خبرگزاری شبستان- کرمان
روزشمار تقویم به سه مناسبت که می رسد- ۳۰ مرداد، رو جهانی مسجد؛ ۱۹ مهر، سالروز فرمایشات رهبری درباره کانون های مساجد و ۱۸ اسفند، سالگرد تأسیس ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد- فرصت بیشتری فراهم می کند تا درباره یکی از بزرگترین پایگاه های مردمی در کشور یعنی کانون های فرهنگی هنری مساجد بیشتر صحبت شود؛ پایگاه هایی که امروز دشمن در کنار نهادنمازجمعه و پایگاه های مقاومت بسیج به عنوان سه کانون مهمی که از آن هراس دارد، نام می برد.
کانون های فرهنگی هنری مساجد که امروز از مرز ۲۰ هزار باب در کشور تجاوز کرده، در پهناورترین استان کشور نیز به بیش از یک هزار کانون رسیده است که ۶۱۹ کانون در شمال استان و مابقی حوزه جنوب را در بر می گیرد؛ این پایگاه های مردمی با اهمیتی که تنها به نقطه ای از آن اشاره شد، از اعتبارات ریالی آنچنانی برخوردار نیستند و در این راستا ضرورت دارد تا خیرین به این عرصه نیز ورود کنند کما اینکه حاج حبیب الله اعتمادی از خیرین خوشنام و مخلص رفسنجان این کار را در دو مجموعه الزهراء و حضرت خدیجه سلام الله علیها کردند.
جدای از خیرین، بخش خصوصی و نیز مجموعه هایی که از ثروت های خدادادی در جهت رونق اقتصادی بهره مند هستند، شایسته است بخشی هرچند ناچیز از درآمد کسب شده را در جهت فعالیت های فرهنگی و هنری در کانون های مساجد قرار دهند که اثر آن یقیناً بیش از آن است که در ظاهر دیده شود زیرا اثرگذاری بر فکر و اندیشه جامعه است.
در همین راستا و جهت تعامل دو جانبه و استفاده از ظرفیت های دو طرف، مدیران مسئول کانون های فرهنگی هنری سیرجان به همراه مسئول دبیرخانه استان با حضور در مجتمع صنعتی-معدنی گل گهر در این باره بحث و تبادل نظر کردند.
محمد ابدالی تکلو، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمان در این نشست در سخنانی با بیان اینکه کانون های سیرجان بازدهی خوبی از لحاظ فرهنگی و انسجام قابل قبولی دارند؛ تصریح کرد: ما در کانون های مساجد با افراد مختلف و دارای بینش های متفاوت سر و کار داریم.
میرشکار، مشاوره مدیرعامل مجتمع گل گهر در امور ایثارگران در سخنانی با اشاره به اینکه جهانی فکر و منطقه ای عمل می کنیم؛ گفت: مجتمع گل گهر یکی از بزرگترین پهنه های معدنی و صنعتی در سطح دنیا و یک برند بین المللی در زمینه کیفیت محصولاتی است که خدادادی است و ما افتخار استخراج آن را داریم.
وی با بیان اینکه سالها به مجتمع گل گهر به عنوان یک مؤسسه اقتصادی نگاه می شد؛ فعالیت های فرهنگی و اجتماعی این مجموعه را نیز مورد اشاره قرار داد و در این زمینه به تدفین دو شهید گمنام در مجتمع که اخیراً انجام شده، اشاره کرد و گفت: امروز مسائل و مشکلات فرهنگی همه جوامع را دربرگرفته اما تنها کشور تولید کننده فکر در مقابل استکبار جهانی، ما هستیم.
میرشکار با افزودن اینکه در فضای مجازی هم تحت فشار زیادی در مسائل مختلف به ویژه مسائل فرهنگی هستیم که به سهم خودمان در این زمینه هم فعالیت داریم؛ ابراز امیدواری کرد: در تثبیت و تعمیق ارزش های انقلاب و دفاع مقدس و اهدافی که رهبری ترسیم کردند گام مثبت برداشته شود.
مهندس مرتضوی، رییس حوزه مدیرعامل مجتمع گل گهر در این نشست اظهار داشت: گل گهر کارهای مثبت و مثمر ثمری در حوزه های مختلف از جمله بنیاد شهید، کمک به یادواره شهدا و... نیز انجام داده است.
حلوایی، روابط عمومی و امور بین الملل مجتمع گل گهر با اشاره به اینکه گل گهر در فضایی بالغ بر 60 کیلومتر مربع در فاصله 57 کیلومتری شرق سیرجان دایر است و به عنوان یکی از قطب های معدنی و صنعتی کشور، تأمین کننده خوراک بسیاری از کارخانه های فولاد کشور است؛ افزود: بالغ بر 8 هزار نفر به صورت مستقیم در مجموعه کار می کنند که این رقم در میان بسیاری از مناطق صنعتی- معدنی رقم قابل توجهی است و رقم اشتغال در افق سال 98 به 12 هزار نفر به صورت مستقیم می رسد.
وی ادامه داد: این مجتمع، علاوه بر فعالیت های صنعتی، مسئولیت های اجتماعی در قبال شهر سیرجان هم دارد؛ تدبیر شرکت این بوده با تشکیل شورای فرهنگی- اجتماعی، بسیاری از فعالیت های فرهنگی و کمک های اجتماعی را هم داشته باشد و در چند سال اخیر به راحتی می توانیم ادعا کنیم همراه فرهنگی و پایه ثابت فعالیت های فرهنگی بودیم و در این زمینه، حرف برای گفتن داریم.
حلوایی با بیان اینکه در اکثر کارگاه ها و شرکت ها نمازجماعت به صورت مرتب برقرار می شود؛ بیان داشت: همچنین در دو مرکز اصلی یعنی مسجد بلال در مجتمع گل گهر که سالهاست که ساخته شده و مسجد فاطمه زهراسلام الله علیها در شهرک مسکونی، نمازجماعت منظم داریم.
حجت الاسلام محمود آبادی، مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی جنوب شرق هم در سخنانی با اشاره به گستردگی حوزه فرهنگ؛ این حوزه از خرده فرهنگ های مختلف گرفته تا فرهنگ مدرن و حوزه فضای ارتباطی و دیجیتالی که با آن سر و کار داریم اما آنچه همیشه پایدار و یک پای ثابت فرهنگ بوده، مساجد هستند.
وی ادامه داد: مساجد، هیچگاه در حوادث مختلف چه در برخورد با خرده فرهنگ های روستایی یا عشایری و چه در برخورد با فرهنگ های واردتی، تزلزلی به خود وارد نکردند و هیچگونه آسیبی از این حیث ندیدند، بلکه هر چه پیش رفتیم میزان تأثیرگذاری مساجد بر روی فرهنگ، آداب و رسوم و نوع نگرش و افکار و اندیشه های مردم بیشتر شد و این امتیاز بالایی است که وقتی پیامبر عظیم الشأن اسلام اولین بنای اسلامی را مسجد بنا می کنند و مدیریت حکومت را در مسجد برپا می کنند، این به منزله دوام و قوام است که فرهنگ مسجد در طول دوران بر روی نسل های مختلف بشر خواهد داشت.
مشاور مدیرعامل مجتمع گل گهر در امور فرهنگی تصریح کرد: همان مدیرانی که توجهی به بودجه کانون های مساجد ندارند اما وقتی آسیب های اجتماعی و مشکلات فرهنگی را حس می کنیم، همین مدیران دست به دامن مسجد و امام مسجد می شوند که فکری به حال جوانان، طلاق ها و دعواهای محلی و مسائل مختلف در حوزه اختلاف طبقاتی کنید و این نشان دهنده میزان و عمق تأثیرگذاری مسجد بر فعالیت ها و نگرش فرهنگی جوانان است.
وی با تصریح به این مطلب که مساجدی در حوزه فرهنگی موفق تر هستند که دارای کانون فرهنگی هنری هستند؛ بیان داشت: در دوران انقلاب اسلامی و حتی قبل از آن، فعالیت هایی که مساجد داشتند، هیچگاه کهنه نشد و همواره بهترین روش تبلیغ دین همانگونه که مقام معظم رهبری هم فرمودند، روش سنتی مسجد و محراب و منبر است که هنوز هم مشتاقان بسیار زیادی دارد.
حجت الاسلام محمودآبادی در خطاب به مدیران کانون های فرهنگی هنری مساجد گفت: باید به شما تبریک گفت و باید سپاسگزار خداوند متعال باشید که اولاً در حوزه فرهنگ فعالیت دارید، ثانیاً در حوزه فرهنگ دینی و در پایگاه اصلی فعالیت های فرهنگ دین یعنی مساجد فعالیت می کنید و این یک امتیاز است.
وی ادامه داد: وقتی فعالیت فرهنگی با محوریت امام مسجد و یک روحانثی برگزار شود، این فعالیت اگر یک اثر هنری، نمایش و حتی موسیقی باشد، انحرافی در آن وجود نخواهد داشت و این اثر از خط قرمزهای دینی و مذهبی و ولایی خارج نخواهد شد؛ این بزرگترین امتیاز فعالیت های فرهنگی شما است که با محوریت و حضور امام مسجد انجام می شود.
این مسئول متذکر این نکته هم شد: امام مسجد برای ارتباط با جوانان باید به اطلاعات روز هم مسلح باشد؛ این ابزار پیشرفته و امروزی، در اختیار دین و فرهنگ و هنر و مسجد می تواند باشد. امام جماعت از این ابزار برای رساندن پیام دین استفاده کند زیرا بعضی شاید در مسجد نباشند اما در فضای مجازی هستند.
وی با اشاره به اینکه عده ای در مسجد فعالیت می کنند اما تناسبی با حوزه فرهنگی و دینی و آگاهی در این زمینه ندارند؛ لازمه اظهار نظر در مسائل مختلف هنری را آشنایی و اطلاع از آن مسائل دانست.
حجت الاسلام محمودآبادی در بخش پایانی سخنانش با بیان اینکه 70 درصد خانواده های سیرجانی، مستقیم یا غیرمستقیم مرتبط با گل گهر هستند و به همین میزان مساجد و کانون های مساجد هم بهره برداری می کنند؛ افزود: در ایام محرم بسیاری از هیئات را گل گهر پشتیبانی می کند.
وی حمایت از مسابقات قرآنی، طرح نسیم نهج البلاغه با حضور بیش از ۵ هزار شرکت کننده، حمایت از بنای مساجد و... را از جمله حمایت های این مجموعه از فعالیت های فرهنگی دانست و با اشاره طرح های مهمی از جمله ایجاد بیمارستان فوق تخصصی برای مردم سیرجان و راه آهن سیرجان کرمان و... که میلیاردها دلار هزینه دارد، توسط این مجتمع، با توجه به وجود دو مسجد متعلق به مجتمع گل گهر و شهرک مسکونی آن و پرسنل قابل توجه، خواستار راه اندازی کانون فرهنگی هنری مسجد بلال شد که با موافقت دبیرخانه کانون های مساجد استان کرمان مواجه شد.
نظر شما