به گزارش خبرنگار شبستان، استاد محمدعلی مجاهدی، نویسنده و شاعر امروز در نشست نخستین کنگره سراسری شعر بقیع که در سالن امیرحسین فردی حوزه هنری برگزار شد، ضمن تبریک روز خبرنگار گفت: رسانه ها توسط شما خبرنگاران تغذیه می شوند و هرچه این تغذیه سالم تر باشد، جامعه می تواند از فرهنگ کارآمدتری برخوردار باشد.
استاد مجاهدی درگذشت شکوهی را لطمه بزرگی به ارکان عالی شعر معاصر دانست و افزود: جای خالی ایشان به این زودی ها پر نخواهد شد مگر اینکه شاعران جوان همت کنند و در مسیری که امثال شکوهی ها قدم زدند، گام بردارند. تردیدی نیست که شکوهی یکی از چهره های نامآشنا و از مفاخر شعر آیین کشور بود. اگر آثار چاپ شده او را تورق کنیم به این باور می رسیم که بهترین آثارش سبقه های آیینی و ولایی دارد. شعر آیینی فقط منقبت نیست بلکه مقوله های حکمی، اخلاقی، رهایی و اعتراض به شرایط را شامل می شود. دهه ای که گذشت دهه بالندگی شعر ولایی بود.
وی تصریح کرد: تا حدود 100 سال پیش در همین نقطه ای که الان قبرستان بقیع است بقعه هایی وجود داشت. امام حسن مجتبی (ع)، امام زین العابدین (ع)، امام باقر (ع) و امام صادق (ع) و بسیاری از چهره های معروف خاندان نبوی در آنجا به خاک سپرده شده بودند و تربت آنها زیارتگاه شیعیان بود. استعمارگر آن زمان یعنی انگلیس با تربیت یک گروه قبیله ای جاهلی و شناسایی برخی چهره های مطرح در اهل سنت سعی کردند نظرات جدید و نادری از جمله حرام بودن ساخت بقعه بر مزار ائمه اطهار را مطرح کنند. آنها با این دیدگاه های مذهبی فرهنگ بالنده شیعی را هدف قرار دادند .هرچه در خزائن اماکن متبرکه بود به غارت بردند تا اینکه دولت عثمانی برای تصرف مدینه لشکری فرستاد و مدینه را از دست آنها بیرون آورد.
این نویسنده و شاعر ادامه داد: بقعه های مربوط به ابراهیم فرزند پیامبر، جعفر طیار، صفیه عمه پیامبر، ام النبی مادر حضرت عباس و تنی چند از بنی هاشم در کوچه ای در نزدیکی بقیع بوده که کاملا تخریب می شود. قبرستان بقیع در 8 شوال 44 به تلی از ویرانه تبدیل می شود، این مسئله شیعیان را خشمگین می کند. وهابیان می گویند هر بقعه ای را باید خراب کرد و باید از آنها پرسید چرا جرات نکردید بقعه پیامبر را از بین ببرید. این نشان می دهد میان فقهای وهابی اتفاق نظر وجود نداشته است.
دبیر علمی نخستین کنگره سراسری شعر بقیع اظهار داشت: پس از پیروزی انقلاب و جهت گیری هایی که نظام اسلامی ایران در برابر استکبار جهانی داشت، خودکامگان سعودی احساس کردند بنای سلطنت و قدرت آنها رو به تزلزل است. اخیرا قراردادی با ایالت متحده در حجاز بستند و تمام ذخایر حجاز را در اختیار قدرتی گذاشتند که درصدد از میان بردن اسلام است. امروزه وهابیت بیش از گذشته با صهیونیسم جهانی و آمریکا جهانخوار در تعامل است و خواب های شومی برای منطقه خاورمیانه دیدند که امیدوارم این خواب ها با بیداری مسلمانان تعبیر نشود.
وی با بیان اینکه فدک به نماد غصب تبدیل شده است، عنوان کرد: حضرت زهرا (س) به عنوان نماد مظلومیت، محرومیت و سلب حقوق مشروع از ایشان شناخته می شوند. شعر ولایی یک قطعه از شعر آیینی است که شعر بقیع، عاشورا، نبوی و اشعار در مورد امامزاده ها را دربر می گیرد. افتخار داریم از زمان غیبت امام زمان (ع) از شیعیان باوفای ایشان هستیم و سعی می کنیم کلیدواژه های مهدوی که از کلیدواژه های فرهنگ عاشورا برگرفته است را به لباس عینی درآوریم. در سرلوحه های برنامه های یک شاعر متعهد شیعی در این مقطع حساس تاریخی مسئله اعتراض است. اعتراض یکی از زیرمجموعه های شعر رهایی است. اعتراض حق مسلم هر مسلمانی است. شعر آیینی نمی تواند چشم خود را بر روی فجایعی که در حال انجام است ببندد. امروز وهابیت بی نقاب به میدان آمده است. وظیفه شاعران آیینی ایجاب می کند که برای درهم شکستن این ابهت پوشالی از هنر شعری خود استفاده کنند.
مجاهدی با بیان اینکه شعر یک رسانه تاثیرگذار است، اظهار داشت: شاعر آیینی باید با اشعار خود چیزی که در ماورای مسایل است را آشکار کند. به جامعه اسلامی این نوید را بدهم که حق برقرار است و سبقه مانایی و ماندگار به خود گرفته است. از تمام عزیزان به خصوص شاعران جوان متعهد خواهش می کنم در این کنگره با آفرینش آثار فاخر شرکت کنند. شعر بقیع در قلمرو شعر فارسی 1100 سال پیشینه مکتوب دارد. شعر بقیع یکی از زیرمجموعه های شعر ولایی است. امروز با دشمنی روبرو هستیم از یورش به نجف و کربلا ابایی نخواهد داشت. ما باید به عنوان سد محکم در برابر این تهاجم فرهنگی بایستیم
نظر شما