محتوای آموزشی باید جذاب و دارای نظم منطقی باشد

خبرگزاری شبستان: معاون پژوهش دانشگاه مجازی المصطفی (ص) در پنجمین پیش نشست علمی کنفرانس ظرفیت شناسی و تأثیرگذاری فضای مجازی در ارتقای آموزشهای دینی تاکید کرد: محتوای آموزشی باید جذاب و دارای نظم منطقی باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، عابدین سیاحت اسفندیاری، معاون پژوهش دانشگاه مجازی المصطفی (ص) و دبیرعلمی کنفرانس در این نشست با اشاره به عواملی که در تولید محتوا  مهم  هستند گفت: عوامل انسانی، عوامل اقتصادی ( داخلی و بین المللی)، عوامل سیاسی، مثلت اجتماعی ( قدرت خرید، سطح سواد، میزان جمعیت)، زیر ساخت های فناورانه، پهنای باند و ... وعوامل فرهنگی از جمله این عوامل هستند.

 

وی همچنین با شاره به ویژگی محتوای آموزشی خوب گفت: نظم منطقی، جذابیت، تعامل با استاد در دل محتوا،  صرفا خطی و کلیشه ای نبودن محتوا، استفاده از قابلیت های رایانه جهت دست بندی و به تصویر کشیدن مفاهیم پیچیده، برخورداری از مثال های تعاملی، مخاطب بتواند شبیه سازی های خودش را انجام دهد، آزمون و سنجش مخاطب در مراحل گوناگون و ارائه بازخورد، تنوع آزمونی از جمله این ویژگی هاست.

 

معاون پژوهش دانشگاه مجازی المصطفی(ص)، با تاکید بر استفاده از امکانات ابزاری و کارآمد در راستای انتفال مفاهیم گفت: بهره مندی از روش شناسی علوم و روش روانشناسی در انتقال مفاهیم، بهره مندی از نمودار های جمعیت، پژوهش محور، گنجاندن مفاهیم اصلی در بدنه اصلی ، محتوا آموزی بر اساس یک استاندارد مشخص ، امکان مرور و  نوع یادگیری مخاطب و احترام گذاشتن به سلیقه مخاطب را از شاخص های ویژگی محتوای آموزشی خوب عنوان کرد.

 

سیاحت اسفندیاری همچنین به  اصول حاکم بر تولید محتوای دینی اشاره کرد و افزود: محتوای دینی رسالت محور است. هدف افزایش دانش فردی و مهارت کلی نیست بلکه تغییر در رفتار و سبک زندگی انجام می شود، رویکرد تبیینی دارد، انتفاع پذیری در محتوای دینی قوی تر است، پاسخگوی نیاز بشراست،  صرفا به دنبال ایجاد روحیه پرسشگری نیست بلکه باید پایشی باشد.

 

معاون پژوهش دانشگاه مجازی المصطفی (ص)، با اشاره به ویژگی های اختصاصی اساتید و متولیان امر ادامه داد: کسی که اعتقاد به دین ندارد نمیتواند به راحتی انتقال محتوا داشته باشد، دین هویت ساز است، صرفا هدف افزایش دانش نیست بلکه تغییر در نگرش رفتار است.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود به  معیار های موجود در تولید محتوای دانشگاه مجازی اشاره کرد و افزود: در بحث محتوا معیارهایی همچون، همخوانی با ارزش ها و مبانی جمهوری اسلامی ایران، توجه و وحدت و تقریب بین ادیان و مذاهب، بین المللی بودن محتوا (فارغ از منطقه جغرافیایی خاص)، عدم توهین به باورها و احترام و بررسی و نقد علمی، توجه به ارزش های اخلاقی و احکام اسلامی، رعایت ملاحظات قوی و منطقه ای و محوریت قرآن کریم و سنت و سیره معصومین مطرح است.

 

سیاحت اسفندیاری با اشاره به معیارهای شکلی و ساختاری گفت: توجه به رویکردهای جدید تعلیم و تربیت، توجه به هنر، توجه به محدودیت ها و مخاطبان، بهره مندی از روش آموزش فعال، تقویت احساس نیاز به دین، محتوای آموزش، محتوای علمی باشد، سطح اثر متناسب با رشته های مخاطب باشد، تناسب حجم با محتوا و موضوع و هدف درس، مطابقت متن و سر فصل، پژوهش بودن، ارزشیابی مستمر، تنظیم کتابخانه و فهرست منابع و .... و انعطاف پذیر بودن آموزش مورد توجه است.

 

لازم به ذکر است پنجمین پیش نشست علمی کنفرانس ظرفیت شناسی و تأثیرگذاری فضای مجازی در ارتقای آموزشهای دینی با موضوع تولید محتوای آموزشی-دینی در مراکز آکادمیک مجازی به همت دانشگاه مجازی المصطفی برگزار شد.

یادآور می شود این نشست ها به صورت زنده از لینک   vc.aou.ir/webinar   قابل مشاهده می باشد.

 

 

کد خبر 649435

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha