به گزارش خبرگزاری شبستان، در نشست خبری اعلام استقرار بیمارستان صحرایی شهید رهنمون تهران که با حضور معاون درمان وزارت بهداشت در دانشگاه علوم پزشکی تهران صورت پذیرفت مسعود محمدپور، معاون درمان این دانشگاه اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی تهران با اختصاص هفت هزار تخت بستری بزرگترین ارائه کننده خدمات درمانی به مردم است.
وی با اشاره به اینکه این دانشگاه جدا از ارائه خدمات به مردم تهران به بیماران ارجاعی از سراسر کشور نیز ارائه خدمات میدهد، گفت: با استفاده از اساتیدی که رتبه علمی آنها بسیار بالاست، نظارت بر بیمارستانها صورت میپذیرد و همه این اساتید نیز به صورت داوطلبانه در این امور فعالیت میکنند.
معاون درمان وزارت بهداشت در دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: در بحث مقابله با بحران نیز در فعالیت جدیدی با استقرار بیمارستان صحرایی شهید رهنمون برای نخستین بار در کشور طرح ماموگرافی در زمینه تشخیص سرطانهای سینه زنان را به صورت رایگان انجام خواهیم داد.
محمدپور تصریح کرد: برای تشخیص زودهنگام سرطان سینه زنان که بسیار نیز شایع است با استفاده از این دستگاه ماموگرافی سیارمیتوانیم به در منازل زنان در مناطق کم برخوردار مراجعه کنیم و خدمات تشخیصی را به آنان ارائه کنیم.
در ادامه این نشست سردار نصرالله فتحیان، فرمانده بسیج جامعه پزشکی تهران نیز با اشاره به اینکه بیمارستانهای صحرایی یکی از تجربیات ارزشمند گروه پزشکی در دفاع مقدس بوده است و این بیمارستان ها خدمات ارزشمندی را به رزمندگان ارائه کرده بودند، گفت: در زمان دفاع مقدس به جای اینکه رزمندگان بیمار به شهرها منتقل شوند، تیمهای پزشکی به خط مقدم مراجعه میکردند و دانشگاههای علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی در این زمینه پیشقدم بودند.
وی به شهید دکتر رهنمون که این بیمارستان صحرایی نیز به نام وی نامگذاری شده است و در عملیات خیبر بر اثر بمباران دشمن به شهادت رسید اشاره کرد و گفت: بسیج جامعه پزشکی در اهداف خود برای محرومیتزدایی، خدمات پزشکی را به مناطق کمبرخوردار انتقال میدهد که در این زمینه سال گذشته 30 بیمارستان صحرایی در مناطق کم برخوردار مانند سیستان و بلوچستان، آذربایجان و ایلام خدمات خوبی را به مردم ارائه کردهاند.
سردار فتحیان افزود: در این راستا تیمهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی پنج استان را در سراسر کشور به عنوان استان معین پوششی خدمات پزشکی داداند و امسال نیز این حرکت را ادامه خواهیم داد.
وی با بیان اینکه در سال جاری نیز بسیج جامعه پزشکی در تلاش است تا دو بیمارستان صحرایی را در مناطق کم برخوردار استان تهران برای آمادگی در زمینه بحران و حوادث غیر مترقبه ایجاد کند، خاطر نشان کرد: ما کشور بلاخیزی هستیم و باید برای آمادگی بیشتر در چنین زمانهایی فعالیتهای گستردهتری را انجام دهیم که در این راستا نیز بیمارستان صحرایی شهید رهنمون نیز با پوشش صد هزار نفری در این زمینه استقرار مییابد.
حسن امامی رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت نیز در ادامه این نشست خبری اظهار کرد: یکی از مسئولیتهای بنده فعالیت در بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران است و در طول سالیان گذشته نیز فعالیتهای متفاوتی در این زمینه صورت پذیرفته است و ما در ادامه در سه حوزه فعالیت امداد درمانی، فرهنگی و آموزش و پژوهش برنامهریزی و سازماندهی کردهایم.
وی افزود: در حوزه امداد درمانی در سال نود برنامه ریزی شده است تا بیمارستانهای صحرایی از جمله بیمارستان صحرایی شهید رهنمون از هفته آینده فعالیت خود را شروع کند و از فعالیتهای دیگر هم ویزیت رایگان با همکاری پزشکان برای مناطق کم برخوردار است.
امامی رضوی تصریح کرد: در این راستا تیمهای تخصصی ساماندهی شدهاند تا در حوزههای فرهنگی نیز با برگزاری سمینارها، همایشها و کارگاههای مختلف بتوانیم خدمات بهتری را به مردم ارائه و در مجموع هر ماه در طول سال نود بتوانیم یک برنامه بزرگ با همت بسیج اجرا کنیم.
معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: استقرار بیمارستان صحرایی شهید رهنمون نیز با هدفگذاری برای آمادهسازی جهت پاسخگویی به نیاز سلامت مناطق کم برخوردار و انجام یک مانور بیمارستانی در نزدیک تهران صورت میپذیرد تا بتوانیم در این روند در مناطق کم برخوردار برای زمانهای بحران ارائه خدمات دهیم.
وی در ادامه به سه هزار نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران که نیمی از آنها در حوزههای بالینی فعالیت میکنند اشاره کرد و گفت: تقویت روحیه بسیجی یکی از رسالتهای دانشگاه است تا بتوانیم روحیه پاسخگویی را چند برابر کنیم.
همچنین طباطبایی، جانشین فرماندهی بسیج جامعه پزشکی نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: استقرار بیمارستان شهید رهنمون پس از ایام عید فطر میتواند عیدی مناسبی برای مردم این مناطق محروم باشد و در ادامه نیز به مناسبت نزدیک شدن به ایام دفاع مقدس بتوانیم حرکت جهادی در زمینه آماده شدن در زمان حوادث برای تیمهای اضطراری انجام دهیم.
وی افزود: منطقه مورد نظر که بیمارستان صحرایی شهید رهنمون در آن استقرار مییابد قیامدشت، خاورشهر و پنج روستای تابع آن با پوشش یک صد هزار نفر جامعه هدف است که در مرحله نخست اجرای طرح استقرار این بیمارستان توانستیم بیماریابی را از دوازده شهریور انجام دهیم که این روند تا یکشنبه بیست و یک شهریور ادامه خواهد یافت.
وی گفت: در این راستا هشت تیم پزشکی 30 نفره در سه روز گذشته نیز توانستهاند 600 نفر را ویزیت و فرمهای ارجاع آنها را تکمیل کنند تا بتوانند این بیماران برای درمان بیشتر در زمان استقرار بیمارستان مراجعه کنند که در این زمینه شبکه بهداشت شهر ری نیز ما را کمک خواهد کرد.
طباطبایی تصریح کرد: در روز یکشنبه 21 شهریور نیز بیمارستان صحرایی شهید رهنمون افتتاح خواهد شد و در روزهای بیست و یکم ، بیست و دوم و بیست و سوم خدماتدهی در نه درمانگاه تخصصی به همراه خدمات دیگر از جمله رادیولوژی، سونوگرافی و آزمایشگاه به صورت صبح و بعد از ظهر ارائه میشود.
وی افزود: از ابتدای تیر با اعزام تیمهای جهادی، این منطقه مورد بررسی قرار گرفت و تیمهای جهادی نیز در ادامه استقرار این بیمارستان در ادامه فعالیتهای تکمیلی، بحثفرهنگی و عمرانی نقش ایفا میکند و در ادامه نیز در کنار این تیمها کار آموزش همگانی در یک هفته استقرار بیمارستان در مواردی از جمله دیابت و مهارتهای بالینی با ارائه بروشور و برگزاری کلاسهای آموزشی انجام خواهد شد.
طباطبایی خاطر نشان کرد: امیدواریم بتوانیم بیمارستان صحرایی دوم را نیز در حاشیه تهران در ماههای آینده برای ارائه خدمات درمانی به مردم مناطق کم برخوردار افتتاح کنیم.
جلال غفارزاده، رئیس بیمارستان صحرایی شهید رهنمون نیز در ادامه این نشست خبری تصریح کرد: این بیمارستان اولین تجربه در مناطق محروم استان تهران است، زیرا تجربه استقرار بیمارستانهای صحرایی سراسر کشور و استانهای مرزی فراوان بوده است؛ ولی برای تهران این نخستین بار است و تیم حاضر در این بیمارستان نیز کاملا داوطلبانه و در قالب بسیج پزشکان و پیراپزشکان تهران هستند.
وی افزود: فاز نخست که همان بیماریابی است، در حال اجراست و در فاز دوم مجموعه خدمات درمانی این بیمارستان از پذیرش تا ترخیص در قالب یک بیمارستان واقعی الگوگرفته از بیمارستان سینا به عنوان یک بیمارستان جنرال برای آمادگی در بحران است.
غفارزاده تصریح کرد: اورژانس، اتاق عمل سرپایی نیز به همراه رادیولوژی و داروخانه و در نهایت آزمایشگاه نیز در این بیمارستان وجود خواهد داشت و در ادامه نیز یک پیکج ماموگرافی به صورت رایگان توسط اساتید فوق تخصص جراحی سینه زن با ویزیت و ماموگرافی در این منطقه صورت خواهد پذیرفت.
وی ادامه داد: ویزیت تخصصی و داخلی عمومی و جراحی (ارتوپدی، ارولوژی، زنان و اطفال، چشم، حلق و بینی) را نیز در این بیمارستان ارائه خدمات خواهد شد.
غفارزاده گفت: مجموعه سازههای این بیمارستان از منطقه مربوطه استفاده شده است، یعنی برای نخستین بار از مساجد و مدارس کمک گرفتهایم و در نهایت سازه بیمارستانی متحرک را نیز مستقر کردهایم و در تلاشیم تا در دهه فجر نیز سازه کاملتر را برقرار کنیم ولی در مجموع این نوع خدمات به این چند روز منتهی نخواهد شد زیرا استقرار این بیمارستان آثار و برکات بسیاری داشته است چون با مشارکت بخشداری توانستیم برخی مشکلات راه و شهری این منطقه را تکمیل کنیم.
وی افزود: بعد از استقرار این بیمارستان بسیاری از بیماریهای افراد در این منطقه شناسایی میشود و پرونده آنان به بیمارستانهای تخصصی برای ارائه خدمات کامل درمان ارجاع خواهد شد، در این زمینه حتی افرادی که فاقد بیمه هستند میتوانند به صورت رایگان در بیمارستان مادر (سینا) خدمات درمانی دریافت کنند.
غفارزاده بیان داشت: با استقرار این بیمارستان وضعیت سلامت مردم نیز در نهایت جمع بندی میشود و پیشبینی میکنیم بین پنج تا ده هزار نفر به این بیمارستان مراجعه کنند ولی در مجموع در تلاشیم تا بتوانیم ساختار یک بیمارستان صحرایی که زیرمجموعه بیمارستان مادر (سینا) باشد را ایجاد کنیم و حال برای اجرای این طرح بیمارستانهای فارابی، رازی، سینا، دانشگاه علوم پزشکی تهران، داروخانه 13 آبان، اورژانس یکصدو پانزده و شبکه بهداشت و درمان شهرری مشارکت داشتهاند.
پایان پیام/
نظر شما