برای مبارزه اجتماعی با مواد مخدر باید به پیشواز آموزش رفت

خبرگزاری شبستان: استاد دانشگاه تهران در رابطه با بحث اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر گفت: برای تحقق این رویکرد و کنترل و کاهش عرضه و تقاضای به مصرف انواع مواد مخدر اعم از صنعتی، شیمیایی و روان‌گردان‌ها باید به پیشواز آموزش برويم.

به گزارش خبرگزازی شبستان به نقل از ستاد مبارزه با مواد مخدر،رضا رستمی استاد دانشگاه تهران گفت: در حال حاضر اقشار مختلف مردم دانش کمی درباره نوع، عوارض، آسیب‌ها و سایر خطرات انواع مواد مخدر دارند و اطلاعات آنها در این مورد بسیار سطحی و درست نیست .


 وی با بیان اینکه اکثر مردم اعتیاد را نوعی بیماری می‌دانند که معتاد مراحل آخر زندگی را طی می‌کند،اظهار کرد: اقشار مختلف مردم از معتاد فقط وابستگی شدید وعوارض جسمی و روحی را می‌بینند اما مهم از بین رفتن و نابودن شدن توسعه انسانی است و فقط محدود به شمار اندکی از جامعه نیست، وقتی فردی معتاد است، این ویروس به سایر افراد جامعه نیز سرایت می‌کند و زیرساخت‌های اصلی را از هم متلاشی می‌کند.


این روانپزشک تصریح کرد: البته نوع بیان درباره مواد مخدر نیز باعث می‌شود مردم فراری داده شوند، باید فن و نوع بیان در حوزه مبارزه با مواد مخدر نرم، روان و آگاه دهنده باشد و رسانه‌ها در این زمینه بطور کارشناسی شده و با کمک صاحبنظران و ایده پردازان موضوع اعتیاد و مبارزه با آن را اطلاع‌رسانی کنند.


رستمی با اشاره به اینکه برای مبارزه اصولی و صحیح از نوع اجتماعی باید به پیشواز آموزش برویم، گفت: نقطه آغاز آموزش باید از مدارس، مراکز مشاوره که دختر و پسر برای ازدواج مراجعه می‌کنند، دانشگاه و غیره باشد.


این استاد دانشگاه تهران افزود: آموزش نیز باید استاندارد و هدفمند در زمینه پیشگیری از اعتیاد باشد به عنوان مثال در مدراس ضرورت دارد مربیان بحث مبارزه با مواد مخدر را به دانش‌آموزان آموزش دهند و آنها را با خطرات احتمالی که در کمین شان است، آشنا کنند.


رستمی تصریح کرد: علاوه بر این، آموزش مهارت‌های زندگی باید مورد توجه نیز قرار گیرد ،اگر این آموزش‌ها همزمان با هم صورت باشد، می‌توانیم به میزان قابل توجهی اقشار مختلف جامعه را در برابر اعتیاد واکسینه کنیم.


وی اظهار کرد: با توجه به گسترده جامعه و توان محدود سیستم دولتی در بحث مبارزه با مواد مخدر ضرورت دارد سازمان‌های مردم‌نهاد از سوی دستگاه‌های مربوطه فعال کشود زیرا این سازمانها میزان نفوذ پذیری عمیق تری در بین مردم برای مشارکت در مقابله با اعتیاد دارند.


 رستمی خاطرنشان کرد: وظیفه رسانه‌های جمعی نیز آن است که اطلاع‌رسانی کنند تا افرادی که معتاد بوده و ترک کردند و یا خانواده‌های آنها، تجارب خود به سازمان‌های مردم‌نهاد ارایه دهند تا این سیستم خودجوش و مردمی تقویت شده و بتواند در بحث اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر گامهای مثبتی را بردارد.

 

کد خبر 648174

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha