نقش اسلام گراها در سیاست جدید تونس

دور ماندن اجباری تونسی ها از صحنه سیاست در طول 50 سال گذشته روحیه نامانوسی از آنها در قبال مداخله های اجتماعی و به تبع آن مشکلات اجتناب ناپذیری برای تونس جدید ساخته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در قرن حاضر انقلاب تونس یکی از قابل ملاحظه ترین انقلاب ها و و مملو از پیچیدگی های سیاسی است.
مردم تونس همواره عادت داشتند تابع یک حزب و آن هم حزب ریاست جمهوری باشند 50 سال فرمانبری از هر آنچه که زین العابدین بن علی می خواستهاز خوب و بد به طور ذاتی تونسی ها را از احزاب مختلف سیاسی دور کرده است.
سقوط بن علی و قوت گرفتن فعالیت های سیاسی در قالب احزاب درون کشوری مردم تونس را در شرایط جدید پیچیده و نامانوس قرار داه است.
بسیاری از تحلیلگران توقع چنین پیشامدی در تونس را داشتند،انتقال دولت و دموکراسی در کشورهای درگیر انقلاب غالبا کار دشواری بوده است و این واقعیت در مورد تونس بیش از سایرین صادق است.
از آنجایی که بیشترین احزاب تونسی به خصوص احزاب مردمی و مردم گرا تجربه خودنمایی در سیاست را هرگز نداشته اند گویی اکنون در کشوری قریب به خودنمایی واداشته شده اند.
احزاب ها برنامه سیاسی مشخصی ارائه نکرده اند و هنوز نتوانسته اند راهکار عملی برای حل مشکلات کشور همچون بیکاری،تلفیق دین و سیاست،تغییر برنامه های آموزشی و سیاسی کشور را پیدا کنند.
برخی از آنها بی آنکه قدرتی در تصمیم گیری داشته باشند با دستان خالی از ابتکارهای کارآمد تنها هدف نماینگی در مجلس جدید تونس را در سر می پرورانند.
شمای کنونی کشور تونس سرشار از تردید و ناامنی سیاسی و بستر مناسب برای پرورش افراد متمایل به همکاری با خارجیان است.
این ناامنی و تردید تنها باعث رشد بی اعتمادی مردم نسبت به انتقال قدرت می شود و شاید زمینه ای برای ایجاد احزاب های غیرمردمی و بدون استراتژی باشد.
برخی دیگر فقط از همین سقوط دیکتاتوری بن علی خوشحال هستند و تصور می کنند و گاهی برای نمود خود در جامعه به متهم ساختن احزاب اسلامی در ناتواتی سیاسی شان می پردازند و رسانه ها را متهم می کنند که چرا اخبار آنها را پوشش نمی دهند.
به این ترتیب زمینه سیاسی تونس در حال حاضر به میدانی شبیه شده است که که احزاب فارق از اتحاد جامعه سعی دارند به هر شکلی قدرت خود را نشان دهند و در این میان مردم از انتخاب حزب شایسته و برتر عاجز مانده و گمراه شده اند.
مقابله پلیس با اعتراضات مردمی در قبال این تفرقه گرایی احزاب همواره به سکوت در برابر بحران کنونی تونس تبدیل شده است.
گرچه رهبران احزاب اصراری بر رای آوردن اسلام در کشور ندارند اما زمان ثابت کرد که پیروزی با احزاب دموکراتیک اسلامی بوده است.
حزب اسلامی انهدا در این میان بیش از سایرین نظر مردم را جلب کرده .در این باره عبدالحمید جلاسی، یکی از افسران مهم انهدا می گوید: ما محبوبیت بالایی در میان مردم داریم . امرزو مردم تونس گرایش بسیاری به احزاب اسلامی دارند.
بسیاری از محافظه کاران خارجی نیز در این باره اتفاق نظر دارند که احزاب اسلامی بیش از سایرین در جلب رضایت مردم موفق بوده اند.
اریک گلدستون، مدیر بخش خاورمیانه و آفریقای شمالی سازمان های مردم نهاد سازمان دیده بان حقوق بشر سازمان ملل در این باره گفت: انهدا از حمایت خوب مردمی برخوردار است و می خواهد نقش سیاسی موثری در تونس ایفا کند.این حزب با محترم شمردن حقوق انسانی و زنان می تواند در انتخابات تونس پیروز شود.
پیر وریانت از دانشگاه پاریس اظهار کرد: مردم تونس نسبت به اسلام بسیار متعصب هستند و 95 درصد تونسی ها را مسلمانان تشکیل می دهند.
به گزارش اینفو فلسطین، اتخاذ برنامه های هدفمند بر پایه خواسته های منطقی مردمی و نشات گرفته از ارزش های اسلامی می تواند احزاب را از این اختلاف نظر درونی نجات دهد.
قطب دموکراتیک مدرن تونس در صورتی فعال می شود که سایه اسلام بر آن گسترده شود ،احزاب مردمی عدالت گرا در حال حاضر در کنار احزاب اسلامی پیشرو هستند و در کنار این رقابت هشیاری نسبت به دخالت های خارجی حائز اهمیت است.

گفتنی است،دولت موقت تونس روز گذشته به دلیل اخلاف های عمیق سیاسی دستور تشکیل دولت فوری و انتخابات سریع را صادر کرد و تشدید قوای نظامی در کشور را با فعالیت های محدود سیاسی احزاب در ملاء عام خواستار شد.

انتخابات تونس که قرار است در 23 اکتبر برگزار شود به نظر می رسد با وجود شرایط کنونی زودتر در کشور برگزار شود.


 

کد خبر 64714

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha