برگزاری دیرهنگام بزرگداشت و تولد ژاله علو/ کنایه‌‌های فرزاد حسنی به روزهای آخر حضور شهردار تهران

خبرگزاری شبستان: ششمین جشنواره فیلم شهر شب گذشته با اعطای جوایز به برگزیدگان بخش های مختلف به کار خود پایان داد و حضور شهردار تهران از نکات جالب این برنامه بود.

به گزارش خبرنگار شبستان، جشنواره فیلم شهر با هدف نمایش آثار داخلی و خارجی با محوریت نقش شهر در زندگی انسان و پاسداشت تلاش سینماگران و همچنین ترویج اخلاق، مهربانی و همدلی در آثار سینمایی و تصویری در چهار بخش مسابقه سینمای ایران، مسابقه سینمای بین الملل، جنبی و محله برپا شده است.

 

جشنواره‌های مختلف فرهنگی و هنری با اهداف متعددی راه‌اندازی می‌شوند که‌ شاید مهمترین هدف برپایی این جشنواره‌ها را بتوان جریان‌سازی و برقراری دیالوگ در سطح جامعه مخاطب و هدف خود برشمرد. همچنین طراحی مناسب و برگزاری خوب جشنواره‌ها، نتایج مفید زیادی برای فرهنگ و هنر نیز خواهند داشت. در این میان، اگر جشنواره‌ای صفت بین‌المللی را یدک بکشد یکی از بهترین فرصت‌ها برای اهالی فرهنگ و هنر پیش می‌آید تا تضارب آرا و انتقال تجارب خود را در سطح وسیع‌تری انجام دهند اما ظاهرا جشنواره‌های ما در ایجاد جذابیت و بستر مناسب این امر موفق نیستند یا اینکه هنرمندان‌مان حضور فعال در این فضاها را مهم نمی‌شمارند.

 

این عدم حضور هنرمندان در مراسم اختتامیه ششمین دوره جشنواره فیلم شهر بسیار مشهود بود به صورتی که برخی از سینماگرانی که در هیات های داوری این دوره حضور داشتند، حتی در این مراسم حضور نداشتند! و هیات های داوری که برای اهدای جوایز بخش های جشنواره روی صحنه آمدند اغلب سه الی چهار نفره بودند و شاید تنها هیات انتخاب و داوری بخش فیلم های بلند سینمای ایران بود که تعداد اعضای آن کامل بود.

 

ششمین جشنواره فیلم شهر شب گذشته به ایستگاه پایانی رسید و مراسم اختتامیه آن نزدیک به دو ساعت و نیم به طول انجامید. یکی از نکات جالب که در فراخوان ششمین دوره جشنواره فیلم شهر ذکر شده بود، بخش محله بود که البته در اختتامیه، اسمی از برگزیدگان بخش محله اعلام نشد!


بر اساس اعلام دبیر ششمین دوره جشنواره فیلم شهر، هزینه برپایی دوره پنجم و ششم این جشنواره با وجوه پرداخت شده مراجعان راه‌اندازی شده است.

 

از آنجایی که اجرای مراسم فرزاد حسنی بر عهده داشت، حضار منتظر کنایه ها و شوخی های بامزه او بودند. مهمترین کنایه ای که او در این مراسم مطرح کرد پس از ورود محمدباقر قالیباف بود. فرزاد حسنی پس از ورود محمدباقر قالیباف و هجوم عکاسان برای عکاسی از وی، با کنایه‌ای شیرین به روزهای پایانی حضور شهردار تهران اشاره کرد که‌ با خنده و تشویق حضار روبرو شد.

 

قرار بود که در مراسم اختتامیه جشنواره،‌ دو مراسم بزرگداشت برای ژاله علو و محمود کلاری گرفته شود. صرفنظر از احترام به ژاله علو برای پیشکسوت بودن، او سن و سال بالایی دارد و توانایی کمتری برای ماندن در مراسم داشت، این موضوع سبب نشد که مراسم بزرگداشت بانوی صدای ایران قبل از محمود کلاری برگزار شود و در کمال تعجب اولین مراسم بزرگداشت برای کلاری انجام شد!

 

مهران مدیری که در مراسم حضور نداشت برای بخش بزرگداشت محمود کلاری، فیلمبردار «ساعت پنج عصر» ویدئویی ارسال کرد بود. وی، کلاری را به کندوی عسل تشبیه کرد و گفت: تا قبل از فیلم «ساعت ۵ عصر» فکر می‌کردم همه چیز می‌دانم و الان می‌گویم ارواح عمه‌ام هیچ چیز نمی‌دانم و محمود کلاری اخلاق، حرفه‌ای بودن و نور و تصویر را به من آموخت.

 

محمود کلاری نیز پس از مراسم بزرگداشت و رونمایی پوسترش، در سخنانی درباره قالیباف گفت: ورود آقای قالیباف همزمان شد با اعلام برگزیده ایتالیایی و من و آقای مشایخی فکر کردیم که قالیباف، کارگردان خوش تیپ ایتالیایی است!

 

امیرشهاب رضویان که در هیات داوران بخش فیلم های کوتاه و نیمه بلند جشنواره حضور داشت در سخنانی انتقادی نسبت به مدیران شهرداری، گفت: سال ۶۰ وقتی نوجوان بودم در یک جشنواره شرکت کردم و مدیری به من قول دوچرخه داد اما رفت و گم شد تا اینکه ۲۶ سال بعد من او را پیدا کردم و بعد جایزه ام را گرفتم. در سال ۸۴ هم که آقایان احمدی نژاد در شهرداری تهران و اسفندیار رحیم مشایی در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بودند وقتی جایزه ای را دریافت کردم آنها به من قول دادند که از ۶۰ درصد فیلم من حمایت می کنند اما این کار را انجام ندادند. از آن موقع تا به امروز سبیل های من نیمه سفید شده و بسیاری از دوستان به وعده های خود عمل نکردند و همچنان من را در مراسم به عنوان داور دعوت می کنند!

 

از دیگر انتقادات مطرح شده در مراسم اختتامیه از سوی هادی آفریده، فیلمساز جوان بود. وی نسبت به نگاه حذفی مدیران شهرداری انتقاد کرد.

 

در دقایق پایانی مراسم اختتامیه، در حالی که‌ انرژی حضار کم و صدای تشویق‌ها اندک شده بود، نوبت به بزرگداشت ژاله علو رسید و «۹۰ سال ستاره بی‌بدیل بودن» اصطلاحی بود که‌ فرزاد حسنی به ژاله علو نسبت داد.
 

یکی از سورپرایزهای بخش پایانی و بزرگداشت ژاله علو، همزمانی مراسم با ۹۰ سالگی تولد وی بود که کیک بزرگی با شمع های زیاد و روشن با همراهی صدای ماندگار محمد نوری روی صحنه آمد و ژاله علو را غافلگیر کرد. برای این بخش از مراسم، جمشید مشایخی و شهردار تهران روی صحنه آمدند.

 

در پایان این بخش مراسم، از پوستر ژاله علو نیز رونمایی شد و علو نیز شعری در تشکر از مردم قرائت کرد. محمدباقر قالیباف نیز در ادامه به ارائه گزارش فرهنگی از چند سال فعالیت خود در شهرداری تهران پرداخت.

 

یکی از جذابیت های مراسم اختتامیه جشنواره شهر، طراحی صحنه آن بود که تصویری از شب تهران روی پرده بود و اطراف آن ساختمان های بلند روشن بودند، جلوه می کرد.

 

آزاده فضلی

کد خبر 646867

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha