نقش موثر تهران در مبارزه با داعش/ پوتین و روحانی تلفنی گفتگو کردند

خبرگزاری شبستان: ادعای مجدد آمریکا در خصوص نزدیک شدن پهپاد ایرانی به یک ناو هواپیمابر، نقش موثر تهران در مبارزه با داعش، پوتین و روحانی تلفنی گفتگو کردند از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

اخبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ادعای مجدد آمریکا در خصوص نزدیک شدن پهپاد ایرانی به یک ناو هواپیمابر، نقش موثر تهران در مبارزه با داعش، پوتین و روحانی تلفنی گفتگو کردند از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

سفر هیأت نظامی اسرائیل به واشنگتن برای گفت‌وگو درباره ایران و سوریه

یک هیأت نظامی رژیم صهیونیستی به ریاست «یوسی کوهن» رئیس موساد قرار است به منظور گفت‌وگو با مقامات کاخ سفید درباره سوریه و ایران به واشنگتن سفر کند.

بنا بر گزارش روزنامه صهیونیستی «هاآرتص»، مقامات نظامی اسرائیل قرار است اواخر این هفته برای گفت‌وگو با مقامات ارشد نظامی آمریکا و کاخ سفید به واشنگتن سفر کنند.

بر اساس این گزارش، این هیأت نظامی به ریاست «یوسی کوهن» رئیس موساد و همراهی «هرزل هالوی» رئیس اطلاعات نظامی نیروهای نظامی اسرائیل و همچنین «زوهر پالتی» رئیس اداره امنیتی سیاسی وزارت جنگ رژیم صهیونیستی به واشنگتن اعزام خواهد شد.

یک مقام ارشد کاخ سفید گفته است که این هیأت اسرائیلی قرار است با «هربرت مک‌مستر» مشاور امنیت ملی «دونالد ترامپ»‌رئیس‌جمهوری آمریکا، «دینا پاور»‌ معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید، «جیسون گرینبلات»‌ نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه و دیگر مقامات آمریکایی دیدار و گفت‌وگو داشته باشد.

وی افزود، این دیدار توسط گرینبلات و «جرد کوشنر» مشاور ارشد ترامپ برنامه ریزی شده است.

این مقام کاخ سفید در ادامه گفت: «این گفت‌وگوها بر ملزومات امنیتی اسرائیل در ارتباط با سوریه و لبنان متمرکز خواهد شد و به موضوع روند صلح خاورمیانه نخواهد پرداخت».

وی ادامه داد: «ورود این هیأت نظامی به واشنگتن نشانه‌ای قدرتمند برای اثبات اعتماد میان اسرائیل و مک‌مستر است.

«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در این ارتباط گفته است، این سفر به عنوان بخشی از گفت‌وگوهای امنیتی متداول میان اسرائیل و آمریکا انجام می‌گیرد.

تبلیغات ایران و روسیه درباره تهدیدهای آمریکا اکنون تاحدودی واقعی به‌نظر می‌رسند

روزنامه ایرلندی «آیریش تایمز» در تحلیلی نوشت: این‌که آمریکا تهدیدی برای صلح جهانی است از تبلیغات اصلی روسیه و ایران برای سال‌های متمادی بوده و حال باید اذعان کنیم این ایده اینک تا حدودی واقعیت یافته، تحت ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» در آمریکا این کشور خطرناک به نظر می‌رسد.

بر اساس این گزارش، ترامپ از هفته گذشته به این سو درباره نبرد هسته‌ای با کره شمالی اغراق کرده، تهدیدهای مبهمی را درباره اقدام نظامی در ونزوئلا بیان کرده و در داخل کشور نیز همگام با طرفداران برتری سفید پوستان حرافی کرده است.

 در واقع او در حال ارائه تصویری خلاف یک رهبر باثبات، قابل پیش بینی و آرامی است که متحدان آمریکا از واشنگتن انتظار دارند.

این روزنامه در ادامه نوشت: بحران بین المللی که ترامپ در حال برافروختن آن است به طور فزاینده از مسائل داخلی که دولت او را احاطه کرده، جدایی ناپذیر است. در حال حاضر خشونت‌های سیاسی در خیابان‌ها وجود دارد و حامیان برتری سفیدپوست‌ها و نئونازی‌ها شلوغ کاری کرده و حتی معترضان در شارلوتسویل کشته می‌شوند. کنگره نیز در بن بست کاری قرار گرفته و یا کاخ سفید درگیر عزل و نصب‌ها و تصمیم گیری‌های متفاوت است. این‌ها در حالی است که  رئیس جمهور از زمین گلف سخنان متضادی بیان می‌کند.

آیریش تایمز نوشت: این خطر وجود دارد تا این بحران‌های چندگانه به واسطه وسوسه‌های رییس جمهور تحت فشار بهره برداری از ستیزی بین‌المللی با هدف از بین بردن مشکلات داخلی، شدت گیرند.

این روزنامه با پرداختن به سخنان یکی از دستیاران ترامپ نوشت: «سباستین گورکا» یکی ازدستیاران ترامپ در این هفته از بحران کره شمالی برای تحت فشار قراردادن منتقدان داخلی ترامپ استفاده کرد و به  شبکه خبری «فاکس نیوز» گفت، در بحران موشکی کوبا ما پشت «جان اف کندی» ایستادیم. این مسئله نیز همانند بحران موشکی کوبا است و باید با هم متحد شویم.

سخنان گورکا با این ایده که تهدید جنگ می‌تواند باعث اتحاد آمریکایی‌ها در کنار رییس جمهور شود باید صدای زنگ هشدار را برای هرکسی که تاریخ را می‌شناسد به صدا درآورد.

ادعای مجدد آمریکا در خصوص نزدیک شدن پهپاد ایرانی به یک ناو هواپیمابر

نیروی دریایی آمریکا با انتشار بیانیه‌ای مدعی نزدیک شدن یک فروند پهپاد ایرانی به ناو هواپیمابر نیمیتز در آب های خلیج فارس شد.

آمریکایی‌ها 6 روز پیش هم مدعی نزدیک شدن یک فروند پهپاد ایرانی به یک فروند اف-18 در حال فرود بر روی ناو نیمیتز شده بودند.

این بار هم آمریکایی‌ها با انتشار اسمی ناآشنا گفته‌اند که یک فروند پهپاد قم-1/صادق-1، شب گذشته در حین عملیات نشست و برخواست جنگنده بر روی ناو هواپیمابر نیمیتز، در فاصله 100 متری این ناو آمده است.

این پرواز پهپاد ایرانی که آمریکایی‌ها آن را «تقرب غیرایمن و غیرحرفه‌ای» خوانده‌اند، در آب‌های مرکزی خلیج فارس ثبت شده است.

اداره اطلاع‌رسانی نیروی دریایی آمریکا گفته که ناو هواپیمابر نیمیتز تلاش کرده که با ایستگاه کنترل این پهپاد ایرانی تماس بگیرد «اما پیام‌های رادیویی بی‌پاسخ ماند.»

نیروی دریایی آمریکا در بیانیه خود، ضمن شکایت از نزدیک شدن «چند باره» این پهپاد به ناو نیمیتز و رزمناوهای اسکورتش، از خاموش بودن چراغ این پرنده در یک پرواز شبانه هم شکایت کرده و گفته که این پرواز چراغ خاموش می‌توانست به برخورد با شناورهای آمریکایی بیانجامد.

ایران بزرگتر از آن است که بتوان نادیده‌اش گرفت/ نقش موثر تهران در مبارزه با داعش

یک روزنامه آمریکایی در سرمقاله روز دوشنبه خود ضمن انتقاد از رویکردهای دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور امریکا علیه ایران، خواستار همکاری واشنگتن با تهران برای حل و فصل موضوعات منطقه‌ای شده است.

روزنامه «نیویورک‌تایمز» در ابتدای این مقاله با بیان ادعاهای اثبات‌نشده می‌نویسد: «مخالفان توافق هسته‌ای اغلب گلایه می‌کنند که این توافق روش‌های مخرب ایران برای گسترش نفوذ خود و ثبات‌زدایی در خاورمیانه را مدنظر قرار نمی‌دهد.»

رسانه آمریکایی با توصیف تلاش‌های ترامپ برای اعلام عدم پایبندی ایران به عنوان اقدامی «پرمخاطره» و «فاقد هرگونه ادله» نوشته است: «مخالفان، این حقیقت که توافق مورد نظر کارآمد است را نادیده می‌گیرند.»

نیویورک‌تایمز در ادامه استدلال کرده است: «واشنگتن به جای زیر سوال بردن توافق، می‌تواند توجهش را معطوف نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های غیرهسته‌ای ایران بکند.»

«ایران بدون شک، در حال اِعمال قدرت (در منطقه) است، اما یادآوری این نکته سودمند خواهد بود که این موضوع تا حدی نتیجه حمله آمریکا به عراق در سال 2003 و عزل صدام حسین است که زمانی نیرویی پرقدرت برای مهار ایران بود.»

نگارندگان از دولت ترامپ بابت اینکه برای تدوین سیاست‌های خود در قبال ایران گزینه‌های اندکی را روی میز گذاشته‌اند، انتقاد کرده‌اند.

«دولت، هنوز در حال کار بر روی راهبردش در قبال ایران است، اما آقای ترامپ و دستیاران او گزینه‌های روی میز گذاشته‌اند: دیوسازی از ایران، حمایت از تحریم‌های سخت‌گیرانه موشکی و نقض حقوق بشر و وعده همکاری با کشورهای عبی که همانند اسرائیل، ایران را یگانه تهدید می‌بینند و خواستار انزوای آن هستند.»

در ادامه این سرمقاله تأکید شده است: «رفتارهای تهدیدآمیز ایران بدون شک نیازمند مقابله از طرف ایالات متحده و دیگران است، اما ایران تنها نیروی ثبات‌زدا در منطقه نیست و خصومت‌ورزی بی‌وقفه هم کارساز نخواهد بود.»

نیویورک‌تایمز دیدارهای محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران و جان کری، وزیر خارجه سابق آمریکا در جریان مذاکرات هسته‌ای را «رابطه‌ای کارآمد» توصیف کرده و نوشته است: «اما آقای ترامپ و وزیر خارجه‌اش به جای مبنا قرار دادن آن، حتی از دیدار با ایرانی‌ها خودداری ورزیده‌اند.»

در بخش دیگری از این سرمقاله با تأکید بر اینکه ایران و آمریکا سابقه همکاری برای موضوعات منطقه‌ای دارند از دولت ترامپ خواسته شده برای حل موضوعات افغانستان همکاری کند.

«ایران بعد از عزل طالبان، در سال 2001 به آمریکا و دیگران برای سازمان‌دهی دولت جدید عراق کمک کرده و در تشکیل دولت ائتلافی در این کشور در سال 2014 نقش‌آفرینی کرد. اکنون می‌توان ایران را ترغیب کرد تا طالبان را وارد گفت‌وگوهای آشتی‌جویانه با افغانستان بکند. ایران و آمریکا می‌کنند برای مقابله با قاچاق مواد مخدر که یک نگرانی مشترک دیگر است نیز با یکدیگر همکاری کنند. ضمن اینکه ایران، نقش موثری در مبارزه با داعش داشته است.»

نیویورک‌تایمز نوشته است: «ایران بزرگ‌تر از آن است که بتوان آن را نادیده گرفت؛ ضمن اینکه اگر واشنگتن سیاست تغییر رژیم را دنبال کند - چنانکه برخی از مقام‌های آمریکایی ظاهراً می‌خواهند- مخاطرات زیادی وجود خواهد داشت.»

افزایش بودجه دفاعی ایران، عزم تهران برای مقابله با فشارهای آمریکا را نشان می‌دهد

یک رسانه آمریکایی تصویب کلیات طرح یک فوریتی «مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا» در مجلس شورای اسلامی ایران را نشان‌دهنده عزم تهران برای مقابله با فشارهای آمریکا خوانده است.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح یکشنبه، کلیات طرح یک‌فوریتی مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا را با 240 رأی موافق، یک رأی ممتنع و بدون رأی مخالف به تصویب رساندند.

این طرح دولت را موظف می‌کند به منظور مبارزه با تروریسم در منطقه مبلغ 10 هزار میلیارد ریال در اختیار نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار دهد. دولت، به علاوه مکلف شده است مبلغ 10 هزار میلیارد ریال برای گسترش فعالیت‌های موشکی در اختیار ستاد کل نیروهای مسلح ایران قرار دهد.

وبگاه شبکه خبری بلومبرگ نوشته افزایش بودجه دفاعی  و موشکی ایران با هدف ارسال پیامی «چند وجهی» به واشنگتن صورت گرفته است.

یک کارشناس مسائل ایران در اندیشکده «مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی» گفته است: «برنامه موشکی، برای اعمال قدرت و نشان‌دادن توان ایران در زمانی که منطقه به طرز ناباورانه‌ای غیرپایدار است، مورد استفاده قرار می‌گیرد و هدف از آن مقابله با دشمنان منطقه‌ای ایران مانند کشورهای عربی خلیج (فارس) و همچنین داعش و سایر گروه‌های تروریستی است.»

تحلیلگر بلومبرگ اضافه کرد: «این برنامه همچنین برای این است که به آمریکا نشان دهد جار و جنجال باعث هراس ایران نخواهد شد. از نگاه آنها (ایرانی‌ها)، هدف از این برنامه، بازداری است.»

