گسست خانوادگی؛ ارمغان امواج بیگانه

شاید به ظاهر تماشای سریال های ماهواره ای برای بینندگان فارسی زبان آن تنها یک سرگرمی تلقی شود، اما با نگرش درعمق وجودی به این حقیقت می رسیم که گسست خانوادگی در جامعه امروز ارمغان امواج بیگانه است.

خبرگزاری شبستان: شبکه های ماهواره ای از مهم ترین ابزار تهاجم فرهنگی دشمنان مخالف اسلام و قرآن است که با ورود به حریم فرهنگی و اجتماعی کشورهای مختلف به خصوص کشور جمهوری اسلامی ایران از اواخر دهه شصت و پس از اتمام جنگ تحمیلی؛ در صدد تخریب ارزش های مقدس جمهوری دینی برآمدند، این شبکه ها به برخی ناهنجاری های ارزشی و فرهنگی کمک کرد. قبل از آن در دهه شصت برخی از کانال های تلویزیونی کشورهای همسایه در برخی از شهرهای نزدیک مرزی و توسط آنتن های بسیار بلند، در یافت می شد. در دهه هفتاد نیز با ورود قاچاق انواع تجهیزات ماهواره ای حجم دریافت این کانال ها افزایش یافت و به مناطق مرزی کشور نیز سرایت کرد؛ با افزایش تجهیزات ماهواره ای حجم در یافت کانال ها افزایش یافت.
 

رشد قارچ گونه شبکه های ماهواره ای
 در فضای اقلیمی ایران 20هزار شبکه تلویزیونی از طریق ماهواره قابل دریافت است و دارندگان ماهواره بیش از دوهزار کانال تلویزیونی را دنبال می کنند. سایر شبکه های ماهواره ای به دلایل گوناگون از جمله عدم جذابیت بیگانگی زبان و.... مورد توجه جدی نیست، در حال حاضر نیز تأسیس این شبکه ها برای جذب مخاطبان بیشتر روبه افزایش است.
 

دشمن با بودجه و برنامه وارد میدان شده است 
شبکه تلویزیونی فارسی وان یکی از شبکه های پر بیننده در بین خانواده های ایرانی است که توسط گروهی رسانه ای «سعد محسنی» معروف به «مویی» که یک افغانی بهایی مقیم استرالیا که با همکاری و مشارکت شبکه جهانی استار در سال 2009 تأسیس شد. سعد محسنی قبل از تأسیس فارسی وان، شبکه تلویزیونی طلوع به زبان «پشتویی» ؛رادیو آرمان و چندین شبکه موزیک راه اندازی کرده است که مخاطبان اصل آن مردم افغانستان هستند. فارسی وان با ترجمه فیلم ها و سریال های تلویزیونی سعی می کند بخشی از مخاطبان ایرانی و فارسی زبان را به خود جلب کند. دفتر مرکزی این شبکه در هنگ کنگ و دفتر فروش و بازار یابی اش در دبی قرار دارد. فیلم ها و سریال هایی همچون

 

آسیب شناسی سریال های ماهواره ای
دو سریال تقدیر یک فرشته (محصول کشور مکزیک) و عشق و نفرت (محصول مشترک دو کشور هندو برزیل) هردو از شبکه پی ام سی مدتی است که از طریق ماهواره پخش می شود؛ مضمون هر دو سریال مربوط به آزاد بودن روابط مثلثی بین زن و مرد حتی با وجود داشتن همسر است و بی بند و باری و فحشا و خیانت زن در حق شوهرش را عادی جلوه می دهد. شخصیت داستانی فیلم تقدیر یک فرشته، دختری به نام ماریچی است که در کودکی مادرش به خاطر داشتن بیماری او را به کشیشی می سپارد و او با سختی و مشقت فراوان بزرگ می شود. به دلیل فقر اقدام به دزدی کرده و به زندان می افتد و بعد با خواهر شخصی به نام دکترخان میگل آشنا شده و پس از مدتی با او ازدواج می کند؛ بعد از اینکه متوجه می شود همسر خان میگل در سانحه هوایی از بین نرفته با وجودی که از او باردار می شود، شوهرش را رها کرده و به شهر دیگری می رود و در آنجا با دوست صمیمی و قدیمی خان میگل؛ لئوپاردو آشنا می شود و قرار عروسی با او را می گذارد و باقی ماجرا....

 

 مجید ابهری متخصص علوم رفتاری با بررسی آسیب های این فیلم ها معتقد است: با توجه به گستردگی روز افزون شبکه های فارسی زبان از نگاه رفتار شناسی ابزار هنری یکی از روش های اساسی در انتقال مفاهیم اجتماعی است و ناتوی فرهنگی و اجتماعی با توجه به پخش برنامه های میان مدت و کوتاه مدت خود در مبارزه با مبانی اسلامی جامعه ما اقدام به ایجاد شبکه های ویژه پخش فیلم و سریال کرده که متأسفانه علی رغم اخطارها و درخواست های مکرر کارشناسان آسیب های اجتماعی؛ صداو سیما سرمایه گذاری و توجه کافی به حساسیت موضوع نمی کند.

 


وی با بیان اینکه شبکه های ماهواره ای امنیت اجتماعی و آرامش فکری جامعه را نشانه گرفته است، تصریح کرد: مهمترین هدف شبکه های فارسی زبان مانند من و تو، فارسی وان، پی ام سی موزیک و پی ام سی فمیلی، جم تی وی و بیش از 14 ایستگاه تلویزیونی، به ابتذال کشیدن روابط اعضای خانواده به خصوص زن و شوهر است.


این آسیب شناس اجتماعی خاطرنشان کرد: مدیریت این شبکه ها را شخصی به نام «رابرت مورداک» به کارگزاری «سعد محسنی» یهودی افغانی اداره می کند. در این خصوص نیز با برنامه ریزی و حمایت صهیونیسم ها و بودجه های کلانی که دریافت می کنند در جهت ایجاد و گسترش فساد اخلاقی در جوامع مسلمان و فارسی زبان بویژه کشور ایران است فعالیت دارند.
 

این پژوهشگر و استاد دانشگاه در ادامه افزود: یکی از آسیب های مهم اجتماعی این شبکه ها کمرنگ شدن جایگاه خانواده و کاهش ارزش های اخلاقی و آزاد شدن روابط موازی به جای روابط مشروع و اخلاقی و زناشویی در متن خانواده است و باید بگویم نه تنها خانواده بلکه جامعه را نیز تحت الشعاع قرار می دهد، چرا که با عادی جلوه دادن روابط نامشروع قبل از ازدواج و حتی بچه دار شدن بدون هیچگونه روابط قانونی و تعهدات اخلاقی، روحیه انتقام جویی زنان را در محور خیانت به شوهران در صورت ملاحظه انحراف رفتاری از آنان را باعث می شود.
 

ابهری در خصوص دیگر آسیب های اجتماعی تماشای سریال های ماهواره ای در خانواده های ایرانی، اظهار کرد: دیدن سریال های ماهواره ای بدون هیچگونه کنترلی از سوی والدین باعث واژگون نمودن ارزش های عاطفی مانند روابط والدین بافرزندان و ایستادگی در مقابل خواست آنها، طلاق و بذهکاری و صدها ناهنجاری های دیگر رفتاری می شود.
 

این محقق و کارشناس رسانه در ادامه تصریح کرد: حیله اصلی شبکه های فارسی زبان استفاده و دوبله فیلم های تولیدی در کشورهای آسیایی و آمریکای لاتین که دارای بعضی از مشترکات فرهنگی مثل دعا و نذر، است .بسیاری از رفتارهای خلاف عقل که گریبان گیر بعضی از افراد جامعه ما مثل جادو و طلسم در این فیلم ها مشهود است.
 

وی در پایان خاطر نشان کرد: اگر با این وضعیت به سمت جلو حرکت کنیم و صدا وسیما به تولید سریال ها و فیلم های کم وزن (فاقد جاذبه) پیش برود و نهاد های فرهنگی نتوانند برنامه ریزی مناسبی در ابعاد فرهنگی و اجتماعی داشته باشند، گسست خانوادگی، عدم تفاهم نسل ها، اختلافات زنا شویی گسترش روابط خارج از چارچوب خانواده رواج پیدا خواهد کرد و متأسفانه روزی از خواب غفلت بیدار می شویم که سونامی فساد اجتماعی ریشه و بنیان مستحکم خانواده را بر باد خواهد داد.
 

افول ارزش های خانوادگی و دینی هدف سریال های ماهواره ای
نادیده گرفتن حکم شرعی و اسلامی محرم و نامحرم، عادی سازی روابط زن و مرد در خارج از چهار چوب خانواده، ترویج دوستی‌های خیابانی و کاذب، تضعیف جایگاه دین و قرآن و در یک کلام جنگ تمام عیار نرم علیه ارزش‌ها، هنجارها، اعتقادات و باورهای جامعه ایران اسلامی از سوی دشمنان قسم خورده در اهداف پشت پرده راه‌اندازی شبکه‌های ماهواره ای فارسی زبان طراحی و هدایت شده است.

 


 

نداشتن سرگرمی و تفریح مناسب از دلایل افزایش تماشای سریال های ماهواره ای
حجت الاسلام مهدی محب زاده، محقق نویسنده و پژوهشگر و کارشناس مذهبی و رسانه ای در گفت و گو با خبرنگار شبستان در این خصوص گفت: دشمنان امروز جمهوری اسلامی به این موضوع پی‌برده‌اند که دیگر از راه سیاسی و نظامی نمی توانند به اهداف شوم خود برسند و نتایج سال ها تحقیق و پژوهش آنان در خصوص مردم ایران برای براندازی نظام اسلامی به شکست سنگین أنان در فتنه سال 1388 منجر شد و به آنها فهماند که نظام جمهوری اسلامی ایران مستحکم‌تر از آن چیزی است که بتوان با ابزارهای نظامی یا کودتاهای رنگین و مخملین آن را از میان برداشت.
 

حجت الاسلام محب زاده در خصوص علل گرایش خانواده ها به دیدن اینگونه سریال ها اظهار کرد: عوامل زیادی در گرایش افراد به دیدن اینگونه سریال ها وجود دارد که یکی از این علل ها آن است که مردم به دلیل داشتن مشغله های فراوان فکری و اقتصادی دچار خستگی و کم حوصلگی شده اند و احتیاج به تفریح و سرگرمی دارند که متأسفانه ما هنوز نتوانسته ایم این خلاء را پر کنیم.


وی افزود: در راستای تحقق اهداف استعمارگری به فرهنگ دینی مسلمانان، دشمنان ایران اسلامی عزم خود را جزم کرده اند تا شاید بتوانند با نفوذ در باورهای دینی و مذهبی، باورهای مردم را در ابعاد فرهنگی و اجتماعی متزلزل کنند. راه اندازی شبکه های فارسی زبان با نام های فارسی وان، من و تو، پی ام سی و... در راستای تحقق اهداف آنان بوده است.
 

کم بودن قصه پردازان خوب برای سریال های ایرانی
وی خلاء قصه و داستان پردازی و نداشتن جذابیت فیلم ها و سریال های داخلی برای مخاطب را یکی از ضعف های مهم برشمرد و در ادامه گفت: در حال حاضر ما خلاء قصه در سریال ها و فیلم های داخلی داریم. مردم ایران قصه را بسیار دوست دارند، لذا مشاهده می کنیم که فیلم هایی که برگرفته از قصص قرآنی است چقدر در میان مردم جذابیت دارد و مردم آن را دنبال می کنند، اما سریال های کنونی تکراری، و بی محتوا ساخته می شود و هیچگونه جذابیتی برای مخاطب ندارد؛ استفاده از جلوه های ویژه در سریال های داخلی بسیار کم و درکل قصه پرداز خوب و قوی برای ساخت سریال های داخلی کم داریم.
 

بصیرت افزایی تنها راه مقابله با سونامی فرهنگی دشمن
حجت الاسلام محب زاده با بیان اینکه در حال حاضر کشور درگیر جنگ نرم است، تصریح کرد: اگرچه رسانه های غربی به لحاظ فنی، تکنولوژی و تجهیزات، پیشرفته تر از رسانه های ما عمل می کنند؛ اما فرهنگ اصیل کشور ما به لحاظ محتوایی غنی تر از فرهنگ نوپای کشور های غربی است. لذا برای مقابله با سونامی فرهنگی دشمنان، همه دلسوزان، مسئولان، دست اندرکاران و مردم ایران باید رهنمود ها، تأکیدات و توصیه های مقام معظم رهبری را در زمینه بصیرت افزایی ترغیب کرده و حتما" به آن عمل کنند؛ زیرا ایشان به عنوان یک دیده بان بصیر حقایق را می بینند و در واقع کلام ایشان به عنوان یکی از ابزار های مهم در میدان جنگ نرم دشمن است.
 

این محقق و پژوهشگر مذهبی در ادامه خاطرنشان کرد: رسانه اثر گذارترین ابزار امروزی دست بشر است که در زمینه فرهنگ سازی دینی، آموزش و سرگرمی و غیره قوی تر از سایر رسانه ها عمل می کند، بنابراین ماباید از همین ابزار برای خنثی سازی توطئه های دشمنان استفاده کنیم.

 

 مریم محمود زاده، استاد حوزه نیز در این باره می‌گوید: «رسانه ها ی جمعی به خصوص شبکه های ماهواره ای قدرتمندترین ابزار دشمنان اسلام و قرآن برای انحراف افکار عمومی است و طبق بیانات مقام معظم رهبری، جامعه امروز ایران اسلامی با ناتوی فرهنگی مواجه شده است؛ به این معنی که کشورهایی قسم خورده و هم پیمان شدند که فرهنگ غنی اسلامی را ضد ارزش و ارزش های پوشالی و غربی خود را ارزشمند جلوه دهند و با نابودی اسلام و ارزش هایش بر جهانیا ن حکومت کنند.
 

نقش فرهنگ غنی اسلامی ایرانی در خنثی سازی توطئه دشمنان
وی خاطرنشان کرد: از آنجا که دشمنان همه قوای خود را با بودجه و برنامه به کار بسته اند و یک لحظه هم دست از توطئه و نیرنگ برنمی دارند، اما فرهنگ غنی ایرانی با داشتن پتانسیل های مذهبی مانند ایام فاطمیه ،محرم و صفر و... مانع از موفقیت آنان در فریب افکار عمومی می شود. بی شک الطاف خداوندی و عنایات حضرت ولی عصر(عج) نیز در خنثی سازی توطئه دشمنان دخیل بوده است.
 

این استاد حوزه و دانشگاه در پاسخ به این سوال که در میان هجمه وسیع رسانه‌ای دشمن چه راهکاری را پیشنهاد می‌کنید، می‌گوید: «در گام اول باید برای خانواده‌ها برنامه‌ها و سریال های جذاب در رسانه ملی تولید و پخش شود، چرا که امروزه در علم روانشناسی ثابت شده است که 75درصد مردم اطلاعات خود را از طریق نگاه کسب می کنند. در واقع اگر ما بخواهیم صحنه ای را در ذهن مردم ماندگار کنیم باید از طریق ابزار هنر و سینما وارد شویم.
 

وی با بیان اینکه هر بیننده و مخاطب سریال های ماهواره ای باید این سؤال را از خود بپرسد که چرا برای صهیونیست ها جذب مخاطبان فارسی زبان مهم است و بودجه های میلیونی صرف این موضوع می شود، تصریح کرد: جواب این پرسش بسیار راحت است. دشمن بعد از سال ها مطالعه و تحقیق به این نتیجه رسیده است که رسانه نیرومند ترین ابزار برای تغییر اعتقادات، افکار و عقاید مردم کشورهای اسلامی است و به راحتی با تحقیق و پژوهش دریافتند که یک جوان ایرانی در عصر تکنولوژی و پیشرفت به چه آرزوهایی می اندیشد و چه می خواهد تا حدودی نیز توانسته است به این هدف مهم دست یابند و به راحتی توانسته اند از طریق پخش سریال های ماهواره ای به صورت 24 ساعته آموزه های غربی خو را در ذهن مردم جا بیندازد.
 

نتیجه گیری
اگر برای مقابله با جنگ نرم بی سابقه ای که دشمنان برضد اسلام و ارزش های اسلامی به راه انداخته اند وارد عمل نشویم هضم شدن در فرهنگ غربی کمترین بهایی است که در نتیجه بی توجهی به آثار و تبعات منفی سریال های ماهواره ای می توان پرداخت کرد، ما باید برای مقابله با دشمن با همان ابزار و ادوات رسانه ای آنان برنامه ریزی کنیم. اگر همه بتوانیم وظیفه خود را به خوبی انجام بدهیم شکست سنگینی را از سوی دشمن متحمل نمی شویم. تمامی مسئولان کشور باید در راستای سخنان گهر بار مقام معظم رهبری گام بردارند و صداوسیما به عنوان مهمترین سپر در مقابل ابزار دشمن باید برنامه های کارشناسی برای تحلیل محتوای سریال های ماهواره ای در ساعات و زمان های مختلف پخش کند.

 

پایان پیام/

کد خبر 64630

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha