مشروح روند بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی اطلاعات در مجلس

خبرگزاری شبستان: سید محمود علوی، وزیر پیشنهادی اطلاعات در ادامه جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی به بیان برنامه های خود پرداخت و نمایندگان موافق و مخالف نیز نکات مدنظر خود در این زمینه را بیان کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، جلسه علنی امروز چهارشنبه ( ۲۵ مرداد) مجلس شورای اسلامی راس ساعت 8 و ۱۰ دقیقه به ریاست علی لاریجانی و با دستور کار بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم آغاز به کار کرد. در ابتدای این نشست صلاحیت سید محمود علوی، وزیر پیشنهادی اطلاعات مورد بررسی قرار گرفت.

یادآور می شود: در نوبت عصر جلسه علنی مجلس در روز گذشته محمدقسیم عثمانی، نماینده بوکان و سید کاظم دلخوش اباتری، نماینده صومعه سرا در مخالفت با وزیر پیشنهادی اطلاعات مطالب خود را بیان کردند.

 عثمانی در مخالفت با وزیر پیشنهادی اطلاعات؛ وجود ظرفیت در وزارت اطلاعات برای معرفی وزیر از بدنه وزارتخانه
 

محمدقسیم عثمانی، نماینده بوکان در مخالفت با وزیر پیشنهادی اطلاعات ضمن تشکر از تلاش های وزارت اطلاعات جهت رصد گروهک های تروریستی در داخل و خارج از کشور گفت: اشراف موفق و موثق وزارت اطلاعات بر روی گروهک های تروریستی، تبادل اطلاعات با سرویس های اطلاعاتی مختلف مدعی در دنیا و تبادل اطلاعاتی با کشورهای موفق، مبارزه با مفاسد اقتصادی و ریشه یابی آن ها جهت ریشه کنی فساد اقتصادی از جمله تلاش های وزارت اطلاعات است.

 

عثمانی با بیان اینکه وزارت اطلاعات سرشار از نیروهای متعهد و توانمند بوده که شأن بسیاری از آن ها وزارت است، ادامه داد: این ظرفیت در وزارت اطلاعات وجود دارد که از بدنه خود وزارتخانه وزرای برخی وزارتخانه های دیگر را تأمین کند. زمانی که از وزارت اطلاعات شخصی برای یک پست معرفی شود بلافاصله یک عده گارد می‌گیرند که این فرد امنیتی بوده اما گاهی در بدنه وزارت اطلاعات که شأن امنیتی داشته از افرادی بیرون وزارتخانه استفاده می شود که مناسب شأن وزارت اطلاعات نیست.

 

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس تصریح کرد: بنده به منظور تقویت این دستگاه مهم که انتظار می رود که وزیر آن بیشترین رأی را کسب کند در عین مخالفت با معرفی وزیر از بیرون برای وزارت اطلاعات به آقای علوی رأی مثبت می دهم چراکه وزیر اطلاعات خوب عمل کرده اما عمل خوب ایشان می توانست این باشد که از معاونین خود فردی را عرضه بدارد.

 

دلخوش در مخالفت با وزیر پیشنهادی اطلاعات: انتقاد از هجوم برخی افراد به آرمان های انقلاب در فضای مجازی
 

سید کاظم دلخوش اباتری، نماینده صومعه سرا در مجلس در ادامه جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در مخالفت با وزیر پیشنهادی اطلاعات با اشاره به برنامه ارائه شده از سوی وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: طی یک سال گذشته این مسائل و مشکلات در جلسات مختلف به آقای علوی انتقال داده شده که بخش عمده ای از این مشکلات در فضای مجازی ایجاد شده است. ما نگران نیستیم که فضای مجازی در اختیار همه ملت ایران قرار گیرد، متاسفانه در گوشه ای از فضای مجازی شاهد هجوم برخی افراد به آرمان های انقلاب هستیم.

دلخوش با اظهار تاسف از اینکه برخی کانال های تلگرامی در حال حاضر به مردم، نوامیس مردم، شهدا و مسئولین انقلاب توهین و اتهام وارد می کنند، افزود: به  چه دلیل این فضاها در کشور ایجاد شده و برخی افراد مشخص می توانند این چنین به ارزش های مردم توهین کنند، مگر ما چند کشور مانند جمهوری اسلامی ایران داریم که ام القرای اسلام به شمار بیاید.

دلخوش اباتری ادامه داد: فضای فاسد ایجاد شده در فضای مجازی در داخل است و ما کاری به کانال های خارجی ایجاد شده نداریم چراکه کار آن ها لجن پراکنی و سیاه نمایی است ولی انتظار داریم در داخل کشور جلوی این افراد گرفته شود، در استان گیلان به ائمه جمعه، استاندار و تمامی مسئولان توهین می شود و بنده اطلاع دارم فقط یکبار آن هم در سال گذشته پلیس فتا برخی از متهمین را احضار و بعد از آن این افراد به حال خود رها شدند.

 

اکبریان در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات: وزیر اطلاعات نیروهای اطلاعاتی قدیمی را در کمیته ای خاص گرد آورد که منبع امنیتی شدند
 

عزیز اکبریان، نماینده کرج در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات کابینه دوازدهم گفت: امروز برتری اطلاعاتی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران در دنیا یک امنیت بسیار خوبی را به وجود آورده است و یکی از افتخارات امنیتی کشورمان در کنار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران وزارت اطلاعات است که جزیره امنیتی برای جمهوری اسلامی به وجود آورده است.

 

وی با بیان اینکه شخص وزیر اطلاعان نقش پدری و بزرگی در وزارت اطلاعات دارد افزود: دکتر علوی به عنوان یک عالم مجاهد توانسته بعد از چهار سال وظایف خودش را به خوبی انجام دهد و در همین زمینه نظرسنجی هایی درخصوص عملکرد وزارت اطلاعات در این مدت صورت گرفته که نشان داده شاخصهای امنیتی جهانی ما بالا رفته و احساس ناامنی در مردم کاهش یافته است و این کاملاً مشهود است.

 

اکبریان با اظهار اینکه یکی دیگر از کارهایی که وزارت اطلاعات انجام داده توجه به سرمایه گذاری و حمایت از سرمایه گذاری است خاطرنشان کرد: این وزارتخانه در مبارزه با مفاسد و حمایت از سرمایه گذاری اقدامات مفیدی انجام داده که در راستای اقتصاد مقاومتی بوده و عزیزان قوه قضاییه هم باید این امر را از وزارت اطلاعات یاد بگیرند.

 

نماینده مردم کرج برقراری آرامش در فضای داخلی وزارت اطلاعات را یکی دیگر از دستاوردهای محمود علوی در 4 سال گذشته عنوان کرد و گفت: نیروهای اطلاعاتی که سرمایه های امنیتی کشور بوده اند و در مسایل سیاسی و اقتصادی آلوده نشده بودند از طریق سیدمحمود علوی در کمیته خاصی گردآوری شده و به یک منبع امنیتی برای ما تبدیل شدند. و همچنین در دوره وزارت او بیش از 120 گروه تروریستی از میان رفتند و می بینیم که امروز وزارت اطلاعات با همکاری اطلاعات سپاه و نیروهای قدس در منطقه یک قدرت اطلاعاتی خاصی دارد.

 

قاضی پور در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات: علوی آرامش را به فضای اطلاعاتی کشور بازگردانده است
 

نادر قاضی پور، نماینده مردم ارومیه در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعاتی دولت دوازدهم گفت: این اولین بار است که من در طول ده سال به عنوان یک موافقت صحبت می کنم.

 

وی با بیان اینکه آقای علوی نگاه فرهنگی به امنیت دارد و این یعنی عقل افزود: انسان عاقل مسایل امنیتی را واکاوی می کند و ریشه آنکه سیاست یا فرهنگ یا محیط زیست است را حل می کند نه اینکه مساله ای مانند دریاچه مظلوم ارومیه را امنیتی جلوه دهد.

 

قاضی پور اظهار داشت: آقای علوی با رفتار عاقلانه در چارچوب نظام جمهوری اسلامی ایران و شورای عالی امنیت ملی و دولت حرکت می کند و آرامش را به فضای امنیتی کشور بازگردانده است و آقای علوی و نیروهای تحت امر وی بسیار با همه نهادهای امنیتی کشور هماهنگ بوده و تابع رهبر انقلاب هستند.

 

وی خطاب به اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور که در صحن مجلس نیز حضور داشت تاکید کرد: دولتها اگر از همه لحاظ مستحکم باشند به نفع نظام است و تقویت دولت و روحیه دفاعی نیز به نفع نظام است.

 

مطهری در مخالفت با وزیر پیشنهادی اطلاعات: علوی در ۴ سال گذشته مرد این میدان نبود

 

علی مطهری، نماینده تهران در ادامه جلسه علنی چهارشنبه 25 مرداد در مخالفت با وزیر پیشنهادی وزارت اطلاعات گفت: مخالفت من با وزیر اطلاعات بیشتر در رابطه با نقص ساختاری در حوزه اطلاعاتی کشور است این نقص اطلاعاتی باعث نظارت کمتر مجلس شده است.

 

وی افزود: مخالفت من به خاطر دفاع از حقوق مجلس و مردم است چرا که می بینیم امروز نقص ساختاری در پرداختن مسئولیتها و نهادهای اطلاعاتی مختلف است که باعث پاسخگو بودن شده است به نظر من باید وزیر این نقص موجود را حل کند و اجازه دخالت در حیطه وظایف وزارت اطلاعات را ندهد چرا که قانون هم همین را می گوید.

 

مطهری خاطرنشان کرد: طبق قانون بخش اطلاعات در همه نهادها همچون سپاه، قوه قضاییه، ارتش، نیروی انتظامی وجود دارد اما قانون می گوید که همه این نهادهای اطلاعاتی باید در اختیار وزارت اطلاعات باشد.

 

مطهری خاطرنشان کرد: وظیفه سپاه پاسداران علاوه بر حفاظت اطلاعاتی که دارد مقابله و مبارزه با گروههای منافقین، پژاک و داعش در خارج از کشور است این رویه رویه ای درست و پذیرفته است اما در چند سال اخیر این دایره وسیع تر شده و می بینیم به موضوع دانشگاهها نشریات دانشجویی هم گسترش یافته است و آنها به مجلس پاسخگو نیستند.

 

بروجردی در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات: ولایتمداری، سعه صدر، سرعت در تصمیم گیری از ویژگی های علوی است

 

علاءالدین بروجردی، نماینده بروجرد در مجلس در موافقت با وزیر پیشنهادی وزارت اطلاعات با اشاره به ویژگیهای آقای علوی گفت: شخص آقای دکتر علوی از ویژگیهای لازم برای این مسئولیت برخوردار است.

 

وی تدین، ولایتمداری، تعالم، سعه صدر، سرعت در کار حساسیت از ویژگیهای بارز و مشهود وی برشمرد و گفت: بنده در کمیسیون تخصصی که با ایشان در ارتباط بودم در مورد موارد ارجاعی شاهد حساسیتها، دقت ویژه و پیگیری ایشان بوده ام و این حساسیت در این جایگاه بسیار ارزشمند است.

 

وی افزود: نکته دوم درخصوص موضوع بدنه وزارت اطلاعات و عمل به وظایف است که همیشه شاهد توجه ایشان به این موضوع بودیم.

 

وی گفت: در بدنه وزارت اطلاعات نیروهای ولایتمدار، متدین و کارآموز و کاری فعالیت می کنند بنده از نزدیک در شورای امنیت ملی حضور دارم و اشراف و حساسیت آقای علوی در انجام وظیفه را دیده ام.

 

نماینده بروجرد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ارزیابی عملکرد برنامه های وزارت اطلاعات گفت: وزارت اطلاعات باید در حوزه امور داخلی و خارجی اشراف داشته باشند که این موارد در مورد حیطه کاری آنها دیده می شود.

 

قربانی در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات: رضایت ۷۵ درصدی مردم از عملکرد وزارت اطلاعات

 

محمد حسین قربانی، نماینده مردم آستان اشرفیه در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: رییس جمهور یک تیم مفید و کارآمد را به مجلس شورای اسلامی معرفی کرده است.

 

وی افزود: خوشحالم که جناب علویی توانسته اند که اعتماد رییس جمهور را جلب کنند و نیز خوشحالم که  این مسئولیت را پذیرفته اند.

 

این نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: وزارت اطلاعات یک وزارت خانه کلیدی است که نیازمند یک شخص اخلاق مدار، توانمند، خستگی ناپذیر و میدانی است.

 

وی ادامه داد: بهداشت و امنیت دو نعمت است که همه جوامع نیز به این دو موضوع اهمیت می دهند که رییس جمهور نیز دو وزیر توانمند را در این حوزه انتخاب کرده اند.

 

قربانی بیان کرد: درست است که وزارت اطلاعات به عنوان یک اهرم سیاسی و هیزم آتش شناخته می شود اما وزارت اطلاعات باید به دور از آتش سیاسی و سیاست زدگی باشد.

 

وی تصریح کرد:طی نظر سنجی هایی که انجام شده است، 75 درصد مردم از  وزارت اطلاعات در 4 سال اخیر رضایت داشته اند در حالیکه در گذشته اینگونه نبود است.

 

وزیر پیشنهادی اطلاعات در دفاع از برنامه های خود: اگر رهبری تمامی اختیارات وزارت اطلاعات را به نهاد دیگری دهد تمکین می کنیم

 

سیدمحمود علوی، وزیر پیشنهادی اطلاعات در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 25 مرداد و پس از سخنان موافقان و مخالفان خود در دفاع از برنامه هایش گفت: همت وزارت اطلاعات در طول 4 سال گذشته این بوده است که کار اطلاعاتی را بر پایه احکام شرعی با رعایت ارزشهای اخلاقی و قوانین نظام جمهوری اسلامی ایران در همه جا و از جمله با متهمین انجام دهد و بر این پایه حرکت کند.

 

علوی با بیان اینکه وزارت اطلاعات در مدت 4 سال گذشته با تاکید بر انضباط مالی و گسترش و فعالیتهای عمرانی و ایجاد امکانات موردنیاز برای عملکرد بهتر سربازان گمنام امام زمان (عج) برخوردار بوده است گفت: در مدت گذشته ثبات مدیریتی و تغییرات در حد ضرورت با آرامش و انسجام در مجموعه مدیریتی اطلاعات بوده و مجموعه معاونین در یک حرکت هم افزا مسئولیتهای خود را انجام داده اند و در همین راستاست که وزارت اطلاعات کار نویی را دنبال کرده است.

 

وی با اشاره به سخنان رهبری مبنی بر اینکه وزارت اطلاعات کار خود را به خوبی انجام داده است گفت: وزارت اطلاعات همگرایی و همدلی بسیار خوبی در جامعه وزارت اطلاعات وجود داشته است و همه اذعان داشته اند که این هماهنگی مسبوق به سابقه نبوده است.

 

علوی ادامه داد: جلسات و کمیته های مختلف جامعه اطلاعاتی با مدیریت وزارت اطلاعات کار خود را به نحو اثرگذار دنبال کرده و در آینده نیز براساس این برنامه حرکت خواهد کرد.

 

وزیر پیشنهادی اطلاعات با تاکید بر اینکه برنامه بنده یک برنامه ذهنی و انتزاعی نیست همه ابعاد برنامه بنده مسبوق به گامهای عملی در 4 سال گذشته بوده است که با ارتقای کمی و کیفی در 4 سال آینده نیز دنبال می شود.

 

وی با تشکیل بررسی صلاحیتها گفت: در این کمیسیون از حقوق افراد مورد استعلام دفاع می شود و همچنین از حقوق عامه مردم در زمینه واگذاری مسئولیتها نیز دفاع می شود.

 

علوی با اشاره به شناسایی سرویسهایی که در طول 4 سال گذشته گفت: وزارت اطلاعات در طول 4 سال گذشته و مساله آموزش برای مقابله با نفوذ توجه کرده است و در این زمینه دو دستگاه ما یعنی حراست و معاونت ضدجاسوسی برنامه های آموزشی را برای مدیران برگزار کرده اند که این برنامه در 4 سال آینده با جدیت دنبال می شود و در اثر این آموزشهاست که امکان نفوذ برای دشمن با دشواریهای زیادی مواجه شده.

 

وی با تاکید بر اینکه وزارت اطلاعات آموزشهای کلاسیک توجه نکرده است خاطرنشان کرد: وزارت اطلاعات در جهت اگاهی عمومی در جهت جاسوسی دشمن اقدامات قابل توجهی انجام داده است.

 

علوی با اشاره به فعالیت های وزارت اطلاعات در عرصه اقتصادی گفت: فعالیت ما در عرصه اقتصادی بر دو محور امنیت اقتصادی است و سلامت اقتصادی استوار است ما معتقدیم برای حل مشکل اشتغال و بالا بردن سطح اقتصاد کشور و تحقق اقتصاد مقاومتی باید فضای کشور برای سرمایه گذاری سرمایه گذاران از امنیت برخوردار باشد و لذا در تاکتیک و سیاستهای وزارت اطلاعات تدبیری در مورد مسایل اقتصادی و برخورد با مفاسد اقتصادی انجام شد که ما با این تدبیر توانستیم در بسیاری از زمینه ها موفق باشیم.

 

وی ادامه داد: تدبیر این است که خدشه به امنیت اقتصادی وارد نشود و در این توجه به امنیت اقتصادی چشم به سلامت اقتصادی نیز نپوشانیم یعنی در برخورد با مفاسد به گونه ای عمل کردیم که اقتصاد ضربه نبیند.

 

وی با تاکید بر اینکه ما در جهت تحکیم امنیت اقتصادی گام برداشته ایم بیان کرد: ما معتقدیم اگر با یک فعال اقتصادی برخورد انقباضی شود همه فعالان اقتصادی فرار می کنند به همین دلیل سعی کرده ایم با فعالان اقتصادی اینگونه برخورد نکنیم.

 

وی با اشاره به همکاری وزارت اطلاعات با ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ما همکاری تنگاتنگی را با ستاد مبارزه با مواد مخدر در شناسایی قاچاقچیان و همچنین کشف و ضبط مواد مخدر داشته ایم.

 

ویر اطلاعات تصریح کرد: ما در طول 4 سال گذشته ضربات کوبنده ای را در حدود 200 تیم تروریستی وارد کرده ایم و مهلت امنیتی به آنها نداده ایم و بسیاری از سرکردگان آنها را به درک واصل کردیم، حدود سه تن مواد منفجره، هزار قبضه سلاح و دهها بمب آماده انفجار و دهها جلیقه انفجاری را کشف و ضبط کرده ایم.

 

وی خاطرنشان کرد: ما در حالی این فعالیتها را در طول 4 سال گذشته انجام داده ایم که فقط یک شهید (شهید عشوری) را در این راه تقدیم کرده ایم.

 

علوی تصریح کرد: ارتباط با سرویسها و تبادل اطلاعات نتایج درخشانی داشته است که از آن جمله استرداد آقای نیکبخت دیپلمات ما در یمن و استرداد 4 سرباز به گروگان رفته در این زمینه بود.

 

وی با تاکید بر اینکه امروز سرویسهای اطلاعاتی برای تبادل اطلاعات با وزارت اطلاعات ارزش حرفه ای قایل هستند گفت: در این مدت وزارت اطلاعات تلاش کرده است که مسایل معیشتی و اقتصادی تبدیل به کیسهای امنیتی نشود.

 

وزیر پیشنهادی اطلاعات تعامل سازنده با قوای سه گانه و نخبگان کشور را از دیگر فعالیتهای این وزارتخانه در 4 سال گذشته عنوان کرد و گفت: ما تمام تلاش خود را انجام داده ایم که فضای دانشگاهی فضای امنیتی نشود و آنها با آرامش فعالیتهای پژوهشی خود را دنبال کنند.

 

وی گفت: ما تعامل سازنده ای را با طلاب و حوزه های علمیه داشتیم و تلاش خود را در 4 سال آینده برای تقویت همکاری داشته باشیم.

 

وی با اشاره به سخنان علی مطهری که در مخالفت با وی سخن گفت: وزارت اطلاعات وزارت قانونمداری است و در برای اختیارات قانونی هر دستگاهی احترام قائل است و در همین زمینه از اختیارات قانونی خودمان نیز صیانت می کنیم.

 

وی گفت: آقای مطهری به گونه سخن گفته اند که گویا نهادی به اختیارات قانونی ما تعدی کرده است و دست چپاول به سمت اختیارات وزارت اطلاعات دارد که اینگونه نیست چرا که اختیاراتی که به نهادها در مورد مسایل امنیتی داده می شود یا مرجع ولایی دارد یا مرجع مجلسی دارد و ما به اختیاراتی که مرجع ولایی دارد پایبند هستیم و تمکین می کنیم و برای کاهش اختیاراتمان از این مسیر کوچکترین واکنشی نشان نمی دهیم اگر مقام معظم رهبری روزی تشخیص دهند که تمام اختیارات وزارت اطلاعات را به نهاد دیگری واگذار کند ما دست تمکین می گیریم.

 

وی خاطرنشان کرد: امروز تعاملی که با اطلاعات سپاه داریم در چنان وضعیتی است که رهبری از این تعامل ابراز خوشنودی و خرسندی کرده اند.

کد خبر 648957

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha