جنایت های ائتلاف سعودی و  سکوت غیرمسئولانه جامعه بین الملل

خبرگزاری شبستان:بسیار دشوار است انسان در عین مطالعه گزارش تکان دهنده سازمان ملل از وخامت اوضاع بهداشتی مردم یمن و تهدید جان هزاران کودک، زن یمنی موضع بیطرفانه اتخاذ کرده و با صدای بلند و رسا برای توقف جنگ و تراژدی غم‌بار مردم یمن فریاد نزند.

به گزارش خبرگزاری شبستان ، «الاتجاه» در مقاله ای به قلم «جمال کامل» نوشت: اگر حتی بخواهیم در قبال وقابع یمن موضع بی طرفانه اتخاذ کنیم و از یک طرف در قبال طرف دیگر جنگ جانبداری نکنیم، اما هرگز نخواهیم توانست با توجه به گزارش سازمان بهداشت جهانی مبنی بر ابتلای بیش از نیم میلیون نفر یمنی به وبا از مردم یمن دفاع و حمایت نکرده و بی طرف بمانیم.

هیچ کشور و یا نهاد بین المللی نمی تواند ساکت نشسته و دست روی دست بگذارد در حالیکه می بیند و می شنود که روزانه بیش از پنج هزار نفر از مردم یمن پس از گذشت دوسال از جنگ، به دلیل استفاده از آب آلوده و فروپاشی نظام بهداشتی در این کشور به آمار مبتلایان به وبا اضافه می شوند. این نوع وبا بلافاصله و در همان ساعات اولیه ابتلا در صورت عدم درمان، بیمار را ورطه مرگ می کشد.

همچنین نمی توان از این گزارش روزانه سازمان بهداشت جهانی در مورد عدم دسترسی میلیون ها یمنی به آب سالم و تمرکز خدمات جمع آوری زباله ها فقط در سطح شهر های بزرگ به آسانی گذشت. در این گزارش ها مشخص شده است بیش از سی هزار نفر از کارکنان بخش بهداشت حدود یک سال است حقوق خود را دریافت نکرده و تأمین داروهای ضروری و حیاتی بیماران با مشکل جدی روبروست.  

انسان چگونه می تواند سکوت اختیار کند حال آنکه سازمان ملل اعلام می کند در حال حاضر وبا در یمن  بزرگترین بیماری واگیردار جهان است و آب های آلوده جان سه میلیون آواره جنگی را تهدید می کند و تعداد مبتلایان به وبا از مرز 600 هزار نفر گذشته است.

عجیب است فاجعه مردم یمن هیچ یک از مقامات کشورهای دخیل بر تصمیم جنگ و صلح در یمن را تحت تأثیر قرار نداده است. این مسئولین با وجود تمام گزارش های تکان دهنده سازمان ملل از اوضاع اسف بار مردم یمن ، کوچکترین حرکتی برای کاهش درد و رنج یمنی ها انجام نداده اند، بلکه حتی به تماشای بسته شدن فرودگاه «صنعاء» نشسته اند که تنها راه ارتباط بیش از ده میلیون یمنی با جهان خارج به ویژه برای تأمین دارو و انتقال موارد بحرانی به خارج برای درمان به شمار می رود.

گروه کاری ویژه مبارزه با وبا در یمن که شامل وزارت بهداشت عمومی، جمعیت، وزارت آب و محیط زیست، سازمان بهداشت جهانی و یونیسف می شود، به طور مداوم تعطیلی ظالمانه فرودگاه بین المللی صنعاء را محکوم کرده و نسبت به نیاز بیماران برای مداوا در خارج و ضرورت گشایش این فرودگاه تأکید کرده است.

مشخص شده است که بسته شدن فرودگاه صنعا باعث مرگ بیش از 13،000 نفر به دلیل عدم توانایی برای سفر به خارج جهت درمان شده است و این سرنوشت در انتظار بیش از 95000 نفر دیگر است و این موضوع بعد فاجعه بار این تصمیم به شمار می رود.

تصویری که ارائه شد بسیار  فراتر از فجایع ترسیم شده توسط سازمان ملل است که عمدتا با مسائل بشردوستانه و بهداشت و درمان در ارتباط است و به هویت و ماهیت و اهداف طرفین جنگ و حتی دین و اعتقادات آنها اهمیت نمی دهد و تمام هم و غم آن توقف فجایع انسانی و توقف جنگ در یمن است. بنا بر این تمام بهانه و توجیهات این جنگ در برابر کودکان، زنان و سالخوردگان بیمار و گرسنه از بین می رود.

کد خبر 650167

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha