مساجد برای عمل به وظایف خود نیاز به حمایت‌هایی دایمی دارند

خبرگزاری شبستان: مشاور امور بین‌الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، گفت: اگر می خواهیم که مساجد در عرصه هدایت افراد به درستی گام بردارند باید آن‌ها را به شکل‌های مختلف به ویژه در بخش مالی حمایت کنیم.

خبرگزاری شبستان، مسجد و کانون‌های مساجد: به پیشنهاد سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و با تصویب وزیران امور خارجه کشورهای اسلامی در اجلاس تهران در سال 1995 میلادی، بیست و یکم اوت، مصادف با 31 مرداد، روز جهانی مساجد نامگذاری شده است زیرا در سال 1348 در چنین روزی، مسجدالاقصی ـ قبله اول مسلمین جهان ـ توسط صهیونیست‌ها به آتش کشیده شد.

 

انتخاب چنین روزی، فرصتی برای بررسی کارکردهای مساجد در جهان امروز است و اینکه آیا این خانه‌های خدا، حرفی در جهان فناوری، دانش و سرعت امروزی دارند؟ خبرنگار ما این موضوع را با تعدادی از ائمه جماعات و کارشناسان حوزوی مطرح کرده که در این نوبت، مشروح گفت‌وگو با حجت‌الاسلام والمسلمین سیدجلال میرآقایی؛ مشاور امور بین‌الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مبلغ بین‌المللی می‌آید.

 

میرآقایی گفت: مساجد، متولی دین‌داری مردم هستند البته دین‌داری صرفا به معنای آموزش دینی، مسئله گفتن و حدیث‌خوانی نیست، بلکه، به معنای تربیت دینی مردم است.

 

وی افزود: به کارگیری ابزارهای تازه تبلیغی و اخلاق خوش امام جماعت، مهمترین راهکار قرار گرفتن مردم به ویژه نسل‌های جدید در مسیر تربیت دینی از سوی مساجد است، این در حالی است که این موضوع در بسیاری از مساجد ایران، مغفول است.

 

https://media.shabestan.news/old/fa/Original/1396/05/22/IMG12055031.jpg

 

مشاور امور بین‌الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، خاطرنشان کرد: وضعیت امروزه مساجد کشور، بسیار ناراحت‌کننده است و جوانان کشور، مانند اوایل انقلاب، با شور و نشاط در آن‌ها حاضر نمی‌شوند، امروزه، بسیاری از مساجد، محل حضور افراد بالای چهل سال است و این موضوع، نشانه خوبی نیست.

 

کمک‌های مردمی جوابگوی مجهزشدن مساجد به ابزارهای تازه تبلیغی نیست

میرآقایی اضافه کرد: همراه شدن مساجد با فناوری‌های روز به منظور تبلیغ دین در سطح گسترده، نیازمند تخصیص اعتبارات لازم است در حالی که کمک‌های مردمی جوابگوی این نیاز نیست بر این اساس نظام جمهوری اسلامی ایران باید تدبیری ویژه و عاجل برای این موضوع کند.

 

وی خاطرنشان کرد: من در زمان حضورم در مجمع تقریب مذاهب اسلامی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سفرهای تبلیغی و کاری بسیار به کشورهای دنیا، متوجه شدم که حاکمیت آن‌ها، بودجه مساجد را تامین می‌کند، برای نمونه در زمان حکومت سکولارها بر ترکیه، وزیر دیانت آن، به من گفت، سومین بودجه در کشور ما پس از ارتش و آموزش و پرورش به مساجد اختصاص دارد زیرا دین، یک واقعیت اجتماعی است و تمام حقوق ائمه جماعات و خدام و هزینه‌های جاری و عمرانی مساجد را پرداخت می‌کنیم، همچنین دولت ترکیه مصوب کرده بود که هر تاجری که در زمینه مسجدسازی، هزینه کند، فاکتورهای این فعالیت را جزو مالیات تجارتش به حساب بیاورند.

 

مشاور امور بین‌الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، گفت: دولت‌های سکولار، با پذیرش دین به عنوان یک واقعیت اجتماعی، برای مساجد، هزینه می‌کنند اما دولت و مجلس ایران، توجه اندکی به مساجد دارند، در حالی که با اختصاص بودجه‌های مناسب به مساجد، شاهد گرایش بیشتر جوانان به دین و معارف قرآن و عترت (ع) خواهیم بود.

 

میرآقایی خاطرنشان کرد: مسجد جزو شعائر دین است به طوری که افراد با مشاهده مساجد در یک کشور، پی به مسلمان بودن مردم آن می‌برند، این درحالی است که معماری، گنبد و مناره مساجد در ایران و ساخت آن‌ها در خیابان های فرعی، به گونه‌ای است که بیگانگان در نگاه اول، متوجه مسلمان بودن مردم ما نمی‌شوند.

 

وی افزود: در بسیاری از کشورهای اسلامی، مساجد را در میادین و خیابان های اصلی شهرها می سازند تا گردشگران، زائران و مردم سایر کشورها، به سرعت پی به مسلمان بودن مردم آن ببرند، بنابراین سازمان های متولی و پشتیبان مساجد در کشور، باید معماری، گنبد و معماری مساجد را مورد توجه قرار دهند تا دیگران با حضور در ایران، پی به وجود اسلام در کشور ما ببرند.

 

 

 

 

کد خبر 648387

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha