معاونت پژوهش حوزه  متولی راهبری جریان تولید دانش دینی نظام اسلامی است

حجت الاسلام عماد راهبری جریان تولید دانش دینی مورد نیاز نظام اسلامی را مهمترین هدف معاون پژوهش حوزه‌های علمیه دانست و گفت: طرح نیازسنجی پژوهشی در 18 حوزه علوم اسلامی در این معاونت مراحل پایانی خود را طی می کند.

حجت‌الاسلام سید علی عماد، معاون پژوهش حوزه‌های علمیه به خبرنگار شبستان گفت: معاونت پژوهش از سال 1378 تأسیس شده که عمده‌ترین مأموریتی که برایش تعریف شده مدیریت و راهبری جریان تولید دانش دینی مورد نیاز جامعه و نظام اسلامی است و در حقیقت ستاد امر پژوهش حوزه‌های علمیه است.
حجت‌الاسلام عماد ادامه داد: این معاونت سه حوزه کاری عمده را برای خود تعریف کرده که یکی از آن‌ها حوزه انجام مطالعات راهبردی بنیادین پیرامون پژوهش است که به سیاست‌گذاری و مدیریت دانش اسلامی می‌پردازد. حوزه‌هایی مانند نیازسنجی، استانداردسنجی، توسعه علم و مدیریت آن در ذیل این حوزه تعریف می‌شود.
وی با اشاره به حوزه مدیریت مؤلفه‌های نظام پژوهشی گفت: این حوزه کاری مربوط است به مدیریت، پژوهشگران، واحدهای پژوهشی، محصولات پژوهشی و امکانات و پیش‌نیازهای امر پژوهشی.
معاون پژوهش‌ حوزه‌های علمیه تصریح کرد: بخش سوم مأموریت‌ها هم پشتیبانی، اطلاع‌رسانی علمی، فرهنگ‌سازی پژوهش و تحلیل زیرساخت‌های علمی پژوهش است.
حجت الاسلام عماد با بیان این‌که ایجاد توازن میان پژوهش پژوهشگران و فعالیت‌های پژوهشی دستگاه‌ها با نیاز‌های جامعه بسیار مهم است، گفت: ممکن است سهم نیاز‌ها متفاوت باشد. ممکن است الآن بگوییم 20 درصد به پژوهش‌های بنیادین،30 درصد به پژوهش‌های توسعه‌ای و 50 درصد به پژوهش‌های کاربردی نیاز است. مهم این است که آن چیزی که سهم هر یک را تعیین می‌کند، نیازهای پژوهش است.


وی گفت: برای به دست آوردن این نیازها، مهم‌ترین کار نیازسنجی دقیق و علمی است که معلوم می‌شود ما چه نیازهایی داریم و این پژوهش‌ها از کدام قسمت است. یکی از کارهای عمده ما نیازسنجی و اجرای طرح‌های عمده پژوهش است.
معاون پژوهش حوزه‌های علمیه با اشاره به تدوین کلان‌طرح نیازسنجی پژوهش در 18 حوزه علوم اسلامی گفت: شروع این کار از 1380 زده شده، که تعدادی از این‌ها پیشرفت خوبی داشته است و مراحل آخر خود را طی می‌کنند و بعضی‌ها هم هنوز در مرحله ابتدایی هستند.
وی با بیان این‌که مطالعات ما بیش‌تر تولید اسناد است، ادامه داد: یعنی در این بخش، سند نیازسنجی تولید می‌کنیم و این سند به ما می‌گوید مثلاً دوهزار عنوان پژوهش داریم که این اولویت‌ها را دارد که سطح علمی آن و حجم و موارد دیگر را روشن می‌کنیم.
حجت الاسلام عماد افزود: بعد از این‌که سند‌ها آماده شد آن‌ها را به دستگاه‌های پژوهشی و بخش‌های متصدی پژوهش‌ها مانند گروه‌های علمی که پایان‌نامه‌ها را تصویب می‌کنند، ارائه می‌دهیم.
پایان پیام/

کد خبر 64793

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha