اساس خواست خداوند و از الطاف الهی می باشد.

 

اینکه امروزه در ظاهر، حضور جوانان در مساجد کمرنگ تر از دوران انقلاب است، می تواند به دلیل هجمه های متعدد استکبار تلقی شود که سعی و اهتمام خود را برای باز ایستادن انقلاب دارند، با این وصف حضور جوانان دهه شست و هفتاد در محورهای مقاومت گواهی است بر امتداد انقلاب به واسطه حضور پرشور جوانان مسجدی.

 

 

 

 

 

کد خبر 650320

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha