نهادینه سازی فرهنگ گذشت، بستر وحدت و همدلی در جامعه است

خبرگزاری شبستان: مسئول حوزه نمایندگی ولی فقه در سپاه الیگودرز، با اشاره به سفارش دین اسلام به اصل گذشت و آراستگی به اخلاق اسلامی، افزود: گذشت از خصلت های نیک اخلاقی است که بستر وحدت و همدلی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، حجت الاسلام علی لرستانی، مسئول حوزه نمایندگی ولی فقه در سپاه الیگودرز، در جلسه نورالمبینی پایوران ناحیه مقاومت بسیج الیگودر، اظهار داشت: دین مبین اسلام، درس زندگی و سعادت در دنیا و آخرت است.

 

وی با اشاره به تاکید دین مبین اسلام بر اصل بخشش و آراستن به اخلاق اسلامی، افزود: گذشت نسبت به بدی دیگران از موارد مورد تاکید دین مبین اسلام است.

 

حجت الاسلام لرستانی، با اشاره به آیه ۳۴سوره فصلت، افزود: خداوند متعال در این آیه فرموده اند که نیکی با بدی یکسان نیست، و بدی را با نیکی دفع کنید و باعث رفع دشمنی (در سطح جامعه)می شود.

 

وی خاطرنشان کرد: سفارش دین مبین اسلام این است که بدی دیگران را با خوبی پاسخ دهید و اهل انتقام نباشید.

 

حجت الاسلام لرستانی، تصریح کرد: در سیره معصومین دیده شده که به خاطر این رفتارهای پسندیده در سطح جامعه سخترین افراد را جذب خود کرده بودند.

 

وی با اشاره به  بدی های چون اعمال تروریست های تکفیری، ابراز کرد: در مقابل بدی و دسیسه های دشمنان کور دل اسلام مثل گروه تکفیری داعش باید با شدت و قدرت ایستادگی کرد، چرا که این بدی به دنبال نابودی اسلام ناب است، همانطور که خداوند متعال می فرماید: اشِدّآءُ عَلَى الکُفّارِ رُحَمآءُ بَینَهُم.

 

حجت الاسلام لرستانی، در ادامه با بیان اینکه مردم در جامعه رفتارهای مختلف دارند، افزود: دسته ای از مردم دوست خود را حفظ می کند، دسته ای دوست خود را نسبت به خود بی تفاوت می کنند، عده ای دوست خود را به دشمن تبدیل می کنند و عده ای دیگر دشمن خود را به دوست تبدیل می کند.

 

وی با بیان اینکه مراد دین از گذشت پرورش خصائص نیک در انسان هاست، افزود: در آیات الهی داریم که اگر ما بدی کسی را با بدی پاسخ دهیم هیچ فرقی با او نداریم بلکه مثل او هستیم.

 

حجت الاسلام لرستان، خاطرنشان کرد: مراد دین مبین اسلام بر مبنای گذشت و مدارا با مردم است، چون این از خصائص  انسان های خدامحور و مومن است.

 

مسئول حوزه نمایندگی ولی فقه در سپاه الیگودرز، با اشاره به اینکه باید توجه داشته باشیم که رفتار بد به مرور زمان از بین نمی رود و مسایل را کهنه نمی کند، ادامه داد: آثار رفتار بد در عمق روح افراد باقی می ماند.

 

وی افزود: باید سعی کنیم در فضای فردی و اجتماعی بهترین رفتارها را از خود نشان بدهیم چرا که نبی مکرم اسلام (ص) با همین اخلاق های پسندیده بود که توانست یک انقلاب فرهنگی را در جامعه به وجود آورد.

 

حجت الاسلام لرستانی، خاطرنشان کرد: برای اینکه عدوات و کدورت در بین افراد جامعه اسلامی برطرف شود و یک همدلی و مودت بوجود آید باید نسبت به بدی دیگر افراد حساسیت خاصی نداشته و با نیکی کردن در این مسیر رحمت و رضوان الهی را در دنیا و آخرت کسب کنیم.

 

کد خبر 649986

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha