خبرگزاری شبستان: معلولان و جانبازان به عنوان قشر مهم جامعه دارای حق و حقوقی هستند که مناسب سازی معابر شهری برای تسهیل در تردد آنها کمترین حقی است که نباید توسط جامعه و مسئولین مربوطه ضایعه شود،چراکه باید این قشر نیز بتوانند از خدمات شهری همانند دیگر افراد جامعه بهره مند شود و برای انجام امورات زندگی خود از آسایش و رفاه لازم برخوردارند باشند که تا حدودی راحت تر بدون دغدغه با مشکلات خود دست و پنجه نرم کنند.
جدا از نگاه ترحم آمیز مردم به جامعه معلولان به راستی باید گفت چه اقدامات اساسی برای آنها انجام گرفته که با خود بگویند، معلولیت نمی تواند محدودیت باشد.
آیا اقدامات اساسی توسط دستگاه های ذی ربط برای تردد یک ویلچرنشین که می خواهد بدون کمک یک نفر کارهای روزمره اش را انجام داده در شهر صورت گرفته است؟ آیا دستگاه ها به خوبی در قبال وظایف محوله برای آنها در این راستا گامی مهم برداشته اند؟
عدم زیرساخت های محیط های آموزشی برای جامعه معلولان مشکل مهم این قشر است که موجب شده بسیاری از آنها نیز از تحصیل باز بمانند که این امر نیز نیازمند توجه ویژه ای است.
وجود 32 هزار معلول در استان کرمانشاه
دکتر امید قادری مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه در این راستا به خبرنگار خبرگزاری شبستان، گفت: در استان کرمانشاه 32 هزار معلول داریم که 12 هزار نفر از آنها معلول جسمی- حرکتی هستند که بیشترین قشر معلولیت در استان را تشکیل می دهند.
وی ادامه داد: معلولیت ها همچنین شامل معلولیت های ذهنی، شنوایی، بیماران روانی، شنوایی، سالمندان و .. است که هر کدام نیازمند رسیدگی در یک شرایط خاص و ویژه هستند.
به گفته مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه، در مجموع با تعداد 32 هزار معلول می توان گفت 4 درصد جامعه مردم استان کرمانشاه از معلولیت رنج می برند که آمار بالایی است و نیازمند برنامه ریزی بلند مدت است.
وی بیان کرد: بخشی از جامعه معلولان را جانبازان بزرگوار تشکیل می دهند که حق بسیار بزرگی بر گردن ما دارند و علاوه بر آنها همراه با قشر مهم معلولان باید به فکر حق و حقوق آنها باشیم.
تشکیل ستاد مناسب سازی شهری در کرمانشاه
دکتر قادری، خاطرنشان کرد: ما در استان کرمانشاه ستاد مناسب سازی شهری را با همکاری شهرداری، استانداری، صداو سیما،اداره ارشاد اسلامی، راه و شهرسازی، نظام مهندسی و شورای شهر، بنیاد شهید تشکیل داده ایم که تاکنون مصوبات خوبی داشته و در راستای مناسب سازی معابر و ساختمان ها چاره اندیشی شده است.
چند پارک برای معلولان و جانبازان در کرمانشاه مناسب سازی می شوند
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با بیان اینکه اقدامات خوبی در راستای مناسب سازی برای معلولان و جانبازان در سطح ادارات استان کرمانشاه انجام گرفته است، گفت: در کرمانشاه یک پارک برای استفاده جانبازان و معلولان مناسب سازی شده که طی مصوبات ستاد مناسب سازی چند پارک دیگر شناسایی شده که مناسب سازی خواهند شد.
به گفته وی، در زمینه حمل و نقل نیز مشکلاتی برای معلولان و جانبازان وجود دارد که نهادهای ذی ربط باید در این راستا اقدام کنند و سازمان بهزیستی تنها متولی پیگیری اقدامات مناسب سازی است.
۵ مرکز درمانی پرتردد شهر کرمانشاه برای معلولان مناسب سازی می شود
وی تصریح کرد: مناسب سازی مراکز درمانی نیز از دیگر چالش های پیش روی جامعه معلولان و جانبازان است که 5 نقطه از مراکز درمانی پرتردد در شهر کرمانشاه شناسایی شده که کار مناسب سازی آنها در دستور کار دستگاه های مربوطه قرار می گیرد.
الحاق شاخص مناسب سازی در ارزیابی عملکرد دستگاه های اجرایی
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه همچنین از الحاق شاخص مناسب سازی فضاهای اداری ویژه معلولان وجانبازان درارزیابی عملکرد سالانه دستگاه های اجرایی با مجموع۲۰ امتیاز از سال ۹۵خبر داد.
راه اندازی سامانه پیامکی معبر به منظور پیگیری مشکلات معلولان
دکتر قادری، اضافه کرد: سامانه پیامکی معبر به شماره(3000012322) به منظور پیگیری مطالبات معلولین در بحث مناسب سازی اماکن عمومی راه اندازی شده که شهروندان می توانند با ارسال پیامک به سامانه معبرمشکلات خود را مطرح کنند و کارشناسان این حوزه در اسرع وقت پاسخگوی مشکلات خواهند بود.
مناسب سازی شهری برای معلولان فراموش شده است
ف.ش یک معلول کرمانشاهی، نیز در این باره به خبرنگار شبستان گفت: یکی از مشکلات اساسی جامعه معلولان عدم مناسب سازی شهری برای رفت و آمد که متاسفانه فراموش شده است.
وی بیان کرد: معلولان نیز حق دارند همانند دیگر افراد جامعه از امکانات رفاهی برخوردار باشند، چراکه بسیاری که آنها توانسته در عرصه های مختلف ملی و استانی کسب موفقیت کنند.
ف.ش، تصویب قانون جامع حمایت از معلولان را فرصتی برای دیده شدن این قشر در جامعه و توجه به نیازها و مشکلات آنها عنوان کرد.
گزارش: سهیلا شعبانی
نظر شما