مهر:

لزوم همکاری‌های ضدتروریستی مرکز هماهنگی چهارجانبه در بغداد

سفیر روسیه در عراق امروز دوشنبه اعلام کرد که ۳ کشور سوریه، ایران و عراق از پتانسیل های زیادی برای ارتقای همکاری های ضدتروریستی بر اساس فعالیت های مرکز هماهنگی چهارجانبه مستقر در بغداد برخوردار هستند.

«ماکسیم ماکسیموف» (Maksim Maksimov) سفیر روسیه در عراق در این باره اعلام کرد: مطمئنم که پس از ضربات مهلکی که به تروریست ها در سوریه و عراق وارد شده است، همکاری ها تحت نظارت این مرکز هماهنگی با هدف مقابله بی امان با تروریست های داعش که در این ۲ کشور ایجاد و سپس به سایر کشورها تسرّی یافت، به شدت مورد نیاز خواهد بود.

سفیر روسیه در عراق در ادامه تأکید کرد که کار ذیل چارچوب مرکز هماهنگی این ۴ کشور در بغداد «نه تنها ارزشمندی خود را به اثبات رسانده است؛ بلکه از توان بالقوه بالائی در راستای هماهنگی در مبارزات ضدتروریستی نیز بهره مند خواهد بود.»

پوتین و روحانی تلفنی گفتگو کردند

دفتر ریاست جمهوری روسیه دقایقی پیش از گفتگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و روسیه خبر داد.

بر این اساس، رؤسای جمهور ایران و روسیه درباره مسائل نفت و گاز و پروژه های انتقال انرژی و همچنین مساله سوریه رایزنی کردند.

همچنین پوتین در جریان این تماس تلفنی، دوره دوم ریاست جمهوری روحانی را به وی تبریک گفته است.

به گزارش اینترفکس، دو طرف درباره ادامه همکاری‌ ها در خصوص حل و فصل بحران سوریه نیز به گفتگو پرداخته اند.

باشگاه خبرنگاران جوان:

افزایش واردات نفت خام کره جنوبی از ایران در ماه ژوئیه

سازمان گمرکات کره جنوبی روز دوشنبه از افزایش 26 و  5 دهم درصدی  ( 26.5 ) میزان واردات نفت خام این کشور از ایران در ماه ژوئیه خبر داد .

 سازمان گمرکات کره جنوبی در بیانیه ای تاکید کرد کره جنوبی در ماه ژوئیه یک میلیون و چهارصد هزار تن نفت خام از ایران وارد کرده که براساس واردات سالانه، به میزان  26 ممیز 5 دهم درصد افزایش داشته است .

براساس این گزارش، کره جنوبی پنجمین کشور بزرگ خریدار نفت در جهان، در ماه ژوئیه یک میلیون و چهارصد هزار تن ( معادل 10 میلیون و 200 هزار بشکه )  نفت خام از ایران وارد کرده که براساس واردات سالانه رشد  26 ممیز 5 دهم ( 26/5 ) درصدی داشته است .

مقامات اداره  گمرکات کره جنوبی افزودند: میزان واردات نفت خام این کشور از  12 میلیون و 100 هزار تن در ماه ژوئیه سال 2016 به 12 میلیون و 400 هزار تن در ژوئیه امسال رسید .

ادعای موساد: ایران بر مناطق آزادشده از چنگ داعش مسلط می‌شود / جاه‌طلبی‌های هسته‌ای تهران ادامه دارد

یوسی کوهن، رئیس سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد)، در جلسه روز گذشته‌ اعضای کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، مدعی شد ایران با کنترل مناطق آزادشده از چنگ گروه تروریستی داعش در خاورمیانه، در حال گسترش نفوذ خود در این منطقه است.

رئیس موساد در ادامه با طرح ادعاهای واهی و نخ‌نمای این رژیم علیه کشورمان درباره آنچه او «گسترش نفوذ ایران در منطقه از طریق جنگ‌های نیابتی در سوریه، لبنان، عراق و یمن» خواند، هشدار داد.

کوهن درباره برنامه هسته‌ای کشورمان نیز مدعی شد: ایران جاه‌طلبی‌های خود را درباره تبدیل شدن به یک قدرت هسته‌ای متوقف نکرده است و توافق هسته‌ای ایران و شش قدرت جهانی تنها باعث تشدید رویکرد خصمانه این کشور در منطقه شده است.

رئیس موساد مدعی شد رشد اقتصادی ایران از زمان اجرای برنامه جامع اقدام مشترک -برجام- افزایش یافته است.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، نیز که از مخالفان سرسخت امضای توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 بود، مدعی شد اقدامات تهران نشان می‌دهد امضای این توافق‌نامه اشتباه بوده است؛ زیرا یکی از دلایل امضای حصول برجام این بود که چنین توافقی باعث تغییر رفتار ایران در منطقه خواهد شد. نتانیاهو گفت اسرائیل به هیچ توافق بین‌المللی با ایران متعهد نیست و «به اقدامات قاطع خود و استفاده از روش‌های گوناگون برای دفاع از خود در برابر تهدیدهای ایران ادامه خواهد داد».

اظهارات مقامات صهیونیست درباره توافق هسته‌ای ایران سه روز پس از آن بیان می‌شود که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، مدعی شد ایران به روح برجام پایبند نیست و آن را توافقی وحشتناک خواند. او گفت: تصور نمی‌کنم آن‌ها (ایران) به روح این توافق پایبند باشند ... ولی ما (برای بررسی این موضوع) وقت داریم. منتظر هستیم ببینیم چه خواهد شد.

در ادامه مطلب جروزالم پست آمده است ترامپ در ادامه هشدار داد در صورتی که ثابت شود ایران به توافق هسته‌ای پایبند نبوده است، (واشنگتن) اقدامات بسیار جدی در این باره انجام خواهد داد.

این در حالی است که رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا، پس از بحث‌های جدی با دیگر مقامات کاخ سفید 17 ژوئیه سال جاری میلادی، در گزارش خود به کنگره پایبندی ایران به مفاد برجام را برای دومین بار از زمان روی کار آمدن ترامپ، تأیید کرد. این در حالی است که واشنگتن یک روز پس از این گزارش (در 18 ژوئیه) تحریم‌های جدیدی را علیه چندین نهاد و فرد ایرانی به بهانه ارتباط آن‌ها با برنامه‌های موشکی این کشور (که به ادعای آمریکا نقض روح برجام محسوب می‌شود) اعمال کرد.

دولت ترامپ قرار است در کمتر از 70 روز دیگر گزارش دیگری درباره پایبندی و یا عدم پایبندی ایران به توافق هسته‌ای به کنگره تسلیم کند. براساس قانون، دولت آمریکا هر 3 ماه یک بار باید چنین گزارشی را به کنگره تسلیم کند.

ترامپ بارها در طول رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری سال 2016 آمریکا تهدید کرده بود در صورت راهیابی به کاخ سفید، توافق‌نامه هسته‌ای ایران و گروه 1+5 را پاره خواهد کرد. اگرچه او پس از پیروزی در انتخابات به این شعار انتخاباتی خود عمل نکرد؛ اما با اظهارات و اقدامات خود نشان داده است که تمایلی برای پایبندی به این توافق ندارد. رئیس جمهور آمریکا بارها با طرح ادعاهای بی‌اساس ایران را به نقض مفاد برجام متهم و تهدید کرده است واشنگتن را از این توافق خارج خواهد کرد. با وجود این، دولت ترامپ تاکنون دوبار پایبندی ایران را به برجام تأیید کرده است.

ادعای رئیس سیا: کوبا، روسیه، ایران و حزب‌الله در ونزوئلا حضور دارند

مایک پمپئو، رئیس آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا)، در گفتگو با شبکه تلویزیونی فاکس نیوز مدعی شد ایران و روسیه، حزب‌الله لبنان و کوبا به حضور خود در ونزوئلا ادامه می‌دهند.

رئیس سیا با طرح ادعاهایی علیه نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا، اظهار داشت: در هفت ماه حضورم در آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا شاهد وخیم تر شدن بحران در ونزوئلا بوده‌ام. مادورو در این مدت به تلاش برای افزایش قدرت خود و تشدید درد و رنج مردم ونزوئلا ادامه داده است.

پمپئو مدعی شد: رئیس جمهور آمریکا با اظهارات اخیرش درباره احتمال مداخله نظامی آمریکا در ونزوئلا، قصد داشت به مردم این کشور برای برقراری مجدد دموکراسی امیدواری بدهد.

رئیس سیا با طرح ادعاها علیه دولت کنونی ونزوئلا، اظهار داشت: سیاست آمریکا این است که با همکاری کشورهای آمریکای لاتین برای بازگرداندن دموکراسی به ونزوئلا تلاش کند.

پمپئو در پاسخ به این پرسش که بحران ونزوئلا یک مسئله داخلی است و چرا آمریکا باید خود را درگیر این بحران بکند، مدعی شد: کوبایی‌ها، روس‌ها، ایرانی‌ها و حزب الله (لبنان) آنجا (در ونزوئلا) هستند ... بنابراین، آمریکا باید این مسئله را خیلی جدی بگیرد.

 

کد خبر 648808

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha