به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید، پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، قرائت پیام مرجع عالیقدر آیت الله العظمی صافی گلپایگانی و خوشامدگویی دکتر علیرضا درویش نژاد مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان از برنامه های آغازین این همایش است.
سخنرانی شیخ ابراهیمی از علمای برجسته اهل سنت استان هرمزگان در رابطه با جایگاه اهل بیت(ع) در بین مذاهب اسلامی، رونمایی از کتاب «ستاره دجیل»(زندگانی و کرامات عموی بزرگوار امام زمان(عج) و سید محمد فرزند امام هادی(ع) اثر علی اکبر مهدی پور از دیگر بخش های این رخداد فرهنگی معنوی است.
تجلیل از همسر شهید مدافع حرم«سید حمید تقوی» به همراه پخش کلیپی مربوط به مجاهدت های این شهید در شهر بلد عراق و بیان خاطره توسط همسر شهید راجع به ارتباط شهید با حرم امامزاده سید محمد(ع) بخش دیگر این همایش خواهد بود.
سخنرانی آیت الله دکتر عابدی از اساتید درس خارج حوزه علمیه قم به عنوان سخنران ویژه، سخنرانی آیت الله نعیم آبادی نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس، سخنرانی دکتر رئوفی معاون استاندار هرمزگان از دیگر بخش هاست.
تجلیل از خانواده های چهار تن از شهدای حادثه تروریستی سامرا، تجلیل از فعالان کارگاه های ساخت چهار درب حرم مطهر امامیین عسکریین، تبادل تفاهم نامه بین ستاد بازسازی عتبات عالیات هرمزگان با چهار کارگاه ساخت درب های حرم امامزاده سید محمد(ع) در شهر هستبندی، روستای کردر رضوی و شهرستان های رودان و بندرعباس از برنامه های پایانی این همایش است.
همایش بزرگداشت مقام شامخ امامزاده سید محمد(ع) که به همت ستاد بازسازی عتبات عالیات و با همکاری دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد، استانداری هرمزگان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل اوقاف و امور خیریه، صدا و سیمای و شهرداری بندرعباس برگزار می شود، برای بهره مند شدن مردم در شهرهای مختلف به صورت زنده از صدا و سیمای مرکز خلیج فارس به روی آنتن خواهد رفت.
مرقد سید محمد در شهر بلد از توابع استان صلاح الدین در ۸۵ کیلومتری شمال بغداد است و امروز یکی از زیارتگاه های شیعیان است.
از تاریخ بنای اولیه امامزاده، اطلاع دقیقی در دست نیست، جز این که در خلال تعمیراتی که در سال های ۱۳۷۹ -۱۳۸۴ ق. در این آستانه انجام گرفته چنین برمی آید که عمارت اوّل این آستانه متعلّق به قرن چهارم است که توسط عضدالدوله دیلمی انجام گرفته است. پس از آن در قرن دهم هجری، عمارت دوم، توسط شاه اسماعیل صفوی، پس از فتح بغداد انجام گرفت.
بر کتیبه ای بر ضریح نوشته شده است: این مرقد سید جلیل ابوجعفر محمد فرزند امام هادی است که فردی عظیم الشأن است و شیعیان را این گمان بود که او پس از امام هادی به امامت خواهد رسید و چون درگذشت، امام هادی(ع) بر امامت حسن عسکری(ع) اشاره فرمود. هنگامی که امام هادی(ع) از مدینه به سامرا می رفت، سید محمد کودکی بیش نبود و بعدها چون به بلوغ رسید راهی سامرا شد و چندی در سامرا بود تا آنکه تصمیم گرفت به مدینه برگردد و چون نُه فرسنگ از سامرا دور شد و به روستای بلد رسید در همین جا بیمار شده و درگذشت.
کرامات زیادی از سید محمد دیده شده است. میرزا حسین نوری در النجم الثاقب می نویسد :سید محمد، صاحب کرامات متواتر است. حتّی نزد اهل سنت هم معروف است. مردم عراق و حتی اعراب بادیه نشین نیز می ترسند به نام او سوگند یاد کنند. اگر آنها را به برداشتن مالی متهم کنند، آن را برمی گردانند، ولی به سید محمد قسم نمی خورند.
نظر شما