دانشگاه های ما کارجو تربیت می کنند نه کارآفرین

خبرگزاری شبستان: رییس سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال جهاد دانشگاهی: با اشاره به ضروت کارآفرینی، تصریح کرد: باید این واقعیت را بپذیریم که دولت دیگر میز ندارد و دانشگاه های ما وظیفه دارند نیروهایی تربیت کنند که خودشان کارآفرین باشند.

محمد صادق بیجندی، رییس سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال جهاد دانشگاهی درباره ایده پردازی و شرکت های دانش بنیان در گفت و گو با خبرنگار شبستان گفت: مطالعات علمی نشان داده است که همزمان ممکن است 17 نفر مشابه هم ایده داشته باشند اما این ایده زمانی ارزشمند است که به محصول تبدیل شود یعنی پروسه پر پیچ و خم را تولید کند و به محصول برسد.

 

وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد حمایتی وظیفه دارد تا بستری را ایجاد کند که بتواند ایده ها به محصول پایدار و خوب تبدیل شود، خاطرنشان کرد: در جهاد دانشگاهی کانون های به نام کانون شکوفایی، خلاقیت و نوآوری ایجاد کرده ایم و در قالب آن یک مفهوم و ساختار جدید را تعریف کرده ایم.

 

استاد دانشگاه تصریح کرد: نمونه ای از کانون شکوفایی، خلاقیت و نوآوری را در ساختمان معاونت تجاری سازی فناوری و اشتغال جهاد دانشگاهی آماده کرده ایم و در استان ها نیز مشابه آن را با هزینه کم راه اندازی کرده ایم تا هر فردی که ایده داشته باشد می تواند به کانون های شکوفایی، خلاقیت و نوآوری جهاد دانشگاهی مراجعه کند.

 

بیجندی افزود: یک تیم ایده های وارده را بررسی و ارزیابی می کنند و به ایده هایی که قابلیت تبدیل به محصول دارند سه تا 6 ماه مکان رایگان و فضایی برای انجام مطالعات در اختیارشان قرار می دهیم تا تیم سازی کنند و مقدمات تبدیل ایده به محصول را آماده کرده به شرکت تبدیل شوند.

مجموعه رویدادهای نوین کارآفرینی در جهاد دانشگاهی تعریف شده است

وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی وظیفه ترویج کارآفرینی را نیز بر عهده دارد، تاکید کرد:  ترویج کارآفرینی و امید به آینده از رویکردهای اصلی جهاد دانشگاهی است و در این راستا یکسری رویدادهایی تعریف کرده ایم با نام مجموعه رویدادهای نوین کارآفرینی.

 

بیجندی خاطرنشان کرد: مزیت ها، انتظارات، مشکلات، پتانسیل های استان ها را احصا کرده و بر آن اساس یک رویداد طراحی کرده و استعدادها و ایده ها را شناسایی می کنیم و تیم های مورد نظر را تشکیل می دهیم و این تیم ها را به کانون های شکوفایی، خلاقیت و نوآوری می آوریم.

 

 کانون های شکوفایی، خلاقیت و نوآوری ایجاد کرده ایم

رییس سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال جهاد دانشگاهی با اشاره به شیوه های پذیرش کانون های شکوفایی، خلاقیت و نوآوری گفت: به دو شیوه در این کانون ها پذیرش ایده انجام می شود مراجعه مستقیم افراد به کانون ها و از طریق برگزاری رویدادهای استانی و شناسایی ایده ها.

 

وی درخصوص ادامه روند تبدیل ایده به محصول توضیح داد: در گام بعدی تیم های ایده پرداز را به مراکز رشد که متعلق به جهاد دانشگاهی است معرفی می کنیم تا در آنجا شرکت های دانش بنیان ثبت شود و تیم هایشان به صورت کامل تشکیل شود به پارک های علم و فناوری می فرستیمشان و یا اینکه به سمت تولید محصول و دانش بنیان شدن هدایتشان می کنیم. برخی شرکت ها در پارک های علم و فناوری شرکت ها کاملتر شده و ثبت می شوند و سپس به شرکت های دانش بنیان ارتقا می یابند.

ایده وقتی ارزشمند است که به بازار برسد

رییس سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال جهاد دانشگاهی با بیان اینکه از همان مرحله ابتدای ایده پردازی به موضوع تجاری سازی توجه داریم، تاکید کرد: ایده وقتی ارزشمند است که به بازار برسد و به محصول تبدیل شود از طرفی به این موضوع نیز توجه داشته باشیم که همواره باید به نیاز و تقاضای بازار فروش نیز توجه داشته باشد.

 

ایده ای می تواند موفق باشد که تجاری سازی موفقی داشته باشد

 

استاد دانشگاه با بیان اینکه ایده ای می تواند موفق باشد که تجاری سازی موفقی داشته باشد، تصریح کرد: یکی از مراکز رشد ما در رویان قرار دارد در واقع مرکز رشد و رویان داریم.

 

رییس سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال جهاد دانشگاهی با بیان اینکه تجاری سازی یافته های پژهشی یا فناوری های به بلوغ رسیده در رویان است، گفت: در پژوهشگاه رویان در مرز دانش حرکت می کنیم و در لبه دانش حرکت می کنیم و ایران در در حوزه سلول های بنیادی جزو 5 کشور اول دنیا است.

 

بیجندی ادامه داد: 9 محصول در رویان به تجاری سازی رسیده است و تجاری سازی با کیفیت مطلوب بین المللی که با 7 یا 8 کشور دنیا وارد مذاکره خیلی جدی شده ایم به صورت کار مشترک و فروش دانش فنی و یا طرح های مشترک را انجام می دهیم.

 

وی با بیان اینگه سه شرکت سرمایه گذار برای کمک به سرمایه گذاری و تجاری سازی در مرکز رویان شناسایی کرده ایم، افزود: سرمایه گذاری لوتوس را به کمک مرکز رویان آورده ایم، سازمان گسترش است که برای تجاری سازی محصولات رویان کمک می کند و شرکت لیتکو نیز از دیگر شرکت های سرمایه گذار است.

 

بخشی از تجاری سازی تولیدات علمی یافتن حامیان مالی خوب است

استاد دانشگاه با بیان اینکه بخشی از تجاری سازی تولیدات علمی یافتن حامیان مالی خوب است که بتوانند پشتوانه قوی مالی داشته باشند، خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری در بخش پزشکی با رویکرد مسئولیت اجتماعی است چراکه هزینه بر بوده و زمانبر است.

 

وی با بیان اینکه در جاهایی که توانمندی های جهاد دانشگاهی باور کرده اند و به ما میدان کار و فعالیت داده اند توانسته است واسط خوبی بین دانشگاه و صنعت باشد، تاکید کرد: هر جا نگاه به داخل بوده و خواسته اند که نیروهای علمی و جوان علاقه مند به کشور را باور کنند معتقد هستم که صد درصد موفق بوده ایم و تجربه نشان داده است که هر جا به هر جوان ایرانی و پژوهشگر ایرانی سیستم اعتماد کند بسیاری از موفقیت ها کسب می شود. در واقع نگاه به درون یعنی اقتصاد مقاومتی.

 

بیجندی با اشاره به اولویت ها در بخش اشتغال و تجاری سازی علم و فناوری گفت: ترویج فرهنگ کار و کارآفرینی، ترویج اهمیت آموزش و یادگیری مهارت در حوزه اشتغال اولویت های ما در بخش اشتغال و تجاری سازی علم و فناوری است.

 

آموزش، نگرش و مهارت سه اصل اساسی در دانشگاه ها باشد

بیجندی با بیان اینکه امروز دانشگاه های ما باید از نگاه تئوری صرف خارج شوند و به مرحله عملیاتی بپردازند، خاطرنشان کرد: آموزش، نگرش و مهارت سه اصلی است که دانشگاه ها باید به آن توجه داشته باشند درحالیکه در کشور بیشتر نگاه به آموزش است و به نگرش و مهارت خیلی تاکید نداریم که علت آن سرفصل های دانشگاه هاست.

 

رییس سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال جهاد دانشگاهی با طرح چند پرسش گفت: چند درصد سرفصل دروس دانشگاهی به روز رسانی شده اند و چند درصد مطابق با نیاز بازار است و چند درصد کتاب های درسی دانشگاه منطبق با صنعت است.

 

دانشگاه ها آخر خط صنعت و جامعه حرکت می کنند/ دانشگاه باید سیاست گذار باشد نه پیرو

وی با بیان اینکه مجموعه فرایندهای آموزش می تواند به اشتغال و کارآفرینی جامعه کمک کند، تصریح کرد: دانشگاه های ما باید از جامعه و صنعت جلوتر باشند درحالیکه دانشگاه پشت صنعت و آخر خط صنعت و جامعه حرکت می کنند.

 

بیجندی با بیان اینکه فاصله دانشگاه های ما با جامعه بسیار زیاد است و باید یک انقلاب درونی در دانشگاه ها رخ دهد، تصریح کرد: دانشگاه نسل چهار یعنی دانشگاهی که از جامعه جلوتر باشد و برای جامعه ریل گذاری انجام دهد و سیاست گذاری کند درحالیکه دانشگاه های ما پیرو هستند.

 

کد خبر 649257

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha