به گزارش خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، موضوع ساخت مسجد ولیعصر (عج) از سال 1360 در چهار راه ولی عصر (عج) آغاز شد، زیرا پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران مردم این منطقه احساس کردند که در این مسیر با توجه به اینکه محیط خاصی بود، یک مسجد و پایگاه مردمی تأسیس شود و پس از بررسیهایی که انجام شد، مکان فعلی جنب تئاتر شهر مناسبترین نقطه برای ساخت این مسجد تشخیص داده میشود.
بنابراین در کنار زمینی که برای ساخت مسجد اختصاص مییابد چادری نصب میشود و بعد سولهای برای برگزاری نماز و سایر مراسم دینی ایجاد میشود اما از زمانی که این مکان برای ساخت این مسجد اختصاص یافت، مخالفتهایی مبنی بر نساختن آن در کنار تئاتر شهر مطرح شد و سعی شد تا در جریان کار آن مشکلاتی ایجاد شود.
اما با این حال کار احداث مسجد و مجتمع فرهنگی ولیعصر (عج) در سال 83 به تصویب رسید تا پس از آن شهروندان شاهد طراحی و ساخت آن باشند، اما انگار حاشیههای آن بیش از این حرفها بود.
در پی اعتراض هنرمندان به ارتفاع این مسجد با این استدلال که آن باعث اهانت به تئاتر شهر میشود این مسجد در حال حاضر بدون گنبد و مناره و در حاشیه تئاتر شهر بنا شده است و با وجود صرف اعتبارات بسیار برای ساخت آن همچنان نیمه تکمیل است.
با وجود گذشت سال ها از کلنگ زنی مسجد ولیعصر (عج) و کش و قوسهای فراوان در طراحی نقشه آن، به گفته بسیاری از کارشناسان معماری این مسجد منطبق با معماری ایرانی اسلامی نیست به گونهای که رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، اخیرا اعلام کرد که معماری این مسجد به سبک مدرن و برگرفته از فرهنگ غربی است.
ناصحی با اشاره به اینکه ضرورت داشت، مسجد چهار راه ولی عصر (عج) با گنبد و مناره ساخته میشد، اظهار کرد: انتقاد برخی از مردم و اهالی این منطقه هم به علت نصب نشدن گنبد و مناره برای آن بود، زیرا گنبد نماد یک مسجد است، بنابراین باید معماری تمام مساجد پایتخت بر مبنای معماری ایرانی ـ اسلامی باشد، اما به این تذکرات توجهی نشد.
حالا بعد از گذشته سالها، این مسجد آماده افتتاح شده است، اما مشکلی که در چند روز اخیر بر مشکلات این مسجد افزود، درج عنوان "مجتمع فرهنگی مذهبی" به جای "مسجد" است.
حجتالاسلام میرحیدر جعفری، در گفتوگو با خبرنگار ما با انتقاد از درج عبارت بالا به جای مسجد، اظهار کرد: در تابلوی قدیمی که در ضلع غربی این مسجد نصب شده است، عنوان مسجد و مجتمع ولیعصر (عج) آمده است، اما در چند روز گذشته به جای مسجد، در دیوار شمالی آن عبارتی نصب شده است که در آن عنوان مجتمع فرهنگی مذهبی قید شده است.
وی ادامه داد: مکانی که در محوطه پارک دانشجو با ایرانیت برای اقامه نماز جماعت موقت تا ساخت این مسجد ایجاد شده بود، هفته گذشته برچیده شد، تا محل آن به مسجد ساخته شده در جوار تئاتر شهر انتقال یابد.
امام جماعت مسجد حضرت ولی عصر (عج) اظهار کرد: در طول سالهای گذشته برای این مسجد اعتباری بالغ بر 50 میلیارد تومان هزینه شده است و با وجود آنکه قرار بود در این فضا مسجدی ساخته شود، اما در حال حاضر شاهد هستیم که به جای مسجد، مجتمع فرهنگی مذهبی که به نظر میرسد برای فعالیتهای فرهنگی، هنری و تئاتر ساخته شده است، به ما تحویل دادهاند و یک طبقه آن نیز به فضایی برای اقامه نماز جماعت اختصاص یافته است.
جعفری اظهار کرد: برای ما این پرسش مطرح است مکانی که در آن صیغه مسجد خوانده شده است، چه طور امکان دارد به مجتمع فرهنگی مذهبی تبدیل شود، در حالی که زمانی که رئیس دفتر مقام معظم برای کلنگ زنی آن آمده بود، تاکید شده بود که فضا برای ساخت مسجد اختصاص مییابد، ولی امروز کاربری آن شبیه سینما شده است.
نظر شما