به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام سید رضا تقوی، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور در همایش استانی کمیته همکاری های آموزش و پرورش و حوزه های علمیه شهرستان های استان تهران با اشاره به رویکرد تربیتی مکتب اسلام گفت: متولی فرهنگ عمومی فقط روحانیت و علما نیستند، بخشی از فعالیت ها باید در وزارت ارشاد سازمان تبلیغات انجام گیرد و حوزه هنر باید به آن واقف باشد و با آموزش و پرورش هماهنگی لازم را داشته باشند، چون تمام حوزه ها درصدد تربیت انسان هستند.
وی افزود: پیشنهاد می کنیم وزارت آموزش و پرورش یک ارتباط تنگاتنگ و وسیع با تمام دستگاه هایی که در حوزه فرهنگ عمومی کار می کنند، برقرار و آنها را هدایت کند و از آنها نیز مدد بگیرد.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با بیان اینکه حوزه فرهنگ عمومی بسیار نقش آفرین است، تصریح کرد: نهادها و ارگان هایی که در حوزه فرهنگ عمومی تلاش می کنند باید در جهت سالم سازی محیط فعالیت جدی داشته باشند تا نتیجه کار معلمان در کلاس درس زودتر بروز و ظهور کند.
وی افزود: اگر حوزه فرهنگ عمومی آلوده باشد و رفتارهای ناخوشایندی از افراد در جامعه سر بزند، دانش آموزان هر روز با این رفتارها روبرو می شوند و زحمات مربیان در کلاس درس خنثی می شود.
وی با بیان اینکه در هدایت و تربیت به روش ها بیشتر باید توجه داشته باشیم، خاطرنشان کرد: در تعلیم و تربیت به روش ها باید همین مقدار توجه کرد که به ارزش ها اهمیت می دهیم و روش ها هم مثل ارزش ها مهم هستند. اگر یک مقوله ارزشی را در ذهن و فکر جا بیاندازیم باید برای این موضوع از روش مناسب هم استفاده کنیم.
حجت الاسلام تقوی ادامه داد: اگر روش غلط باشد، ارزش هم از بین می رود. متأسفانه به روش ها توجه نمی شود و این مشکل اصلی تربیتی ماست که به ارزش ها تأکید می کنیم، اما به چه روشی مشخص نیست. باید برای این کار سرمایه گذاری کرد.
وی با بیان اینکه روش ها باید متناسب با ظرفیت ها و قابلیت های مخاطب باشد، اظهار کرد: ارزیابی مخاطب از نظر فکر و اندیشه یکی از نکات مهم تعلیم و تربیت است که در نتیجه تعلیم و تربیت مهم است. ارزش هرکاری به ارزش نتیجه آن فعالیت است، از همین جا به ارزش کار معلمی پی می بریم.
حجت الاسلام تقوی ادامه داد: ما سروکارمان با نوجوان و جوانان جامعه است و بیشترین جمعیت نوجوان و جوان در این وزارتخانه حضور دارد، ارتباط با جوان یک فن و هنر است و هر کسی نمی تواند با او ارتباط برقرار کند.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور تصریح کرد: اگر تمام وقت خود را در آموزش و پرورش بگذاریم عمرمان هدر نرفته است. همه باید کمک کنیم تا به نقطه مطلوب برسیم کار ما در آموزش و پرورش از اول ابتدایی نیست، بلکه قبل از اول ابتدایی باید حرکت را آغاز کنیم.
وی با اشاره به حذف توقعات بیجای روحانیون از جوانان تأکید کرد: کتاب و دعا همیشه نباید همراه دانش آموزان باشد و حتماً نباید بر خواندن دعاهای خاص تأکید کنیم. باید با زبان خود دانش آموزان با آنها صحبت کنیم و به حذف توقعات بیجا از جوانان توجه داشته باشید. جوان دارای شادابی و نشاط، امید به آینده، لطافت روح است که باید این مسایل را ملاحظه کرد.
حجت الاسلام تقوی یادآور شد: برای هر روحانی که وارد حوزه و آموزش و پرورش می شود حتما یک دوره آموزش بگذارید، من از سازمان تبلیغات و این ستاد همکاری ها می خواهم که طلابی را که به آموزش و پرورش اعزام می شوند قبلاً با روش های برخورد با جوانان آشنا کند و روحانی آموزش ندیده را وارد حوزه های آموزشی نکند.
وی اظهار کرد: در حوزه های علمیه برای آموزش و پرورش یک فصل جداگانه باز کنید تا مربی مطلوب تعلیم و تربیت را بتوانید تربیت کنید این موضوع را در فوق برنامه یا اصل برنامه های حوزه در نظر بگیرید.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با بیان اینکه باید در هر حوزه 10 یا 20 نفر مربی مخصوص ورود به تعلیم و تربیت را پرورش دهیم، افزود: این موضوع را از تهران آغاز کنید و با مدنظر قرار دادن روش های شوق آفرین از تحمیل و اکراه در شیوه های تربیتی بپرهیزید، به خصوص در مسایل ایمانی و اعتقادی تحمیل نباشد، رفاقت و مدارا را در نظر بگیرید. روش تسهیل و آسان گیری را برای جذب مردم و دانش اموزان مدنظر قرار دهید چرا که دین اسلام دینی آسان و روان است.
وی با بیان اینکه باید از نگرش سطحی به اسلام پرهیز کرد، افزود: نسل جوان از نگرش سطحی به دین اسلام فرار می کند. نگرش سطحی به دین اسلام را حذف کنید، همچنین کسی که می خواهد در امر تبلیغ مؤثر باشد نباید بر زندگی معنوی تأکید کند، بلکه به همان مقدار که به معنویات توجه می کنید به مادیات هم در جهت هدف بلند تربیت توجه کنید.
حجت الاسلام تقوی خاطرنشان کرد: دین را به عنوان زندان برای افراد معرفی نکنید، دین برای انسانها محدودیت ایجاد نمی کند؛ البته هر جامعه و دینی خط قرمز دارد. دین اسلام می تواند نیازهای طبیعی افراد را اجرا کند و مخالف شادی و نشاط نیست، اسلام فقط گریه و زاری نیست؛ البته استفاده ابزاری از دین هم نکنید.
وی گفت: یکی از وظایف قطعی روحانیت حمایت از آموزش و پرورش است. یک مربی آگاه همیشه رهیاب می جوید و هادی هدایت پذیر را طالب است، این مقدمه را فراهم کنید تا ارجاع برنامه های تربیتی مؤثر باشد.
گفتنی است؛ همایش استانی کمیته همکاری های آموزش و پرورش و حوزه های علمیه شهرستان های استان تهران چهارشنبه (16 شهریور) در آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما