به گزارش خبرگزاری شبستان، روزنامه ایندیپندنت با انتشار گزارشی اعلام کرد: دستگاه امنیتی امور خارجه انگلیس"ام آی 6" و پلیس اسکاتلند یارد "سیف الاسلام" فرزند سرهنگ معمر قذافی، رهبر لیبی را ازبرنامه تروری که یک گروه اسلامی در انگلیس طراحی کرده بود، نجات دادند.
در این گزارش آمده است که اسناد سری در لیبی کشف شده که نشان می دهد اطلاعات انگلیس بین برنامه ترور سیف الاسلام و قطر که امروز همپیمان عربی اول غرب علیه رژیم لیبی است، ارتباط ایجاد کردند.
این گزارش می افزاید: دستگاه اطلاعاتی ام آی 6 پس از اینکه به مقامات لیبی از ارتباط یک گروهک تروریستی با قطر و برنامه ریزی برای تصفیه حساب با سیف الاسلام در پاریس خیر داند، با همتای فرانسوی خود در این خصوص تماس گرفتند و فرانسوها به مسئولان وقت انگلیس اعلام کردند که شیخ "عبدالله خالد آل ثانی" وزیر کشور قطر از گروه های اسلامی تندرو حمایت می کند.
فرانسوی ها هیچ دلیلی مبنی بر تایید این اتهام وزیر قطری ارایه ندادند اما مسئولان اطلاعات آمریکایی در سال 2003 میلادی معتقد بودند که وزیر قطر با سازمان القاعده رابطه دارد.
روزنامه ایندیپندنت به نقل از گزارشی که در مارس 2003 میلادی روزنامه آمریکایی "لوس آنجلس تایمز" منتشر کرده، آورده است که شیخ عبدالله بن خالد آل ثانی در مرزعه اش به تروریست ها پناه داده است.
ریچارد کلارک، مدیر پیشین مبارزه با تروریست در کاخ سفید تاکید کرد که نقش شیخ خالد به عنوان رئیس امنیت داخلی قطر خطری جدیدی بر نیروها آمریکایی حاضر در قطر دارد.
این روزنامه تاکید می کند که قطر با گذشت هفت سال از این حادثه، امروز یکی از بزرگترین حامیان مخالفان لیبی که پس از سرنگونی سرهنگ قذافی دولت جدید لیبی در طرابلس را تشکیل می دهند، به شمار می آید.
در این گزارش آمده است، لیبی در آن زمان از انگلیس برای نجات زندگی سیف الاسلام قذافی کمک خواست و جزئیات این مسئله در نامه ای که مسئول برجسته ام آی 6 به مسئول عالی رتبه وزارت امور خارجه لیبی ارسال کرده و آمده است . این نامه در اسناد مربوط به سیف الاسلام در دفتر "موسی کوسا" وزیرپیشین امور خارجه لیبی بوده است.
روزنامه ایندیپندنت به نقل از این نامه آورده است که درخواست لیبی در شعبه ویژه ای در پلیس لندن به تصویب رسید و نام سیف الاسلام در فهرست افرادی قرار گرفت که جانشان در معرض خطر است و تدابیری را برای حفاظت از آن به کار گرفتند.
بنابر گزارش الاهرام، در این گزارش آمده است که دولت انگلیس به سیف الاسلام به عنوان شخصیت اصلی نگاه کرد که لیبی را از انزوا خارج کند و به ساخت زرادخانه هسته ای پایان دهد. در همین حال یک مسئول انگلیسسی در یاداشتی که در سپتامبر 2004 میلادی نوشته، مشارکتش در گفتگوی مستمر بین لندن و طرابلس را ستود و آن را سازنده دانست.
این روزنامه با اشاره به سرنگونی حکومت دیکتاتور لیبی آورده است که دستگاه امنیت انگلیس"ام آی 6" و نیروهای ویژه انگلیس امروز در تعقیب سیف الاسلام و اعضای دیگر خانواده قذافی مشارکت دارند.
پایان پیام/
نظر شما