به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، مهدی جمال امروز(25مرداد) در آئین تجلیل از خبرنگاران و اصحاب رسانه با اعلام این مطلب گفت: نمایشگاه نوشت افزار ایرانی، اسلامی با رویکرد گسترش فرهنگ اصیل ایرانی، اسلامی در شهرسمنان گشایش می یابد.
وی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را یکی از نهادهای مؤثر در حوزه مقابله با قاچاق کالا و ارز دانست وگفت: باید برای این مهم اقدامات عملی انجام دهد.
جمال، زمان برپایی این نمایشگاه را قبل از آغاز سال تحصیلی جدید در شهریورماه بمدت 20 روز اعلام کردوگفت: حمایت از تولید داخلی و مقوله اشتغال ، ارائه محصولاتی با طرحهای ایرانی اسلامی برای خانوادهها و دانشآموزان و فرهنگسازی و آگاهی بخشی در راستای قاچاق کالا و ارز و پیامدهای این مقوله مهمترین هدف برپایی نمایشگاه است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان، تصریح کرد: نوشت افزارهای اسلامی-ایرانی که در سال های اخیر اندک اندک جای خود را در بازار محصولات فرهنگی و لوازم التحریر باز کرده و برای تسلط و تکیه بر جایگاه واقعی خود نیازمند حمایت های جدی تر است.
وی با بیان اینکه حوزه نوشت افزار برای کودک و نوجوان از اهمیت بسزایی برخوردار است اضافه کرد: کودکان از شخصیت های موجود روی این لوازم الگوبرداری می کنند.
جمال بیان داشت: آموزه ها و ارزش های دینی ما و میراث ماندگار نسل های قبل و تمدن اسلامی و ایرانی باید از هر طریقی انتقال داده شود که نوشت افزارها در این زمینه تأثیر اساسی و حیاتی دارند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان، در ادامه گفت: اگر روی کیف و دفاتر فرزندانمان نمادهای بومی و ایرانی باشد، کودک روزانه با دیدن این تصاویر و نمادها با آن آشنا شده و تأثیر می پذیرد.
وی بازدید از این نمایشگاه را برای عموم آزاد عنوان کردوگفت: ارائه کتابهای تخصصی کودک و نوجوان با هدف ترویج فرهنگ مطالعه وکتابخوانی از برنامههای جنبی این نمایشگاه خواهد بود.
کتابخوانی محوریترین فعالیت کانون پرورش فکری است
جمال سرانه مطالعه کودکان و نوجوانان را پایین اعلام کردو افزود: ترویج فرهنگ مطالعه و تشویق این قشر از جامعه برای مطالعه یکی از مهمترین رسالتها و وظایف کانون پرورش فکری است.
وی بابیان اینکه کتابخانههای مراکز کانون در استان دارای بیش از ۲۷۰ هزار نسخه کتاب است، اضافه کرد: طی سالهای اخیر کتابهای اندکی از این تعداد نسخه کتاب به امانت برده شد و متأسفانه با پیشی گرفتن فضای مجازی از رغبت دانش آموزان برای به امانت بردن کتاب بهشدت کاسته شده است.
جمال بابیان اینکه ۳۰درصد جمعیت دانشآموزی عضو کانون پرورش فکری کودکان در استان سمنان هستند، افزود: خانوادهها باید در اشاعه فرهنگ مطالعه نقش مهم ایفا کنند و بیشک فرزندان از والدین خود الگوبرداری میکند لذا برای افزایش سرانه مطالعه، خانوادهها باید ورود جدیتری را در این عرصه داشته باشند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان، با اشاره به هجمههای فرهنگی دشمن در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی خاطرنشان کرد: فضای مجازی هرگز نمیتواند جایگزین خوبی برای مطالعه در فضای حقیقی باشد و باید این مهم را در کودکان و نوجوانان پرورش دهیم.
وی از ارسال پنج شیوهنامه از سوی معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کشور خبر داد و گفت: «قصهگویی»، «اردو»، «کتاب و کتابخوانی»،«بازیهای بومیمحلی» و «دستسازهها» شیوهنامههایی است که با استناد به راهبردهای سند چشمانداز دهساله کانون پرورش فکری در سال جاری اجرایی میشود.
جمال با تأکید بر اجرای فرآیندمحور شیوهنامهها و در پی آن تولید محتوا، افزود: در این شیوهنامهها سعی شده تا با ترویج و توسعه فرهنگ مطالعه در میان کودکان و نوجوانان، انس با کتاب و کتابخوانی تعمیق و توسعه بیشتری یابد و نیز انگیزه های درونی اعضا در فرآیند خواندن تقویت شود.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان، با اشاره به بومیسازی شیوهنامههای ارسالی بهویژه دستسازهها از کارشناسان ستادی خواست تا علاوه بر مربیان مراکز فرهنگیهنری ثابت، در ترغیب و تشویق مربیان کتابخانههای سیار و پستی درخصوص اجرای این شیوهنامهها تلاش کنند.
وی با بیان اینکه شیوهنامه دستسازههای اعضای مراکز فرهنگیهنری با عنوان «از خلاقیت تا کارآفرینی» به منظور پرورش روحیه و تفکر کارآفرینی در کودکان و نوجوانان، تقویت روحیه نوآوری، شکوفایی استعدادها و توانمندیهای اعضا، حفظ و اشاعه کاردستیها و صنایع دستی بومی و محلی است، اظهار داشت: ساماندهی بازیها و سرگرمیهای سازنده نیز با هدف ایجاد شور و نشاط، نیت، احیا و ترویج بازیهای بومی و محلی، تقویت تفکر و رشد ذهنی کودکان و نوجوانان با بازیهای فکری و غنیسازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان با بازی به عنوان یک واسطه تربیتی از دیگر زمینههای تدوین این شیوهنامه است.
جمال کتابخوانی را محوریترین فعالیت کانون پرورش فکری عنوان و خاطرنشان کرد: «جشن کتاب» با حضور اعضا و والدین در مراکز فرهنگیهنری سراسر استان برگزار میشود.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان، سفر تریلی سیار نمایش کانون پرورش فکری در دههی اول شهریورماه سال جاری را از برنامههای پیشبینیشده برای اوقات فراغت عنوان و تصریح کرد: این برنامه همچون سالهای گذشته با هدف ایجاد نشاط اجتماعی بهویژه در مناطق محروم و روستایی اجرا میشود.
مرحلهی شهرستانی بیستمین جشنواره قصهگویی در استان سمنان
وی در بخش دیگر سخن خوداز برگزاری مرحلهی شهرستانی بیستمین جشنواره قصهگویی نیمهی دوم شهریورماه در شش حوزه از این استان خبر داد و گفت: از سوی دبیرخانه استانی، مرکز فرهنگیهنری سرخه، مجتمع فرهنگیهنری سمنان، مرکز فرهنگیهنری مهدیشهر، مرکز فرهنگیهنری شماره دو دامغان، مرکز فرهنگیهنری شماره دو شاهرود و مرکز فرهنگیهنری میامی شش مرکز مجری این جشنواره در سال جاری تعیین شدند.
جمال اظهار داشت: بر اساس شیوهنامه بیستمین جشنواره بینالمللی قصهگویی، محورهای موضوعی جشنواره، «قصهگویی آزاد» با درونمایه آموزشی، تربیتی(ویژه قصهگویان ایرانی و خارجی)، نقل قصههای «رضوی» (ویژه قصهگویان ایرانی) و «ادبیات عامه و فولکلور - شاهنامه و...» (ویژه قصهگویان ایرانی) اعلام شده است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان،ر ادامه افزود: مربیان فرهنگی، هنری و ادبی مراکز فرهنگی ثابت، سیار و پستی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، قصهگویان آزاد (روحانیون، معلمان، دانشجویان، اولیای تربیتی، کارکنان ستادی کانون، مادران و پدران و...)، پدربزرگها و مادربزرگها، نوجوانان (14 تا 17 سال) عادی و فراگیر و علاقهمندان به قصهگویی از سایر کشورها، میتوانند در این دوره از جشنواره شرکتکنند.
وی هدف از برگزاری این جشنواره را با توجه به رشد کمّی و کیفی قصهگویان، بررسی جایگاه و اهمیت قصهگویی برای کودکان و نوجوانان با نیاز ویژه، نقش قصهگویی در پرورش سبک زندگی ایرانیاسلامی در کودکان و نوجوانان، جایگاه و اهمیت قصهگویی در سنتها و آیینهای فرهنگی، تاریخی و بومی محلی و چگونگی استفاده از زبان وجودی در قصهگویی عنوان و خاطرنشان کرد: مهلت ارسال لوح فشرده جشنواره قصهگویی به دبیرخانه استانی مستقر در ادارهکل کانون پرورش فکری، ده روز قبل از برگزاری جشنواره حوزهای تعیین شده است.
جمال تصریح کرد: دبیرخانه بیستمین جشنواره بینالمللی قصهگویی در بخش مقالهنویسی نیز از علاقهمندان دعوت کرده تا به پژوهش در موضوعهای «استفاده از زبان وجودی در قصهگویی»، «قصهگویی و رشد مهارتهای اجتماعی در کودکان و نوجوانان»، «قصهگویی و تربیت دینی در کودکان و نوجوانان»، «کارکردهای روانشناختی قصهگویی در دنیای کودکان»، «قصهگویی در دنیای دیجیتال» و «چگونگی بازنویسی داستانهای دینی برای قصهگویی» بپردازند.
34 هزار نفر در استان سمنان تحت پوشش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان هستند
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان به افتتاح دو مرکز سیار روستایی کانون پرورش فکری در به مناسبت هفته دولت در شهرستان سرخه و میامی نیز اشاره داشت وگفت: با افتتاح این دو مرکز تعدادمراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سراسر استان سمنان به 24 مرکز میرسد.
جمال یادآور شد: 34 هزار نفر در استان سمنان تحت پوشش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان هستند.
درپایان این نشست از خبرنگاران فعال درحوزه کودک ونوجوان قدردانی وتجلیل شد.
نظر شما