خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: نبرد در سوریه اولین همکاری نظامی ایران با روسیه را شکل داد، موشکها مایه افتخار نظامی ایران هستند، بازتاب بین المللی سخنان رهبر انقلاب در خصوص حج، بازی خطرناک ترامپ در برابر ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
نبرد در سوریه اولین همکاری نظامی ایران با روسیه را شکل داد
«اندیشکده مطالعات امنیتی» رژیم صهیونیستی در تحلیلی از عرصه سوریه نوشت: حضور نظامی ایران در سوریه نشان دهنده توسعه بیسابقه رفتار منطقهای ایران همراه با تغییرات زیاد است.
بر این اساس، این نخستین بار است که ایران با حجمی قابل توجه از نیروهای مسلحش در کشور دیگری حضور نظامی پیدا کرده که به دلیل عدم وجود مرز بین ایران و سوریه غیرمنتظرهتر است.
این اندیشکده مدعی شد: مداخله در سوریه نوع جدیدی از ماموریت سپاه پاسداران است که نیروهای زمینی آن همراه با نیروهای زمینی ارتش درگیر جنگ در کشوری دیگر هستند. این در حالی است که تا همین اواخر سپاه پاسداران سرگرم ماموریتهای داخلی و ارتش این کشور نیز سرگرم دفاع از مرزهای ایران بود.
البته اکثر نیروی اعزامی ایران به سوریه از واحدهای این کشور نیستند، بلکه شبه نظامیان شیعه از کشورهای دیگر آن را شکل دادهاند. در هر حال، عرصه سوریه اولین مورد همکاری نظامی ایران با روسیه است.
اندیشکده یاد شده نوشت: از همه مهمتر، ایران با استفاده از نیروی خود در سوریه برای بهرهگیری از خلاء حاصل از شکست داعش در سوریه و عراق تلاش دارد تا پل زمینی ساخته و نفوذ کند تا نیروها و سلاحهای خود را از ایران به سوریه و لبنان ارسال نماید.
اندیشکده مطالعات امنیتی اسرائیل در خاتمه در حالی که سعی در القای ایران هراسی دارد، نوشت: این پیشرفتی نگران کننده برای تل آویو، آمریکا، ترکیه، اردن، عربستان سعودی و دیگران است.
خبرگزاری فرانسه: موشکها مایه افتخار نظامی ایران هستند
«خبرگزاری فرانسه» در مطلبی با اشاره به برنامههای موشکی ایران نوشت: برنامه بحث برانگیز موشکی ایران که با وجود مخالفتهای غرب و انتقاد اسرائیل شتاب گرفته، افتخار زرادخانه نظامی این کشور به حساب میآید.
این رسانه غربی با توصیف توان موشکی و تنوع موشکهای کوتاه و متوسط تا برد 2000 هزار کیلومتر ایران نوشت: پایگاههای نظامی آمریکا و اسرائیل در برد این موشکها قرار دارند.
بر اساس این گزارش، موشکهای «قدر» و «سجیل» در میان 40 فروند موشک ایران قویترین هستند و طول آنها 17 متر و ارتفاعشان 56 فوت میرسد و قادر به رسیدن به اهدافی تا فاصله 1700 کیلومتری هستند.
خبرگزاری فرانسه در ادامه با اشاره به آزمایشهای موشکی ایران بعد از برجام و اعمال تحریمهای جدید آمریکا به سامانههای دفاع موشکی«اس-300 » و «باور -373 » پرداخت و نوشت: سامانه اس -300 ایران بعد از سالها سرانجام در ماه مارس گذشته عملیاتی شد. سامانه دفاع موشکی بومی باور -373 نیز دیگر موشک پدافند هوایی این کشور است که مقامهای ایرانی آن را پیشرفتهتر از اس-300 توصیف کرده و عنوان میکنند قرار است به زودی آزمایش شود.
خبرگزاری فرانسه در ادامه مینویسد: هنوز اطلاعات موثقی از تعداد موشکهای ایران در دست نیست و آخرین موشک تولید ایران «صیاد- 3»، موشک ضد پهپاد و جنگنده با برد 120 کیلومتر است.
رسانه فرانسوی با پرداختن به سیلوهای موشکی ایران به نقل از مقامهای ایرانی نوشت که برنامه موشکی جمهوری اسلامی تنها با اهداف تدافعی هستند.
خبرگزاری فرانسه با پیش کشیدن موضوع آزمایش موشک ماهواره بر و تحریمهای جدید کنگره آمریکا که منتظر امضای «دونالد ترامپ» رئیس جمهور این کشور هستند به نقل سخنان «استیو منوشین» وزیر خزانهداری آمریکا پرداخت.
وزیر خزانه داری آمریکا گفته بود: «موشکهای ماهواره بر از فن آوریهایی شبیه به موشکهای بالستیک بین قارهای بهره برده و این راه اندازی گامی تهدید کننده از سوی ایران است.»
این منبع خبری در خاتمه نوشت: ایران گفته است که این موشک میتواند ماهوارهای با وزن 550 پوند (250 کیلوگرم) را تا ارتفاع 500 کیلومتری حمل کند.
مهر:
بازتاب بین المللی سخنان رهبر انقلاب در خصوص حج
حضرت آیت الله خامنه ای، در آستانه ایام حج ابراهیمی و آغاز اعزام حجاج بیتاللهالحرام به سرزمین وحی، دستاندرکاران و کارگزاران حج کشورمان، صبح امروز با رهبرانقلاب دیدار کردند.
حضرت آیت الله خامنهای اظهار داشتند: حج بیشترین ظرفیت اجتماعی را دارد؛ حج جایی برای ابراز عقیدهی امت اسلامی است. امام میگفتند حج بی برائت را قبول ندارند. الان قضیه مسجدالاقصی مطرح است؛ صهیونیستها جری و گستاخ شدهاند و به خود حق دادهاند که به صاحبان مسجدالاقصی سخت بگیرند و مانع آنان شوند.
ایشان تاکید کردند: امت اسلامی کجا بهتر از حج میتواند پیدا کند که درباره مسجدالاقصی اظهارنظر کند؟ اظهار موضع درباره حضور شرارتآمیز آمریکا در منطقه جایش کجاست؟
رهبر معظم انقلاب اسلامی افزودند: نفس اینکه امسال توفیق حج برای مردم ما پیدا شد، خبر خوبی است. مسئولین کشور در هر سه قوه، اطراف قضیه را سنجیدند و تصمیم گرفتند امسال حج برگزار شود.
ایشان با اشاره به اهمیت موضوع امنیت حج تاکید کردند: مسئله امنیت حجاج مهم است؛ ما قضایای حج ۹۴ را فراموش نمیکنیم. امنیت حجاج بر عهده کشوری است که حرمین شریفین در اختیار اوست. دولتهای دیگر هم درباره امنیت حجاج مطالبه کنند؛ باید امنیت و ایمنی و عزت و رفاه حجاج محفوظ بماند. مراقب باشیم قضایای مسجدالحرام و منا نباید تکرار شود.
اظهارات مقام معظم رهبری بازتاب گسترده ای در رسانه های بین المللی داشت. سایت های خبری لبنان به پخش فرمایشات ایشان پرداختند.
العهد در این باره نوشت: حج مکانی برای اظهار عقیده امت اسلامی است. قضیه فلسطین نباید فراموش شود و موضوع فلسطین محور اصلی قضایا در جهان اسلام است.
شبکه المیادین ضمن پوشش بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص حج نوشت: رهبر عالی ایران خواستار اجتناب از هر اقدامی که وحدت مسلمانان را در حج خدشه دار می کند، شدند. این شبکه همچنین ادامه داد: آیت الله خامنهای در جریان اظهارات خود درباره حج بر لزوم حفظ «وحدت اسلامی» تأکید کردند. ایشان همچنین اعلام کردند که جمهوری اسلامی ایران حوادث تلخ دو سال گذشته در حج را فراموش نکرده است؛ حوادثی که دیگر نباید تکرار شوند.
شبکه المنار نیز ضمن پوشش بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره حج گزارش داد: امام خامنه ای تاکید کرد که حج بهترین مکان برای بیان مواضع درباره مسجد الاقصی و حضور آمریکا در منطقه است.
حضور معاون نخست وزیر روسیه در مراسم تحلیف روحانی
«دیمیتری روگوزین» معاون نخست وزیر روسیه و «ایگور دودون» رئیس جمهور مولداوی در مراسم تحلیف ریاست جمهوری «حسن روحانی» حضور خواهند داشت.
روگوزین گفت: من به همراه رئیس جمهور مولداوی در مراسم تحلیف رئیس جمهور ایران حضور خواهم داشت و قرار است در حاشیه این مراسم، دیداری دو جانبه با رئیس جمهور مولداوی داشته باشم. در این دیدار گفتگویی جدی حول مسائل مرتبط با دو کشور خواهیم داشت.
روگوزین چند روز پیش قصد سفر به مولداوی را داشت، اما در حین پرواز، هنگامی که هواپیمای حامل وی قصد عبور از آسمان رومانی و مجارستان را داشت، این دو کشور اجازه ورود به هواپیما ندادند و سفر ناتمام ماند.
گفتنی است که مراسم تحلیف دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران ۱۴ مرداد در تهران برگزار می شود.
واکنش نیروی دریایی آمریکا به بیانیه سپاه پاسداران
پایگاه پنجم نیروی دریایی آمریکا در واکنش به اطلاعیه ناوتیپ ذوالفقار منطقه چهارم نیروی دریایی سپاه درباره اقدام تحریکآمیز نیروهای آمریکایی در خلیج فارس مدعی شد که این اقدام حرفهای و ایمن بوده است.
فرماندهی مرکزی نیروی دریایی آمریکا در واکنش به این اطلاعیه ضمن تایید خبر نیروی دریایی سپاه مدعی شد که اقدام آمریکاییها حرفهای و ایمن بوده است.
نیروی دریایی آمریکا همچنین مدعی شد: نیروهای آمریکایی تلاش کردند تا با قایقهای ایرانی تماس برقرار کنند، اما پاسخی دریافت نکردند. پس از گذشت فاصله کوتاهی از این بالگرد آمریکایی از یک فاصله امن منور پرتاب کرد و پس از آن قایقهای ایرانی دیگر به ناو نیمیتز نزدیک نشدند.
روز گذشته روابط عمومی ناوتیپ ذوالفقار منطقه چهارم نیروی دریایی سپاه در اطلاعیهای اعلام کرد: با گذشت چند روز از اقدام تحریکآمیز یک رزمناو آمریکایی در شمال خلیج فارس که با شلیک دو گلوله هوایی برابر شناور گشتی نیروی دریایی سپاه انجام شد، شناورهای آمریکایی اینبار در منطقه میانی خلیج فارس اقدام مشابهی را مرتکب شدند. در ساعت ۴ بعد از ظهرجمعه (۶ مرداد) ناو هواپیمابر «نیمیتز» و رزمناو همراهش در حالی که تحت رصد و رهگیری ناوچههای موشکانداز «ناوتیپ ذوالفقار منطقه چهارم نیروی دریایی سپاه» قرار داشتند، در محدوده نفتی-گازی رسالت اقدام به پرواز بالگرد و نزدیک شدن به شناورهای سپاه کردند.
در ادامه اطلاعیه روابط عمومی ناوتیپ ذوالفقار منطقه چهارم نیروی دریایی سپاه آمده بود: آمریکاییها با حرکتی تحریکآمیز و غیرحرفهای با اخطار به شناورهای ناوتیپ ذوالفقار مبادرت به پرتاب منور ورزیدند که رزمندگان اسلام بدون اعتنا به رفتار نامتعارف و غیرمعمول شناورهای امریکایی، ماموریت خود را در منطقه دنبال کردند که ناو هواپیمابر و رزمناو همراه منطقه را ترک کردند.
باشگاه خبرنگاران جوان:
بازی خطرناک ترامپ در برابر ایران/رفتار کاخ سفید باعث افزایش تنشها میان واشنگتن و تهران شده است
نشریه آمریکایی «نیویورک مگزین» با انتشار مطلبی در پایگاه اینترنتی خود نوشت کره شمالی روز جمعه یک فروند موشک بالستیک بینقارهای را آزمایش کرد که باعث تشدید نگرانیها در میان مقامات امنیتی آمریکا شد. با وجود این، دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، هفته جاری بیش از آنکه بر پیونگ یانگ و تسلیحاتی که کره شمالی در اختیار دارد تمرکز کند، ستیزهجویی خود را به سوی ایران نشانه رفته است.
در ادامه گزارش آمده است: هفته گذشته، رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا، با تایید پایبندی ایران به مفاد برنامه جامع اقدام مشترک -برجام- که امضای آن در سال 2015 میلادی باعث محدود شدن این کشور و افزایش چشمگیر بازرسیها (از تأسیسات هستهای ایران) برای مدت یک دهه شد، موجب شگفتی و خشنودی منتقدانش شد. این در حالی است که ترامپ هفته جاری در گفتگو با وال استریت ژورنال و در واکنش به این اقدام تیلرسون اظهار داشت تایید پایبندی ایران به مفاد برجام در 3 ماه آینده باعث شگفتی او خواهد شد.
نگارنده گزارش در ادامه میافزاید: این موضوع بیش از آنکه تقصیر ایران باشد، از درماندگی ترامپ نشأت میگیرد که اعضای کابینهاش از حامیان توافق هستهای هستند تا جایی که او وادار شده است یک تیم از افراد پایینرتبه و نه چندان باتجربه تشکیل دهد تا با بررسی توافق هستهای ایران و گروه 1+5 و پیش از فرا رسیدن تاریخ آتی اعلام پایبندی و یا عدم پایبندی ایران به مفاد برجام پیشنهادهایی به او ارائه دهند. بنابراین، احتمال رویارویی واشنگتن با تهران بسیار بالاست؛ زیرا دولت آمریکا خواستار چنین رویارویی است.
در ادامه گزارش آمده است بیشتر بازیگران بخش امنیت ملی دولت آمریکا و متحدان آنها در کنگره خواستار افزایش فعالیتهای نظامی آمریکا در منطقه خاورمیانه برای مقابله با ایران هستند. آنها معتقدند ایران حتی بدون داشتن تسلیحات هستهای نیز یک تهدید برای موجودیت آمریکا و متحدانش در منطقه محسوب میشود. این سیاستمداران آمریکایی همچنین تنها راه حل در طولانی مدت برای مقابله با تهدیدات ایران را «تغییر نظام» در این کشور میدانند.
در ادامه گزارش با طرح ادعاهای واهی علیه جمهوری اسلامی ایران مبنی بر حمایت از تروریسم در منطقه خاورمیانه، آمده است: گروههای مخالف تهران معتقدند میتوان با هدف قرار دادن برجام، این کشور را درباره موضوعات دیگری که باعث نگرانی مقامات آمریکایی شده است نیز تحت فشار قرار داد. این در حالی است که دولت باراک اوباما، رئیس جمهور پیشین آمریکا، به این موضوع باور داشت که آمریکا و متحدانش میتوانند با یک کشور دردسرساز در منطقه خاورمیانه کنار بیایند، اما با یک قدرت هستهای نه.
نگارنده گزارش در ادامه میافزاید: مشکل خاورمیانه در حال حاضر، درگیریها و جنگهای نظامی بیشماری است که در آن جریان دارد؛ و دولتی (دولت آمریکا) که اظهارات بسیار خصمانه را با توانایی پایین پیشبینی شرایط ترکیب کند، باعث افزایش بحران در این منطقه خواهد شد. ناو جنگی نیروی دریایی آمریکا سهشنبه در آبهای خلیج فارس به سمت قایق ایرانی -متعلق به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی- تیر هشدار شلیک کرد. اینگونه اتفاقات که تعداد آنها در سال 2016 میلادی به طور چشمگیری کاهش یافته بود، در سال جاری میلادی هر از گاهی به وقوع میپیوندند. از سوی دیگر، ارتباطات میان تهران و واشنگتن که جان کری، وزیر خارجه سابق آمریکا با محمدجواد ظریف، همتای ایرانیاش، آغازگر آن بودند، در این دولت (آمریکا) متوقف شده است. همچنین، ایرانیها -برخلاف بسیاری از مردم آمریکا- از افزایش تحرکات نظامی آمریکا در یمن، عراق و سوریه و همچنین افزایش تعداد نیروهای زمینی و دریایی این کشور در منطقه خاورمیانه آگاهی دارند.
در ادامه گزارش با اشاره به اعمال تحریمهای جدید علیه کشورمان درست پس از اعلام پایبندی ایران به مفاد برجام از سوی تیلرسون و همچنین تصویب طرح جامع تحریمهای ایران، روسیه و کره شمالی در مجلس نمایندگان آمریکا، آمده است: کاخ سفید در افزایش تنشها میان تهران و واشنگتن از حمایت کنگره آمریکا برخوردار است ... بنابراین، ایرانیها برای اثبات اینکه آمریکا فعالانه در تلاش برای تغییر حکومت در این کشور است و از هیچ تلاشی برای آسیب رساندن به اقتصاد ایران فروگذار نیست، اطلاعات زیادی در اختیار دارند.
نگارنده گزارش در ادامه میافزاید با توجه به رفتارهای ایران در خاورمیانه، حفظ برجام و منافع آمریکا در منطقه نیازمند حضور نظامی قدرتمند واشنگتن در خاورمیانه و اتخاذ یک دیپلماسی زیرکانه از سوی دولت آمریکا است؛ اما رفتارها و اظهارات خصمانه و غیرقابل پیش بینی ترامپ و تیم همراهش -از قبیل توییتها و اظهارات تهدیدآمیز علیه ایران که مقامات کاخ سفید به صورت فیالبداهه بیان میکنند و همچنین اظهارات مقامات آمریکایی درخصوص تغییر نظام در این کشور- باعث شده است ایرانیها به این باور برسند که آمریکا نه تنها برای تضعیف کشورشان بلکه برای تغییر نظام در این کشور تلاش میکند. اظهارات برخی مقامات ارشد دولت ترامپ درخصوص تغییر نظام در ایران ضبط شده و اکنون قابل استناد است . جالب اینجاست که این مقامات به بیان چنین اظهاراتی همچنان ادامه میدهند. برای مثال اظهارات ضدایرانی رکس تیلرسون در اوایل بهار، با اعتراض مقامات دولت ایران مواجه شد. تیلرسون خطاب به اعضای کنگره گفته بود: آمریکا باید از گروههای معارض -برای مثال گروهک تروریستی منافقین- برای تغییر آرام حکومت در ایران استفاده کند.
در پایان این گزارش آمده است هدف از امضای توافق هستهای ایران و شش قدرت جهانی حل همه مشکلات میان آمریکا و ایران نبود. هدف از امضای این توافقنامه جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای و وقوع جنگ بود. اختلافات اساسی میان ایران و آمریکا درخصوص دیگر مسائل مهم همچون بحران سوریه، حقوق بشر و اعتیاد دولت کنونی آمریکا به اظهارات از پیش برنامه ریزی نشده همچنان به قوت خود باقی است.
المیادین: هر نوع حادثهای میتواند باعث بحرانی شدن روابط ایران و آمریکا شود
شبکه تلویزیونی المیادین، درباره تشدید تنشها بین ایران و آمریکا گزارش داد: دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به وعده اش درباره لغو توافقنامه هسته ای با ایران عمل نکرد، بلکه پایبندی تهران به این توافقنامه را تایید کرد. بنابراین تحریم های جدید واشنگتن علیه تهران، به دلایلی است که ارتباطی به توافقنامه هسته ای ندارد. هیچ کسی نگفته است که مشکل آمریکا با ایران فقط پرونده هسته ای این کشور است. واشنگتن نمی پذیرد که تهران حتی در زمینه دفاعی قویتر شود. ترامپ که ائتلافی را در کنار عربستان و اسرائیل هدایت می کند به دنبال اعمال فشار بر ایران است تا این کشور در موضع دریافت کننده ضربات پی در پی باقی بماند. ترامپ می خواهد برای متحدانش پیام های اطمینان بخش ارسال کند که آمریکا موضع قاطعی در برابر ایران دارد.
در ادامه این گزارش آمده است: اما احتمالا این مسئله باعث اطمینان متحدانش نخواهد شد. تجربه گذشته همچنان صادق است. ایران این بار با لحن قویتری با تکیه بر توانایی های خود و با توجه به گسترش روابطش پس از توافق هستهای، از خود واکنش نشان می دهد. این توافقنامه باعث شد ایران بار دیگر یک بازیگر مهم سیاسی و اقتصادی در سطح جهانی باشد. قدرت ایران همچنین به علت ضعف محور مقابل این کشور و پیشروی متحدانش در منطقه است. همزمان با گرفتار شدن عربستان در یمن، متحدان ایران در سوریه و لبنان موفقیت های زیادی به دست آوردند.
گزارشگر این شبکه خاطر نشان کرد: واکنش نرم تهران به تحریم های آمریکا می تواند شامل مقابله به مثل باشد، اما اگر این واکنش شدید باشد می تواند تا حد لغو توافقنامه هسته ای هم برسد. توازن فعلی مبتنی بر تبادل تحریم و سخنان تند است. به عبارت دیگر تنش ها تاکنون مهار شده است. اما تنش در روابط ایران و آمریکا نمی تواند تکرار صحنه هایی مانند بازداشت شماری از اعضای نیروی دریایی آمریکایی در ایران در دو سال پیش را تحمل کند. نه واشنگتن تحمل می کند که برخورد میدانی بدون واکنش نشان دادن از خود، رخ دهد و نه تهران که در بهترین اوضاع سیاسی اش در منطقه و جهان قرار دارد، دیکته شدن تحریم های آمریکا بر خود را می پذیرد. ایران متوقف کردن هیچ یک از برنامه های موشکی اش را هم نخواهد پذیرفت. زیرا به سادگی معتقد است این برنامه ها شامل توافقنامه هسته ای نیست. امروز منطقه در برابر شرایط روشنی قرار دارد. از یک سو واشنگتن می گوید (تهران را برای هر نوع برخورد میدانی) مجازات خواهم کرد و از سوی دیگر، تهران بر پاسخ دادن به هر اقدام آمریکا تاکید دارد. در این شرایط، زمینه برای برقرار شدن آرامش یا ایجاد بحران فراهم است.
نظر شما