به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام علی ذوعلم، دبیر ستاد همکاری های حوزه و آموزش و پرورش در همایش استانی کمیته همکاری آموزش و پرورش و حوزه های علمیه شهرستان های استان تهران با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در ورود حوزه به مسایل تعلیم و تربیت گفت: تعامل و همکاری میان حوزه و آموزش و پرورش در قدم های نخستین است، این همکاری باید یک نقطه عطفی را در همکاری های حوزه و آموزش و پرورش ایجاد کند.
وی با اشاره به ظرافت های برخورد با جوانان و نوجوانان از سوی روحانیون افزود: برخورد با نسل جوان و نوجوان برخورد انزاری است که این موضوع باید اصلاح شود.
وی با اشاره به نقش انبیا در ابلاغ پیام رسالت خاطرنشان کرد: ما چقدر پیام رسالت الهی را ابلاغ کردیم و چقدر توانستیم در سبک زندگی و نگرش دانش آموزان مؤثر واقع شویم. استاد شهید بهشتی پیرامون تعلیم و تربیت می گوید: «در تعلیم و تربیت باید معنا و هدف زندگی را تعمیم کنیم، اگر این موضوع را مدنظر قرار دهیم کار خود را انجام داده ایم.»
حجت الاسلام ذوعلم ادامه داد: نگاه به تعلیم و تربیت یک کار اساسی و بنیادی است که نیازمند تأمین محتوا و خوراک و نیروی انسانی متخصص است، اما چقدر برای تامین نیازها آماده بوده ایم؟
رئیس ستاد همکاری های حوزه و آموزش و پرورش تصریح کرد: هنوز متأسفانه در حوزه علمیه و بدنه روحانیت وظایف اصلی ما با توجه به اثرگذاری گسترده در تعلیم و تربیت مشخص نبوده است. ما به جایگاه خودمان توجه چندانی نکرده ایم و اقدامات انجام شده اتفاقی بوده است. به طور مثال هنوز در حوزه های علمیه رشته تخصصی تعلیم و تربیت نداریم.
حجت الاسلام ذوعلم ادامه داد: رویکرد ساختاری و مدیریتی ستاد همکاری ها کاملاً غیرمتمرکز است و در حیطه امکانات هر کمیته به طور جداگانه با تصمیم گیری و برنامه ریزی اجرا می شود. این تلاش ها مطالبه رهبری را پاسخ نمی دهد، جهت گیری تلاش ها باید در جهت تحول بنیادین در آموزش و پرورش باشد.
وی ادامه داد: انتظار ما از کمیته های همکاری شهرستان ها آن است که صرف نظر از اقدامات و زمینه ها در سطح کلان کشور از آنچه امروز هست استفاده کنیم.
رئیس ستاد همکاری های حوزه و آموزش و پرورش با اشاره به اجرای برنامه درس ملی در سال جدید اظهار کرد: امسال برنامه درس ملی برای اولین سال در جهت تحول بنیادین در راستای تعلیم و تربیت بنیادین در سطح کشور اجرا می شود، پایه اول ابتدایی خشت اول تحول بنیادین است، درخواست ما از ائمه جماعات در تبیین اهداف تعلیم و تربیت اسلامی است.
وی افزود: در تعلیم و تربیت اسلامی باید شکوفایی خدمت، ارتقای اخلاق و ایمان و تلفیق علم با عمل را در سال تحصیلی جدید جدی تر بگیریم و برای تبیین این موضوع برای آموزگاران کلاس اول ابتدایی بیشتر دقت نظر کنیم.
گفتنی است؛ همایش استانی کمیته همکاری های آموزش و پرورش و حوزه های علمیه شهرستان های استان تهران چهارشنبه (16 شهریور) در آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما