به گزارش خبرگزاری شبستان، شهین کربلایی، مدیر امور بینالملل مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری امروز در نشست مطبوعاتی پیرامون سومین اجلاس وزرای زنان کشورهای عضو کنفرانس اسلامی گفت: ایران در سومین اجلاس وزرای زنان اسلامی دو پیشنهاد تشکیل کمیته حقوق بشر اسلامی و ایجاد مرکز پژوهشی در موضوع زنان خانواده را مطرح کرد.
مدیر امور بینالملل مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری اظهار کرد: تشکیل کمیته حقوق بشر اسلامی مصوب شد اما ایجاد مرکز پژوهشی در موضوع زنان و خانواده با توجه به وجود مجموعهای مشابه با آن در سازمان کنفرانس اسلامی مورد تصویب قرار نگرفت.
وی با بیان اینکه 57 کشور عضو سازمان کنفرانس اسلامی هستند، خاطرنشان کرد: در سومین اجلاس وزرای زن برای 57 عضو اصلی سازمان کنفرانس اسلامی و نهادهای زیرمجموعه دعوتنامه ارسال شد که بیش از 40 کشور دعوت ایران را پذیرفتند و در طول سه روز برگزاری این کنفرانس حضوری فعال داشتند.
کربلایی با اشاره به دستاوردهای سومین اجلاس وزرای زن کشورهای عضو کنفرانس اسلامی خاطر نشان کرد: برای این کنفرانس برنامههایی را از پیش تعیین کرده بودیم و توانستیم به اهداف مورد نظر خود برسیم.
در ادامه این نشست حمایتالدین، نماینده OIC در سومین اجلاس وزرای زن نیز پیرامون ارزیابی خود از برگزاری این اجلاس در تهران گفت: در اجلاس وزرای امور خارجه کشورهای اسلامی در سال 2005 قطعنامهای را پیرامون زنان و پیشرفت آنها تصویب کردیم که در اجلاس جده آن را پیگیری کرده و برنامه عمل ده ساله OIC را تدوین و توانستیم آن را در اجلاس قاهره مصوب کنیم.
وی خاطرنشان کرد: زنان دغدغههای بسیاری را در مسایل بهداشت، آموزش، خانواده و تصمیمگیری در فرآیندهای اجتماعی دارند که باید بکوشیم تا از به حاشیه رفتن آنها در اجتماع جلوگیری کنیم.
حمایتالدین، با بیان اینکه برنامه عمل OIC در نظر دارد تا زنان کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی را وارد جامعه کند، یادآور شد: زنان نیمی از جمعیت امت اسلامی را تشکیل میدهند، بنابراین باید برای رفع تبعیضها، حذف فقر و فراهم کردن فرصتهای برابر برای اشتغال و توانمندسازی آنها تلاش کنیم.
نماینده OIC یادآور شد: حذف انواع خشونت علیه زنان در بیانیه تهران مورد تأکید قرار گرفت که تمام اعضا آن را تصویب کردند و یک موقعیتی دیگر برای پیشرفت زنان فراهم شد.
حمایتالدین، ادامه داد: همچنین آموزش زنان نکته بسیار مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد زیرا مادران تحصیل کرده به ایجاد یک جامعه موفق و تربیت فرزندان مسئولیتپذیر کمک میکنند.
وی با بیان اینکه مشارکت زنان در اقتصاد ضروری است، افزود: برای حضور زنان در فعالیتهای اقتصادی و توسعه خانوادهها بر اساس ارزشهای اسلامی باید تلاش مضاعف انجام داد.
وی به تمهیدات اندیشیده شده برای اجرایی شدن برنامه ها ی مصوب اشاره و تصریح کرد: برای هرچه بهتر عملی شدن این برنامه ها نیازمند همکاری کشورهای عضو هستیم.
حمایتالدین با اشاره به قاچاق و تجارت زنان گفت: این موضوع به مسئلهای نگران کننده برای OICتبدیل شده است و باید در سطح بینالمللی به آن پرداخت. همچنین درباره قاچاق زنان در برنامه عمل دهساله بند جداگانه ای به این موضوع اختصاص یافته است.
وی با اشاره به واکنش های OIC در هنگام جنگ در کشورهای اسلامی به ویژه در مسئله غزه افزود: OIC در هر موردی که کشورهای اسلامی دچار مشکل شدهاند از جمله جنگ سومالی و افغانستان نیز از خود واکنش نشان داده است.
نماینده OIC با اشاره به اینکه در سال 1999 میثاقنامه حقوق زنان در اسلام را تصویب کردیم، تصریح کرد: در برنامه عمل دهساله نیز خواستار ایجاد دپارتمان مسایل خانواده شدیم که مسئله ارزشهای خانوادگی را بر اساس آموزههای اسلامی مطرح میکند.
وی پیرامون اقدامات OICبا بیان این مطلب که بانک توسعه اسلامی میلیونها دلار برای رفع فقر از زنان هزینه میکند.خاطرنشان کرد: مسئله تبعیضها و تفاوت میان دستمزد زنان و مردان باید برطرف و زنان به لحاظ مالی توانمند شوند.
مریم مجتهدزاده، رییس مرکز امور زنان و خانواده نیز در این نشست گفت: یکی از نقاط قوت اجلاس تهران تصویب بیانیه است که در دو اجلاس قبل وجود نداشت و تمام بندهای آن مورد تأیید قرار گرفت.
وی با بیان اینکه برنامه اجلاس تهران فشرده بود و نتوانستیم تفاهمنامهای را با سایر کشورها داشته باشیم، گفت: ایران به مدت 2 سال ریاست سومین اجلاس وزرای زن را بر عهده دارد و هم اکنون در راستای اجرایی شدن بندهای بیانیه تهران گام برمی دارد.
شایان ذکر است، این نشست مطبوعاتی امروز سهشنبه 30 آذر در حاشیه سومین اجلاس وزرای زن کشورهای اسلامی در سالن سران اجلاس برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما