هاآرتص: کشورهای عربی از انتفاضه فلسطین  می ترسند

خبرگزاری شبستان: تحلیلگر مسائل عربی رژیم صهیونیستی در روزنامه هاآرتص نوشت: نزدیکان «محمد بن سلمان» با مسئولان رژیم صهیونیستی تماس گرفتند و کشورهای عربی از انتفاضه فلسطینی می ترسند که بهار عربی دیگری را شعله ور کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از رای الیوم، «تسفی برئیل» تحلیلگر مسائل عربی در مقاله در روزنامه هاآرتص نوشت که مذاکراتی که «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان با برخی از رهبران جهان برای ایجاد «نقطه تحول» انجام داد، به بازگشایی مسجد الاقصی بر روی نمازگزاران منجر شد که این امر حیرت آور است.

برئیل افزود: بیانیه ای که دیوان پادشاهی عربستان روز پنجشنبه گذشته منتشر کرد، فاش نکرده است که چه کسی با پادشاه عربستان و یا ولیعهد تماس گرفته است؛ اما احتمال می رود که گفتگو با مسئولان اسرائیلی انجام شده است و اگر این گفتگو مستقیم نبوده باشد، کسی از نزدیکان ولیعهد که به برقراری روابط با سران صهیونیستی آشنایی دارد، این گفتگو را انجام داده است.

این نویسنده می نویسد که حرم قدسی مکان مقدسی است، اما راه حل این طوفان که به مدت دو هفته ادامه داشت، راه حل سیاسی است و هر طرف از بحران تلاش می کند به بخشی از راه حل دست یابد.

این تحلیلگر مسایل عربی می افزاید: به نظر می رسد که درگیری قدرت بر حاکمیت و سیطره بین اوقاف فلسطین و رژیم اسرائیل بر حفظ وضعیت کنونی متمر کز است و این امر از تصمیمات سیاسی نشات گرفته است نه دینی. بنابراین تمرکز بر این بحران بر دو محور است؛ یکی جلوگیری از وقوع بحران جهانی و الزام به دستیابی به سازمان ملل متحد و دیگری توقف شعله های آن در شهر های اسلامی در کشورهای عربی و اسلامی.

برئیل افزود: اعتراض های مردمی حتی آنهایی که از احساسات دینی سرچشمه می گیرد، می تواند به سرعت اعتراض ها ضد سیاست های داخلی و فقدان آزادی بیان و مشکلات اقتصادی و نبود دموکراسی را گسترش دهد.

وی ادامه داد: در مسئله کنونی اسرائیل تنها نیست که از انتفاضه فلسطین می ترسد و تعدادی از رهبران عربی ابراز ناراحتی کردند، زیرا انتفاضه ها همانگونه که در بهار عربی گذشته ثبت شد، بیماری خطرناک و واگیردار است؛ به طوری که انتفاضه فلسطین تنها بازتاب محلی برای مبارزه ملی ضداسرائیل نیست، بلکه این همبستگی گسترده ای می تواند رژیم های عربی در مقابله خشونت بار با ملت شان قرار دهد.

در این مقاله آمده است: جنبش اعتراضی مصر در سال 2004 میلادی به منظور مبارزه سیاسی اسرائیلی در قبال فلسطینی ها و اشغالگران آمریکا در عراق و مطالبه با اصلاحات در مصر متولد شد و قدرت قدس بر بسیج مردم است و تهدیدی که بیشتر از پیش است و تنها مربوط به فلسطینی ها نیست، زیرا متعلق به همه کشورهای اسلامی است و این مسئله باعث می شود که رژیم های اسلامی نمی توانند برپایی تظاهرات را به دلیل قداستی که قدس از آن برخورد است، لغو کنند و این امر مقامات کشورهای اسلامی عربی را مجبور می کند از خواسته های عمومی ضد کسانی که قداست این مکان را نقض می کنند، حمایت کنند.

برئیل اعلام کرد: قداست بدون سیاست نیست و به نظر می رسد به عنوان یک مکان اسلامی جهانی از هر مسلمانی می خواهد که از آن را حمایت کند.

کد خبر 646997

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha