کسب رتبه برتر نماز توسط اداره کل آموزش و پرورش هرمزگان

خبرگزاری شبستان: دبیر ستاد اقامه نماز اداره کل آموزش و پرورش هرمزگان از موفقیت این اداره کل در کسب رتبه برتر در حوزه نماز در سال تحصیلی ۹۵-۹۶ خبر داد.

مهرداد خادمی، دبیر ستاد اقامه نماز اداره کل آموزش و پرورش استان هرمزگان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بندرعباس با تشریح فعالیت های حوزه نماز عنوان کرد: در سال 96-95 طرح آموزش عملی نماز در مدارس ابتدایی در همه مدارس دخترانه ابتدایی این استان به صورت 100 درصدی برگزار شد که نشان ازعزم جدی معاونین و مربیان پرورشی مدارس دارد.

 

وی با اشاره به اینکه برگزاری دوره های توانمندسازی آموزگاران پایه سوم ابتدایی کمک شایانی در دستیابی به به اهداف از پیش تعیین شده می کند، افزود: برای نخستین بار دوره های آموزشی ویژه 430 نفراز آموزگاران نواحی 1 و 2 بندرعباس برگزار شد که در سال آینده این دوره ها در کل مجموعه آموزش و پرورش هرمزگان برگزار خواهد شد.

 

 

دبیرستاد اقامه نماز اداره کل  آموزش و پرورش هرمزگان از برگزاری نشست های طرح یاوران نماز(طرح مبین) و طرح خانواده مطهر نماز در استان به عنوان طرح های شاخص و تاثیرگذار نام برد و بیان کرد: یکی از موضوعات مهم در انعقاد تفاهم نامه ها با ستاد اقامه نماز استان اجرای طرح های مذکور است که با دعوت از اساتید توانمند و مجرب از حوزه تخصصی نماز قم برگزار شد.

 

وی با بیان اینکه بیش از 240 نفر از مدیران متوسطه دوره آموزشی طرح مبین را با موفقیت پشت سر گذراندند، گفت: اداره قرآن، عترت و نماز اداره کل آموزش و پرورش به منظور عملیاتی کردن این طرح یک برنامه آموزشی و تشکیلاتی و مدون را با درنظر گرفتن شیوه های مدیریتی و بهره گیری از توان مدیران مدارس تدوین و به اجرای آن، اقدام کرده است.

 

 

خادمی با اشاره به شرکت بیش از 9 هزار و 712 نفر از اولیای دانش آموزان در نشست خانواده مطهر طی سال تحصیلی گذشته، اضافه کرد: جشن تکلیف(عبادت) درمناطق 22 گانه استان کاملا نهادینه شده و بر اساس شیوه نامه هایی که با همکاران در ستاد مرکزی استان تنظیم شده است بر ضرورت اجرای این طرح با کمترین هزینه حتی المقدوربه صورت تجمیعی  تاکید شده است.

 

وی ادامه داد: در سال 96-95 تعداد 18 هزار و 592 دانش آموز در شهرستان ها و مناطق مختلف آموزش و پرورش هرمزگان به صورت  تجمیعی در گلزار شهدا، مساجد و اماکن مذهبی رسیدن به سن تکلیف خود را جشن گرفته اند.

 

 

دبیر ستاد اقامه نماز اداره کل آموزش و پرورش هرمزگان افزود: در این جشن ها از امامان جمعه برای اقامه فریضه نماز جماعت دعوت به عمل می آید و علاوه بر این، با بهره گیری از هنر نمایش، به زبانی شیوا و رسا فرهنگ نماز به نوجوانان ارائه می شود.

 

وی در ادامه به موضوع ساماندهی ائمه جماعت مدارس در سال 96-95 اشاره و عنوان کرد: در مجموع 702 نفر روحانی در طرح ساماندهی ائمه جماعات مدارس هرمزگان شناسایی شده اند که در مقایسه با سال قبل 30 درصد افزایش یافته است.

 

 

خادمی، کمبود روحانی را چالش جدی و مهم حوزه نماز مدارس در هرمزگان ذکر و ابراز امیدواری کرد: با رایزنی و تعاملی که با دستگاه های متولی ازجمله حوزه های علمیه برادران و خواهران و همچنین سازمان تبلیغات اسلامی صورت گرفته است این چالش مرتفع شود.

 

وی با اشاره به تعامل بسیار خوب آموزش و پرورش هرمزگان با ستاد اقامه نماز استان در اجرای تفاهم نامه ها، گفت: برگزاری دوره های آموزشی توانمندسازی آموزگاران، دبیران، مشاوران، کارشناسان و همچنین آموزش تخصصی ائمه جماعت از دیگر برنامه های ستاد اقامه نماز آموزش و پرورش در سال 95-96 است که با همکاری ستاد اقامه نماز هرمزگان به بهترین شکل اجرا شد.

 

 

خادمی، از برگزاری نشست های دانش آموزی نماز به عنوان ابتکاری نوین در حوزه پرورشی استان نام برد و اذعان کرد: خوشبختانه نشست های دانش آموزی مورد توجه جدی مدیران مدارس قرار گرفته و معتقدیم که این نشست ها باید همچنان استمرار داشته باشد، چرا که دانش آموزان به مسائل مذهبی وعقیدتی با رغبت و انگیزه خاصی واکنش مثبت نشان می دهند.

 

وی اضافه کرد: در سال تحصیلی گذشته نزدیک به هزار و 685 نشست با موضوع نماز در شهرستان ها و مناطق مختلف آموزش و پرورش استان هرمزگان برگزار شد که بیش از 17 هزار و 819 دانش آموز در این نشست ها شرکت کردند.

 

 

دبیر ستاد اقامه نماز اداره کل آموزش و پرورش هرمزگان، اجرای طرح تقلید و مرجعیت شناسی برای درک فقهی دانش آموزان را لازم و ضروری دانست و یادآورشد: در این حوزه برنامه های زیادی در دست اقدام داریم که امید است با فضل و عنایت خداوند بتوانیم جمعیت تحت پوشش این طرح را از 9 هزار و 800 دانش آموز در سال گذشته به دو برابر در سال جدید افزایش دهیم.

 

وی، هدف از اجرای این طرح را آشنایی بیشتر دانش آموزان با مراجع عظام تقلید و با اولویت در پایه های سوم ابتدایی دختر و و پایه نهم پسر و استمرار آن در دیگر پایه ها ذکر کرد.

 

 

خادمی، درج زنگ نماز در متن برنامه هفتگی مدارس به مدت 30 دقیقه و پخش اذان زنده در مدارس به عنوان برنامه ای هدفمند و شناخته شده یاد کرد و گفت: این موضوع سبب مشارکت دانش آموزان در فرایند اقامه نماز جماعت مدارس می شود، از این رو از مدیران مدارس انتظار می رود که این طرح را به عنوان هدف غایی در برپایی نماز قلمداد کنند و برای حضور کمی و کیفی دانش آموزان، معلمان و متربیان بسترسازی کنند و از ظرفیت دانش آموزان و فرهنگیان به عنوان امام جماعت استفاده کنند.

 

وی همچنین به برگزاری مطلوب گفتمان های دینی در راستای توسعه و تعمیق فرهنگ اصل اسلام ناب محمدی اشاره کرد و افزود: در سال تحصیلی گذشته 763 جلسه گفتمان دینی در سطح مدارس استان هرمزگان برگزار شد که بیش از 73 هزار و 751 نفر دانش آموز با شرکت در این جلسه ها با موضوعاتی نظیر نماز و امام شناسی آشنا شدند.

 

 

کد خبر 649218

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha