پله پله تا خدا/ دست به کاری زنیم که غصه سرآید

خبرگزاری شبستان: جهادگران گروه جهادی منتظران ظهور با حضور در مناطق محروم شهرستان مانه و سملقان، مهر و محبت و همدلی را در نهانخانه روح و جان مردم این منطقه کاشته و برای رفع غصه و آلام آنان خالصانه تلاش می کنند.

خبرگزاری شبستان_ خراسان شمالی؛ بعضاً پیش آمده که خیلی از ما از نداشته ها، کمبودها و محرومیت ها سخن به میان می آوریم و با گلایه از خود و خدا و زندگی، خواستار به دست آوردن چیزهای دیگری هستیم؛ بماند که شایستگی نعمتی که خواهان آن هستیم را داریم یا نه؛ ما انسان ها زمانی قدر داشته هایمان را می دانیم که یا نعمتی که در دست داریم را از دست بدهیم و یا با افرادی روبه رو شویم که از داشتن آن نعمت بی بهره اند و در عین حال زندگی را می گذرانند هرچند با سختی.

 

بازدید از طرح اردوهای جهادی در مناطق محروم، برنامه ای که به همت بسیج رسانه خراسان شمالی ویژه اصحاب رسانه برگزار شد، برنامه ای بود که مصادیق محرومیت را به عینه شاهد بودیم. محروم از آب، بهداشت، فضای سبز، درآمد و در یک کلام محروم از زندگی سالم و باآرامش. هرچند در این عصر داشتن زندگی توأم با آرامش و سلامت اگر نگوییم محال ممکن است؛ اما به جرأت می توان گفت به سختی به دست می آید. ولی در هر حال عده ای هستند در گوشه و کنار این سرزمین که با بدترین شرایط و محروم از امکانات اولیه زندگی، گذران عمر می کنند.

        

شهرك كال ایماني با 9 روستا به عنوان محروم ترين روستاهاي شهرستان مانه و سملقان، اولین مقصد برنامه بازدید خبرنگاران و عکاسان به شمار می رود که گروهی جهادی متشکل از 110 جهادگر خواهر و برادر، خدمات پزشکی در حوزه دندان، چشم و خدمات پزشک عمومی و همچنین فعالیت های فرهنگی را به مردم محروم روستای کال ایمانی ارائه می دهند.

 

هرچند قبل از ورود به این منطقه، دیدن جاده ای بدون هیچ پوشش گیاهی و درخت و حضور در مسیری ناهموار، خبر از نزدیک شدن به منطقه ای محروم  را می دهد ولی با ورود به روستا و دیدن عده زیادی از مردم که در گرمای هوا و در فضای باز روستا در انتظار نوبت دکتر نشسته اند؛ عمق محرومیت و نیازمندی مردم این منطقه را بیشتر می کند.

 

پس از ورود به روستا و گشت کوچکی در محله ها، متوجه می شویم بیشتر جمعیت روستا برای دریافت خدمات پزشکی در منطقه ی استقرار گروه جهادی از جمله خانه بهداشت، مدرسه، پایگاه بسیج و محل دهیاری حضور یافته اند تا بتوانند از خدمات این گروه استفاده کنند.

 

به سراغ یکی از بانوان به انتظار نشسته می روم، حدوداً 60 ساله به نظر می رسد و صورت خود را با روسری پوشانده است، در معرفی خود می گوید: صدیقه صادقی هستم و برای کشیدن و پرکردن دندان مراجعه کرده ام.

 

وی با بیان اینکه یکی از دندان هایم خراب است که باید کشیده شود و دیگری نیاز به ترمیم دارد، از خدمات پزشکی ارائه شده ابراز رضایت می کند و می گوید: خدا خیرشان بدهد مدت ها بود از درد دندان، نه آرامش داشتم و نه پول کافی برای رفتن به شهر و مراجعه به دندانپزشکی و کشیدن دندان؛ ولی امروز از این درد رها می شوم.

 

 صادقی مرا مورد خطاب قرار می دهد و اظهار می کند: روستای ما مشکل بی آبی دارد و ما برای تهیه آب باید به روستاهای دیگر مراجعه کنیم و از من خواهش می کند کاری کنیم که حداقل تانکرهایی که آب را به روستا منتقل می کند سروقت بیاید و آب به همه ساکنان برسد.

مریم شرف پور، بانوی دیگری است که او هم در انتظار مراجعه به دندانپزشکی در نوبت نشسته و با بیان اینکه ساکن روستای کال ایمانی نیست و از روستای کلاته چنار برای دریافت خدمات پزشکی مراجعه کرده است، می گوید: چون ما در روستای خود هیچ گونه خدمات پزشکی نداریم این مسافت را طی کرده ام تا بتوانم آسیب های دندان هایم را رفع کنم.

 

مهدی نژاد که در گوشه دیگری در انتظار نشسته با ابراز رضایت کامل از خدمات گروه جهادی سلامت بیان می کند: من برای بار دوم است که از خدمات دندانپزشکی استفاده می کنم و بار اول گروه جهادی که در ایام فروردین ماه جاری به این منطقه آمده بودند، این خدمات را ارائه دادند.

 

فاطمه ضرابی، بانوی جهادگری که عاشقانه مشغول ارائه خدمات دندانپزشکی است، می گوید: امسال برای دومین بار است که به این منطقه آمدم و خدمات دهی می کنم و از اینکه می توانم در حل مشکلات مردم به ویژه مردم محروم، نقش تأثیرگذاری داشته باشم، خوشحالم.

 

وی که به عنوان مدیر بخش دندانپزشکی در این حوزه فعالیت دارد از حضور تیم دندانپزشکی قوی و مجرب از استان های مختلف می گوید که از جان و دل راهی این برنامه جهادی شده اند و به طور میانگین روزانه 12 ساعت کار می کنند.

ضرابی با بیان اینکه در مرحله نخست، تیمی از گروه ما به روستاهای اطراف رفته و بحث معاینه را انجام می دهند، ادامه داد: پس از معاینه و سنجش نوع نیاز بیمار به خدمات دندانپزشکی، به آنان برگه ویزیت داده می شود و روز بعد با مراجعه به این محل می توانند از خدمات دندانپزشکی همچون کشیدن، ترمیم دندان و عصب کشی به صورت رایگان استفاده کنند.

 

وی بیان می کند: خدمات دنداپزشکی تا مرحله ای که نیاز به جراحی پیشرفته نداشته باشد توسط گروه ما انجام می شود که به طور میانگین روزانه بیش از 200 نفر از خدمات دندانپزشکی این گروه استفاده می کنند.

 

چراغعلی نوروزی فر، پیرمرد خسته ای که در گوشه ای روی نیمکت نشسته اما چندان راضی به نظر نمی رسد و با گلایه از طولانی شدن مدت انتظار خود برای مراجعه به پزشک، می گوید: به شدت گلو درد دارم و از صبح زود در نوبت نشسته ام البته یک بار نوبتم شده ولی چون دفترچه بیمه تمام شده باید به شهر مراجعه و دفترچه را تمدید کنم.

 

وی می گوید: مردم این منطقه از نبود پزشک در رنج هستند و از اینکه پس از اتمام کار این گروه جهادی، برای دریافت خدمات پزشکی باید به شهر مراجعه کنند، غصه دار می شوند.

زیبا ماهنگ، دختر جوانی که همراه مادر خود برای مراجعه به پزشک عمومی از روستای حاج غلامرضا راهی روستای کال ایمانی شده نیز ابراز امیدواری می کند: هرچه سریع تر نوبت به او برسد چراکه باید تا عصر به روستای خود برگردند و وقت زیادی ندارند.

 

عبدالله روحانی، مبلغ دینی گروه جهادی حاضر در این منطقه نیز از اجرای طرح مطالعاتی و آسیب شناسی فرهنگی این منطقه می گوید و با بیان اینکه برای سومین دوره در این روستا حضور یافته ام، ادامه می دهد: فقر فرهنگی مردم این منطقه کاملا مشهود است و ما تلاش داریم در حوزه بهداشت فردی، روابط زناشویی و ارائه الگوهای سبک زندگی دوره های آموزشی مستمر و هدفدار برگزار کنیم.

 

وی که خود اصالتاً اهل خراسان شمالی است، می افزاید: هرچند مردم این منطقه از لحاظ درآمد کم برخوردار هستند اما ما تلاش می کنیم با ارتقاء فرهنگ و تعالیم دینی و قرآنی، مردم این منطقه را با مباحث روز و سبک زندگی سالم و اسلامی آشنا کنیم.

 

محمد رسولی، دهیار روستای کال ایمانی هم تعداد ساکنان روستا را 150 خانواده و 600 نفر اعلام می کند و می گوید: به دلیل مشکل بی آبی اکثر مردم این منطقه به شهر مهاجرت کرده اند و کسانی که باقی مانده اند برای امرار معاش خود روزانه به شهر آشخانه و یا روستاهای همجوار مراجعه کرده و به صورت روزمزد کار می کنند.

 

یکی از بانوان جهادگر که از تهران در این روستا حضور یافته و در حوزه بینایی سنجی ارائه خدمات می کند، از ارائه خدمات به 300 بیمار طی دو روز خبر می دهد و می گوید: عموماً مشکل مردم این منطقه نیاز به عینک و یا عمل جراحی است که در بخش عینک یک مجموعه هزارتایی اهدایی در اختیار داریم که پس از معاینه و تعیین شماره چشم، به لابراتوآر تهران ارجاع داده می شود و پس از آماده شدن همراه با عینک به دست بیمار می رسد.

جلال عادلی، مسئول گروه جهادی منتظران ظهور به عنوان بزرگترین گروه جهادی دندانپزشکی در خصوص فعالیت این گروه می گوید: این گروه به عنوان گروه فعال دندانپزشکی کشور از بیستم مردادماه در این منطقه مستقر شده که برای اولین بار تیم عمرانی و تیم فرهنگی گروه نیز فعال شده است.

 

وی افزود: در حوزه دندانپزشکی، پزشک عمومی، ماما و چشم پزشک 100 جهادگر و در حوزه عمرانی و فرهنگی 10 جهادگر ما را همراهی می کنند که به طور میانگین روزانه 800 خدمت در همه این بخش ها به مردم محروم شهرک کال ایمانی و روستاهای اطراف ارائه می شود.

 

عادلی با بیان اینکه این گروه تا بیست و نهم مردادماه در این منطقه حضور داشته و خدمات دهی می کنند، بیان کرد: 20 درصد اعضای گروه جهادی دانشجو و مابقی پزشکان مجرب و دارای پروانه کاری هستند که مطب خود را تعطیل کرده و در گروه های جهادی حضور یافته اند.

 

گزارش: سمیرا نیستانی

 

ادامه دارد...

 

 

 

 

کد خبر 649276

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha