به گزارش خبرگزاری شبستان، این کتاب بر پایهی یادداشتهای کلاس پرطرفدار نویسنده در دانشگاه استنفورد شکل گرفته است. جیمز مارچ در این کتاب دری به دنیای تصمیمگیری ـ این فعالیت اساسی بشری ـ میگشاید؛ فعالیتی که در زندگی فردی، گروهی، سازمانی، و اجتماعی اهمیت بنیادی دارد.
مارچ در این کتاب از نتایج پژوهشهای علوم اجتماعی و علوم رفتاری بهره میگیرد تا تصمیمگیری را در وسیعترین گسترهی آن به ما بشناساند. به جای پرداختن به «چگونه باید تصمیم گرفت»، تأکید او بر آن است که «تصمیم در عمل چگونه گرفته میشود». بدینگونه، مارچ کسانی را که دستاندکار تصمیمگیری هستند یا آن را مطالعه میکنند، قادر میسازد تصمیمگیری را بهتر فهم کنند.
گفتنی است: جیمز جی. مارچ (تولد ۱۹۲۸) استاد ممتاز دانشگاه استنفورد و دارای درجهی دکتری از دانشگاه ییل است (۱۹۵۳). شهرت او به دلیل مطالعاتش در زمینهی علوم سیاسی و تحقیق دربارهی نظریهی سازمانی و نیز طرح نظریهی شرکت است. او طی بیش از هفتاد سال فعالیت دانشگاهی خود دهها مقاله و نزدیک به سی عنوان کتاب بهتنهایی یا با همکاری دیگر پژوهشگران، تألیف کرده است. علاوه بر این، او صاحب چند مجموعه شعر است؛ نیز نویسندگی دو فیلمنامه را در موضوععای مرتبط با زمینههای پژوهشیاش برعهده داشته است. مارچ عضو آکادمیهای مهم در کشور خود (ایالات متحده) و سوئد و نروژ است، و به خاطر خدمات علمیاش از ۱۶ دانشگاه مهم در جهان دکترای افتخاری دریافت کرده است. کتاب حاضر نخستین تکنگاشت از اوست که به فارسی ترجمه میشود.
جیمز جی. مارچ (تولد ۱۹۲۸) استاد ممتاز دانشگاه استنفورد و دارای درجهی دکتری از دانشگاه ییل است (۱۹۵۳). شهرت او به دلیل مطالعاتش در زمینهی علوم سیاسی و تحقیق دربارهی نظریهی سازمانی و نیز طرح نظریهی شرکت است. او طی بیش از هفتاد سال فعالیت دانشگاهی خود دهها مقاله و نزدیک به سی عنوان کتاب بهتنهایی یا با همکاری دیگر پژوهشگران، تألیف کرده است. علاوه بر این، او صاحب چند مجموعه شعر است؛ نیز نویسندگی دو فیلمنامه را در موضوععای مرتبط با زمینههای پژوهشیاش برعهده داشته است. مارچ عضو آکادمیهای مهم در کشور خود (ایالات متحده) و سوئد و نروژ است، و به خاطر خدمات علمیاش از ۱۶ دانشگاه مهم در جهان دکترای افتخاری دریافت کرده است. کتاب حاضر نخستین تکنگاشت از اوست که به فارسی ترجمه میشود.
ابراهیم افشار مترجم این اثر خود را این چنین معرفی می کند:« متولد سال ۱۳۳۱ در اصفهان هستم. تحصيلات دبستانی و دبيرستانی خود را در اصفهان گذراندم. بنابراين خود را شديداً اصفهانی میدانم هرچند والدينم اصفهانی نيستند! از دبيرستان هراتی اصفهان در رشتهی ادبی در سال ۱۳۴۹ ديپلم گرفتم. در همان سال به رشتهی علوم سياسي دانشگاه تهران وارد شدم و چهار سال و نيم بعد به دريافت ليسانس علوم سياسی نائل شدم. در سال ۱۳۵۶ از خدمت سربازی مرخص شدم و به تهران آمدم. ابتدا در يک كتابفروشی كار پيدا كردم. در همين شغل بودم كه يک روز دست از غبار جابهجا كردن بستههاي كتاب درسی شستم و رفتم در دانشكدهی علوم تربيتی دانشگاه تهران امتحان فوقليسانس كتابداری دادم و قبول شدم. چند ماه بعد نيز در آزمون استخدامی وزارت فرهنگ و هنر شركت كردم و بدون كمترين آموزش كتابداری بهعنوان كتابدار پذيرفته شدم. بعد از آن در امتحان آزمون دكتری اعزام دانشجو به خارج در رشته كتابداری شركت کردم و يكی از دو نفری بودم كه پذيرفته شدم. دو سال و نيم نيز پس از پايان كار در دانشگاه نيو ساوث ويلز برای گذران، در شعبهی اصلی كتابخانهی عمومی محلهی بنكستاون در حومهی سيدنی به شغل شريف ارائهی خدمت مرجع مشغول بودم، تا آنكه در سال ۱۳۸۱ به ميهن بازگشتم تا تعهدی را كه در ازای استفاده از بورس تحصيلی كشورم بر عهده داشتم، اجرا كنم. پس از چند ماه به دانشگاه اصفهان پيوستم. شهری كه خود را اهل آن میدانم و برايم انتهای دنياست. به لطف پذيرش گرم دانشگاه اصفهان ـ البته پس از يکسال كار با حكم كارشناسی ـ به درجه استادياری ارتقا يافتم و از آن به بعد كوشيدهام بضاعت و توانم را در آموزش دانشجويان رشتهی كتابداری اين دانشگاه و گرداندن كتابخانهی دانشكدهی آن مطلوبتر از سابق كنم...»
«درآمدی برعلم تصمیمگیری» اثر«جیمزمارچ» با ترجمه «ابراهیم افشار» با موضوع اقتصاد و مدیریت رانشر نی چاپ کرده است.
نظر شما