درآمدهای چند صد میلیارد دلاری دهه ۸۰ قابل دسترس نخواهد بود

خبرگزاری شبستان: رییس جمهور گفت: درآمدهای بالاتر از صد میلیارد دلار نیمه دوم دهه ۸۰ فعلاً تا چند سال آینده در دسترس نخواهد بود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، حسن روحانی رییس جمهور کشورمان در بخش سوم اظهارات خود در دفاع از برنامه های دولت دوازدهم در مجلس شورای اسلامی به دوراندیشی این دولت در تمام مسیرها چه سیاست داخلی و چه سیاست خارجی اشاره کرد و گفت: استفاده از عبرتها و تجربیات گذشته سرلوحه کار دولت دوازدهم خواهد بود.

 

رییس جمهور با اظهار اینکه چهارمین برنامه این دولت متعهد بودن و اجرای منشور حقوق شهروندی است که در دولت یازدهم تدوین شده افزود: برای دستیابی به حقوق مردم براساس قانون اساسی این اقدام از سوی دولت انجام می شود و دولت دوازدهم خواستار آزادی و امنیت مردم ایران و وقوع آرامش برای پیشرفت کشور است.

 

وی برنامه دیگر دولت دوازدهم را مبارزه ریشه ای و همه جانبه با فساد عنوان کرد و اظهار داشت: مبارزه با فساد را راه اصلی تحقق پیشرفت و عدالت اجتماعی می دانیم و همه دستگاهها مکلفند برنامه های مشخص برای مقابله با فساد را و بالاخص کاهش احتمال وقوع فساد در رده های تصمیم سازی و تصمیم گیری ارایه دهند که در این مسیر نیازمند شفاف سازی و ارتقای سلامت اداری در همه ارکان نظام و همکاری قوای مقننه و قضاییه است.

 

روحانی تاکید کرد: چند نکته صریح در زمینه برنامه اقتصادی دولت خدمت نمایندگان و ملت بزرگ ایران عرض می کنم کشور ما امروز با مشکلاتی در حوزه های نظیر نظام بانکی بودجه دولت صندوقهای بازنشستگی و محیط زیست مواجه است عدم توجه کافی به این مسایل در مقطع کنونی می تواند دستاوردهای بزرگ نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه های مختلف را با آسیب مواجه کند و اولین ویژگی مشترک مشکلات ذکر شده به رغم تنوع زیاد آنها این است که همگی به تدریج و در طول زمان شکل گرفته است.

 

وی ادامه داد: وقوع همه این مشکلات قابل پیش بینی بوده و ویژگی دوم این است که یک یک آنها نه از خارج نظام تصمیم گیری بلکه از دل تصمیمات و سیاستهای اتخاذ شده بیرون آمده اند انباشت مشکلات ذکر شده ما را به این جمع بندی رسانده که تغییر در شیوه اداره اقتصادی کشور یک الزام است. و البته برای انتخاب مسیر درست اصلاحات اقتصادی ضروری است به چرایی پایداری مشکلات اقتصادی توجه ویژه داشته باشیم.

 

رییس قوه مجریه با تاکید بر این نکته که علی رغم تمامی اقدامات خوب دولتهای پیشین رفع مشکلات ساختاری از سوی دولتها کمتر مورد توجه قرار گرفته و شکاف بزرگ میان سطح رفاه مردم و محیط مورد انتظار مردم و مشکلات ساختاری را همواره درآمدهای ناپایدار نفت پر کرده است و همین باعث شده است که نگذاریم ضعفهای بزرگ سیاستگذاریمان مشاهده کرده و از آنها به خوبی درس بگیریم خاطرنشان کرد: ما اینک با این موقعیت مواجهیم که درآمدهای بالاتر از صد میلیارد دلار نیمه دوم دهه 80 فعلاً تا چند سال آینده در دسترس نخواهد بود و اولین نکته مهم آن است که فضای جامعه را و همچنین توقعات جامعه را متناسب با درآمدهای کمتر از 50 میلیارد دلاری نفت باز تنظیم کنیم. ما نمی توانیم سرنوشت مردم را در حوزه های مهمی مانند امنیت، آموزش، بهداشت و درمان، تامین اجتماعی که باید بیش از هر حوزه دیگری از ثبات و بهبود مستمر برخوردار باشند به بازار پرتلاطم جهانی نفت و نوسانات قیمت آن گره بزنیم.

 

وی افزود: هیچ کشوری نتوانسته است با مصرف بدون جایگزینی فراورده های طبیعی رفاه پایدار را برای مردمش به ارمغان آورد و نکته اصلی و مشترک در میان مشکلات متنوع ما در همین واقعیت تلخ نهفته است که دارایی های ما را به جای آنکه حفظ کنیم مصرف کرده ایم و امروز بخش بزرگی از این دارایی ها در مرز هشدار قرار دارند و دولت دوازدهم حداقل به دو دلیل چاره ای ندارد جز اینکه تغییرات بنیادین در شیوه اداره منابع کشور را به عنوان مهمترین اولویت در دستور کار خود قرار دهد.

 

رییس دولت دوازدهم با اظهار اینکه اولین مساله میزان دارایی های طبیعی و مالی کشور امکان اداره مصرحانه به شیوه گذشته را نمی دهد تاکید کرد: دوم اینکه منبع شفابخش همیشگی یعنی درآمدهای نفتی حداقل تا چند سال آینده به میزانی نخواهد بود که بتواند نقش مسکن قوی خود را به خوبی ایفا کند و نکته دیگر آن است که باید توجه داشت اجرای موفق اصلاحات اقتصادی منوط به حمایت و پشتیبانی مردم است و گاهی ابعاد اقتصادی دولت از واکنش های اجتماعی سبب می شود که دولتها در انجام اصلاحات اقتصادی تعلل کرده و با به تاخیر انداختن اصلاحات هزینه های بیشتری را به نسلهای آینده تحمیل کند.

 

روحانی ادامه داد: با این حال تجربه نظام جمهوری اسلامی نشان داده که دولت منتخب مردم صادقانه برای اصلاح امور و بهبود زندگی مردم علی رغم سختی ها ملت هم در کنار دولت خواهند بود.

 

کد خبر 648837

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha