آماده ایم تجربیات فرهنگی خود را در اختیار افغانستان قرار دهیم

دکتر محمد حسینی با تشریح برنامه های فرهنگی مشترک میان ایران و افغانستان گفت: هیچ کشوری به اندازه ایران دغدغه ای برای رشد و شکوفایی افغانستان ندارد و این آرزو ریشه در فرهنگ مشترک میان این دو کشور دارد.

به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری دکتر سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وزیر ارشاد حج و اوقاف افغانستان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

 

در این نشست حسینی با اشاره به روابط صمیمی بین ملت ایران و افغانستان گفت: در برخی اوقات این روابط به صورت غیرطبیعی قطع شده است اما از دیرباز این علاقه بین ایران و افغانستان به صورت طبیعی وجود داشته است.

 

وی با اشاره به مشاهیر میان افغانستان و ایران از خواجه عبدالله انصاری، مولوی، انوری و غیره یاد کرد و افزود: در دیداری که نوروز امسال جناب آقای کرزای از ایران داشتند پیشنهاد کردند یک مراسمی در بلخ برای مولانا جلال الدین بلخی داشته باشیم. امسال هم بنا داریم برای کمال الدین بهزاد در تبریز برنامه بگیریم.

 

وزیر ارشاد با اشاره به مصائب و مشکلات افغانستان به خاطر جنگ سی ساله اظهار داشت: میلیون ها نفر از مردم افغانستان در بیش از سه دهه به ایران آمده اند و ما کاملاً با روحیات مردم افغانستان آشنایی داریم.

 

او گفت: هر چه افغانستان رشد و شکوفایی و پیشرفت داشته باشد برای ایران هم بهتر است برخلاف غربی ها که هر کجا که رفته اند به دنبال منافع و سلطه فرهنگی و اقتصادی و سیاسی بودند. ایران به دنبال پیشرفت افغانستان است.

 

حسینی با اشاره به تجربیات ایران در عرصه های فرهنگی به خصوص حج و اوقاف بیان کرد: ما در زمینه حج و زیارت در ایران تجربیات خوبی داریم مردم هم برای حج عمره و هم برای حج تمتع و نیز عتبات عالیات و سوریه اعزام می شوند و تجربیات بسیار خوبی در این زمینه وجود دارد که می توانیم در اختیار دوستان افغان خود قرار دهیم.

 

وی ادامه داد: در بحث اوقاف نیز قبل از انقلاب در ایران رژیم ستم شاهی توجه ای به این موضوع نداشت اما بعد از انقلاب این موضوع احیا شد در واقع وقتی مردم بدانند موقوفات به خوبی مورد استفاده قرار می گیرد و در جیب عده خاصی نمی رود انگیزه برای وقف وجود خواهد داشت.

 

حسینی با اشاره به سفر خود به افغانستان گفت: در این سفر به خاطر دین و زبان مشترک احساس غربت نمی کردم.

 

وی با ابراز آمادگی برای در عرضه محصولات فرهنگی ایران در افغانستان تصریح کرد: در زمینه سینما نیز فیلمهایی که براساس قصه های قرآنی ساخته شده است را در اختیار دولت افغانستان قرار می دهیم فکر می کنم روحیات مردم افغانستان با این فیلمها بیشتر سازگار است تا فیلمهای ساخته شده با فرهنگ غرب.

 

وی اضافه کرد: در رادیو و تلویزیون هم تجربه هایی هست که یکی از آنها برنامه هایی در رابطه با آموزش حج است.

 

حسینی با اشاره به نامگذاری شهر غزه به عنوان پایتخت فرهنگی اسلام در سال 2013 اعلام آمادگی کرد تا در این زمینه نیز با دولت افغانستان همکاری کند.

 

وزیر ارشاد حج و اوقاف افغانستان نیز با اشاره به سابقه طولانی دوستی ملت ایران و افغانستان ابراز امیدواری کرد که این یک مقدمه برای همکاری بیشتر بین وزارت فرهنگ ایران و وزارت فرهنگ افغانستان باشد.

 

وی گفت: ما باید از تجارب کشور برادر خود در عرصه های مختلف خصوصاً در مسائلی که وزیر ارشاد ایران جناب دکتر حسینی اشاره کردند، استفاده کنیم.

 

وی با اشاره به حوادث سی سال اخیر افغانستان مانند جنگ با شوروی، ظهور طالبان و جنگ اخیر آمریکا افزود: این حوادث تاثیر ناگواری در بخش فرهنگی افغانستان خصوصاً مساجد حج و اوقاف گذاشته است و ما در این عرصه به بازسازی اساسی نیاز داریم.

 

او بیان داشت: مردم افغانستان چشم انتظار کشورهای اسلامی خصوصاً ایران است، چرا که کشورهای غربی در این زمینه همکاری نمی کنند.

 

وی با ابراز امیدواری نسبت به تقویت روابط فرهنگی ایران و افغانستان بیان داشت: مردم افغانستان مردمی هستند که این کمک ها و همکاری ها را فراموش نمی کنند و این را در حافظه خود نگه می دارند.

 

وزیر حج و اوقاف افغانستان با اشاره به برخی تفاوت ها میان عقاید شیعه و سنی گفت: این که یکی با دست باز و یکی با دست بسته نماز بخواند دلیل بر اختلاف نیست هر دوی این مذاهب از مذاهب اسلام هستند و هر دو به حق.

 

وزیر ارشاد نیز در این رابطه گفت: مسلمان به اندازه کافی دشمنانی دارند که بحث اسلام هراسی و تفرقه را دنبال می کنند و ما نباید اجازه دهیم که به این مسایل دامن زده شود.

 

وزیر ارشاد تصریح کرد: علاوه بر کارهای عمرانی در حوزه مساجد و حسینیه ها تجربه کانون های فرهنگی و مذهبی در کنار مساجد داریم که در جذب جوانها به تعالیم اسلامی موثر است .

 

وی اظهار داشت: در رابطه با برنامه های قرآنی یک مرکزی در ایران وجود دارد به نام تنظیم و توسعه فعالیت های قرآنی که کار آن حمایت از موسسات قرآنی در بخش غیردولتی است در بحث اوقاف نیز دانشگاهی به نام دانشگاهی علوم قرآنی در استانها و تهران فعال است.

 

وی با اشاره به دیدار اخیر شاعران با رهبر معظم انقلاب گفت: در ماه مبارک رمضان که خدمت ایشان بودیم، شاعرانی از افغانستان و تاجیکستان هم حضور داشتند و به شعرخوانی پرداختند.

 

وزیر ارشاد در پایان به همایش بین الملل حج اشاره کرد و ادامه داد: آمادگی داریم یک برنامه های اینچنین در اهمیت حج با کشور افغانستان برگزار کنیم.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 64678

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha