به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، استاد شهرام ناظری و حافظ ناظری در دومین شب کنسرت «آواز پارسی» در تالار وزارت کشور با استقبال گسترده مخاطبان به صحنه رفتند. در ابتدای این اجرا حافظ ناظری و اعضای گروهش به صحنه آمدند.
حافظ ناظری پیش از اجرا در سخنانی گفت: باعث افتخار و غرور ماست که در مقابل شما درایران هر وقت این اتفاق بیفتد؛ امیدوارم محیط و فضای هنری در ایران باز و بازتر برای هنرمندان نه تنها برای ما بلکه آنها که با مشقت بیشتری کار می کنند فراهم شود.
وی خاطر نشان کرد:پروژه ناگفته پس از انتشار این اثر توسط شرکت سونی آغاز شد، من به ایران آمدم که 4-5 کنسرت بگذارم و بعد به خانه دوم برگردم اما این 5 کنسرت به 80 کنسرت تبدیل شد و من در ایران ماندم.
این هنرمند اظهار داشت: اولین اجرای پروژه «آواز پارسی» دیشب بود. اجرای این پروژه ساده نیست و احتیاج دارد پخته تر شود و مثل «ناگفته» که اولین اجرای آن در سال 2005 بود و به مرور پخته شد ، ما در تلاش هستیم کار بهتر شود، آنچه که در اجرای «آواز پارسی» دیده می شود هر شب یک اجرا هست یعنی در لحظه خلق می شود و همین که در لحظه خلق می شود از آن لذت می بریم.
پس از این سخنان حافظ ناظری و گروهش قطعه آواز پارسی را اجرا کردند
گروه صحنه را ترک کردند و سپس به همراه استاد شهرام ناظری به صحنه بازگشتند و تماشاگران ایستاده از استاد ناظری استقبال کردند.
شهرام ناظری در سخنانی خطاب به حاضران در کنسرت گفت: باعث خوشبختی و افتخار است که هستیم و اینکه حامی ما هستید و هنرمندانی که امتحان خود را پس داده را حمایت می کنید.
وی سپس با اشاره به برنامه اجرایی خود در این کنسرت گفت: برنامه آوازی ما روایت داستان «ضحاک» در شاهنامه است ، در لابلای این روایت بخشی از ناگفته هم اجرا می شود.
وی افزود: داستان ضحاک اثر حکیم ابوالقاسم فردوسی یک نوع مبارزه نور با ظلمت است، پاکی با پلیدی و حق با ناحق است، در این داستان ضحاک بخش ظلمت است و فریدون بخش نور و روشنایی داستان است، این داستان را حکیم توس به این شکل به نظم کشیده است، دربار ضحاک تمام دنیا را برای کشتن فریدون بسیج می کنند ، فریدون طفل است که در کوه های البرز تنها رهایش می کنند، 16 سال طول می کشد تا......
سپس استاد شهرام ناظری داستان ضحاک را روایت کرد.
شهرام ناظری سپس گفت: در فواصل اجرای داستان شاهنامه ، چون موسیقی و شعر حماسی است و ممکن است بر اثر گوش دادن طولانی مخاطب خسته شود بخش های از ناگفته را لابه لای کار اجرا کنیم، در واقع ادغامی از شعر حکیم توس و مولانا را اجرا می کنیم.
سپس استاد شهرام ناظری و حافظ ناظری بخش هایی از ناگفته را اجرا کردند.
یکی از مخاطبان از استاد ناظری درخواست کرد «یادگار دوست» را اجرا کند که استاد گفتند نه!
شهرام ناظری سپس با اشاره به وقایع اخیر و لغو کنسرتش در قوچان گفت: برخوردی که بود و سکوتی که در سالن هست قابل تامل است و برای ما قابل تحسین است و این سکوت شماست که به ما انرژی می دهد، من که 37-38 سال در این کشورایستادم و کار کردم، این عشق شما ایرانی ها و مردم هموطنم بود که این انگیزه را در من بوجود آورده است، امکانات زیادی در خیلی از جاها بود که من نخواستم استفاده کنم، این عشق بود که من را اینجا نگه داشت و آن شماها هستید.
در ادامه استاد ناظری و گروه ادامه داستان ضحاک را روایتگری کردند، پس از آاستاد ناظری و حافظ ناظری بازگشت جاودانگی را خواندند .
حافظ ناظری پس از اجرای این قطعه گفت: ما یک سامانه ای برای هواداران درست کردیم و یک خبر خاصی داریم که اس ام اس می کنیم، علاقمندان برای ارتباط با ما و آگاهی از برنامه های ما در ایران و خارج از ایران به این سامانه به شماره 2000230 ارتباط برقرار کنند
عدم آخرین قطعه ای بود که ناظری ها اجرا کردند .
در کنسرت آواز پارسی در تالار وزارت کشور پدرام فریوسفی با ویولن، امین غفاری با ویولا، بابک غسالی با بربط، شیوا سروش با سوپرانو، : مهگل صفدری، متسوسوپرانو، الهه حیدری با متسوسوپرانو، فرهاد صفدری با پرکاشن، شهریار نظری با پرکاشن و محمدرضا جبار با کنتر باس استاد شهرام ناظری و حافظ ناظری را همراهی کردند.
نظر شما