ابراهیم طلایی، مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای مصرف محلی استان تهران از بیتوجی شهرداری تهران نسبت به خدمات 30 ساله تعاونی مساجد خبر داد و با اشاره به فعالیت 263 شرکت تعاونی در مساجد در حال حاضر از میان 500 شرکت تعاونی که در گذشته فعال بوده است به خبرنگار شبستان گفت: تعاونی های مساجد برای کسب درآمد و کمک مالی به مساجد فعالیت می کنند اما بی توجهی شهرداری به این مراکز منجر به تعطیلی بسیاری از شرکتهای تعاونی شده است.
وی اظهار کرد: با توجه به این نکته که شرکتهای تعاونی از بدو پیروزی انقلاب اسلامی برای توزیع عادلانه کالا و تنظیم بازار و از همه مهمتر کمک به اقشار آسیبپذیر اجتماع تشکیل شدهاند اما متاسفانه با اشکالتراشیهای شهرداری شرکتهای تعاونی رو به تعطیلی میروند.
وی افزود: از آنجا که شرکتهای تعاونی مجوز تجاری ندارند، شهرداری ها درصدد تعطیلی تعاونی بر می آیند در صورتی که سالهای 71-70 شهرداران وقت اجازه فعالیت به شرکت های تعاونی را می دادند این در حالی است که موارد قانونی نیز برای تشکیل شرکتهای تعاونی بر اساس قانون اساسی و تحقق عدالت اجتماعی وجود دارد اما همچنان شهرداری اشکالتراشی میکند.
مدیرعامل اتحادیههای مصرف محلی استان تهران با اشاره به مکاتباتی که با مسئولان شورای شهر در این عرصه صورت گرفته است، یادآور شد: متأسفانه علیرغم ارسال شش نامه به مسئول شورای شهر در خصوص همکاری و مشارکت و کمک به تعاونیها، مسئولان شورای شهر، پاسخی به نامههای ارسال شده ندادهاند در حالی که یکی از وظایف شورای شهر احداث شرکتهای تعاونی محلی است.
طلایی ادامه داد: شورای شهر بر اساس اصل 44 قانون اساسی موظف به ایجاد شرکتهای تعاونی است و اصل 71 در قانون اساسی پیرامون تأسیس شرکتهای تعاونی ماده واحده دارند و نیز نسبت به اعطای وام کمبهره به تعاونیها نیز به صورت دایم و موقت مکلف هستند اما هیچ اقدامی در این راستا نکردهاند.
وی خاطرنشان کرد: شرکتهای تعاونی در راستای گسترش عدالت اجتماعی، کمک به اقشار کمدرآمد جامعه و توسعه شبکه توزیع اقلام ضروری ایجاد شدهاند و خدماترسانی مناسبی را برای اقشار کمدرآمد داشته و دارند و نیازمند حمایت جدی مسئولان هستند.
پایان پیام/
نظر شما