به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، حمیدرضا طیبی، رییس جهاد دانشگاهی در نشست خبری سی و هفتمین سالروز تاسیس جهاد دانشگاهی، با بیان اینکه جهاددانشگاهی یک نهاد دانش بنیان برای الگوسازی توان کشور در رسیدن به پیشرفت دانش بنیان است، گفت: سه حوزه فرهنگی، علم و فناوری و توسعه آموزشهای تخصصی از حوزههای مهم جهاد دانشگاهی محسوب میشود که برای تحقق این اهداف شکل گرفته است.
طیبی با اشاره به الزامات پیشرفت کشور خاطرنشان کرد: صاحب فناوری شدن را یکی از مهم ترین الزامات کشور است و در این راستا باید اولویت های توسعه فناورانه در کشور مشخص شود و نیازها و مقیاس اقتصادی آن تعیین شود.
رییس جهاد دانشگاهی اظهارداشت: برای آنکه صاحب فناوری شویم باید آزمایشگاه مرجع ملی داشته باشیم تا سازنده فناوری بتواند براساس استانداردهای موجود برای محصول تولیدی خود گواهی بگیرد.
طیبی با بیان اینکه برخی فناوری ها را باید از کشورهای دیگر بخریم، اظهارداشت: خرید فناوری باید مدیریت شده انجام شود.
وی با اشاره به اصلاح قوانین در راستای پیشرفت شرکت های فناور، گفت: اصلاح نظام فناوری و نوآوری از دیگر الزامات پیشرفت کشور است.
طیبی، تحقق الزامات پیشرفت را عاملی بر افزایش سرعت پیشرفت علمی کشور دانست و افزود: در صورت تحقق این امر، طی 10 سال آینده به بسیاری از اهداف توسعه ای دست مییابیم.
وی از راه اندازی مدرسه اقتصاد مقاومتی در راستای دستیابی به فهم درست و تعریف مشترک از اقتصاد مقاومتی خبر داد و گفت: باتوجه به اینکه برداشتهای متفاوتی از اقتصاد مقاومتی است از طرفی اقتصاد مقاومتی متکی بر توان علم و فناوری داخلی است بنابراین باید ویژگیهای آن تشریح شود.
رییس جهاد دانشگاهی، مدرسه اقتصاد مقاومتی را مختص مدیران کشور دانست و گفت: سیلابس این مدرسه تهیه شده و پس از رایزنی و مذاکره با سازمان برنامه وبودجه و معاونت منابع انسانی رییس جمهور، مدرسه اقتصاد مقاومتی در داخل جهاددانشگاهی راهاندازی خواهد شد.
طیبی به حساب مشترک جهاد دانشگاهی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اشاره کرد و افزود: قرار بود طی سه سال و هر سال 20 میلیارد تومان( سهم هر نهاد) به این حساب واریز شود تا به صورت وام در اختیار واحدهای جهاد برای اجرای پروژههای مختلف قرار گیرد. اما در سال 95 به دلیل عدم تحقق جدول 14 و به رغم امیدهای زیادی که داشتیم این حساب مشترک چندان پیش نرفته است و جهاد تلاش میکند آرام آرام منابع را تزریق کند.
وی با اشاره به تصویب 12 طرح ملی جهاد دانشگاهی در سازمان برنامه و بودجه گفت: این طرح ها در حوزه علوم انسانی بوده است و 25 طرح دیگر نیز در حال بررسی است.
طیبی با اشاره به اقدامات انجام شده توسط جهاد دانشگاهی و مراکز زیرمجموعه آن، خاطرنشان کرد: کسب دانش فنی تولید کاغذ معدنی بدون استفاده از آب، کسب دانش فنی تولید فلورین با عیار بالا در تولید اسید کلریدریک از دیگر موفقیتهای جهاد دانشگاهی در حوزه پژوهش و فناوری است.
وی با اشاره به رونمایی از 5 طرح مهم جهاد دانشگاهی تا پایان شهریور ماه، گفت: مدلسازی و ساخت پایلوت پکیج نمک زدایی نفت خام به روش الکترواستاتیک یکی از طرح هایی است که شهریور ماه از آن رونمایی می شود.
طیبی با اشاره به اخذ مجوز تاسیس دانشکده علوم پایه و فناوریهای نوین پزشکی از وزارت بهداشت، خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی میتواند متولی انتقال فناوری در کشور شود.
رییس جهاد دانشگاهی ادامه داد: میتوانیم خریدهای خارجی را تجمیع و در مقابل امتیاز انتقال فناوری را درخواست کنیم که جهاددانشگاهی میتواند متولی این امر در کشور شود.
طیبی افزود: جهاد دانشگاهی میتواند مجموعه فناوریهای ایجاد شده در کشور را به کشورهای همسو با جمهوری اسلامی از طریق سازمان ایریکا ارائه دهد.
وی ادامه داد: هماهنگی های لازم با چهل سازمان و وزارت امور خارجه انجام دادیم و موافقت شده اولین پایلوت در حوزه پزشکی در کشور افغانستان اجرا شود.
نظر شما