کاشت محصولات کشاورزی در کشور رو به کاهش است

خبرگزاری شبستان: عضوهیئت علمی مرکزتحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه به مرور زمان اشتغال و گرایش به کشاورزی رو به کاهش است گفت: کشاورزی درتوسعه اقتصادی سهمی ندارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، دکتر ناصر عظیمی دوبخشری، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی امروز (26مرداد) در بیست و پنجمین نشست توسعه با موضوع کشاورزی و توسعه اقتصادی  گیلان با  تاکید بر زراعت برنج اظهارکرد: برنج یکی از محصولات مهم غذایی کشور محسوب می شود.

 

وی با بیان اینکه روند کاشت محصصولات کشاورزی طبق پژوهش های صورت گرفته رو به کاهش است گفت: نبود امکانات، تجهیزات، سختی کار و کاهش قیمت محصولات از دلایل کاهش گرایش به کشاورزی است.

 

عظیمی دوبخشری اذعان کرد: طبق آمار دریافتی از جهاد کشاورزی گیلان، این استان دارای 430 هزار هکتار زمین کشاورزی است که از این مقدار 236 هزار هکتار زیر کشت برنج است براین اساس در حدود 53 درصد زمین های کشاورزی گیلان برنج کشت می شود.

 

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به نگاه علمی کاشت برنج و اثرات منفی آن در جامعه پرداخت و افزود: کشاورزی با نگاه علمی توسعه اقتصادی و اشتغال  سهمی در سبد خانوار روزانه ندارد.

 

وی با تاکید بر اینکه با تحقیقات صورت گرفته جهان با کمبود آب مواجه  است خاطر نشان کرد: برنج یکی از محصولات پرمصرف در آب بوده و این محصول با نگاه علمی سود اقتصادی برای استان ندارد فقط زمین رابرای  محصولات تغییر کابری مهیا می کند.

 

عظیمی دوبخشری افزود: امنیت غذایی در تداوم کشت استراتژی است. کالایی استراتژی است که  تولید آن برای کشور حیاتی بوده و فقدان آن می تواند جامعه را دچار  بحران شدید اقتصادی کند.

 

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تصریح کرد: سالانه در کشور 14 میلیون تن گندم و 5 میلیون تن سیب زمینی تولید می شود که می توانند جایگزین محصولات با مصرف بالای آب شود.

 

عظیمی دوبخشری با تاکید بر اینکه برنج ایران مزیت اقتصادی ندارد خاطر نشان کرد: اشتغال در کشاورزی بر اساس مطالعات صورت گرفته رو به کاهش است.

 

در پایان نشست هریک ازحاضرین انتقادات و پیشنهادات خود را جهت توسعه کشاورزی گیلان ارائه دادند.

 

 

 

کد خبر 649528

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha