به گزارش خبرنگار شبستان، محمدرضا واعظ مهدوی، معاون توسعه امور آموزشی و فرهنگی سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور امروز در آیین آغاز به کار همزمان 31 کتابخانه سیار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: ما در برنامهریزیهای توسعه کشور با مشکلات عدیده مواجه هستیم. رییس جمهور سوییس سال گذشته در دانشگاه تهران گفت" سوییس 100 سال قبل کشور فقیری بود. ما اراده توسعه یافتیم، پیشرفت کردیم و جامعه خود را به این عزم رساندیم که باید پیشرفت کنیم. افکار منفی را از خود جدا کردیم. فرهنگ توسعه را برای خودمان ایجاد کردیم و نقاط قوت خود را شناسایی کردیم".
واعظ مهدوی با بیان اینکه تفاوت کشورهای توسعه یافته و توسعه نیافته در ذهن، اندیشه، فرهنگ و نگرش آنهاست، افزود: امکانات امروز سوییس و یا اتریش از امکانات افغانستان بیشتر نیست. این کشورها مثل ایران نفت و گاز ندارند. صاحب نظران معتقدند برای رسیدن به یک فرهنگ کمال گرا و توسعه یابنده ما را امیدی به نسل فعلی نیست بلکه باید روی نسل آینده کار شود. کانون این وظیفه را دارد و باید نسل آینده را تربیت کند تا خلاق، مبتکر، بااراده، مثبت اندیش، با پشتکار و تاب آور در برابر آسیب ها، وسوسه ها، فسادها، رشوه ها، خلاف ها باشند. اگر این کار را کنیم، پیشرفت و توسعه جامعه تضمین شده است.
وی خاطرنشان کرد: برای تحقق رسالت مان باید مخاطبان خود را پیدا کنیم. مخاطبان ما همه کودک هستند و نه بچه های بالای شهر و بچه هایی که همه امکانات در اختیار دارند. ما باید برای بچه هایی که محروم و حاشیه نشین هستند، کار کنیم. این بچه ها نسل آینده ما هستند. اگر به این بچه ها نرسیم، خوراک مجرمان و طعمه آسیب ها می شوند.
معاون توسعه امور آموزشی و فرهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور واحدهای سیار روستایی را گام خوبی دانست و افزود: اول از همه باید به روستاها برسیم زیرا پیشگیری از آسیب ها مهم است. اگر امکانات را در روستاها ایجاد نکنیم، روستاییان به حاشیه شهرها کشیده می شوند و آسیب ها افزایش می یابند. خواهش می کنم در کنار واحدهای سیار روستایی، واحدهای حاشیه شهرها را درست کنیم. امروز شما 170 واحد روستایی دارید. پیشنهاد می کنم با همکاری هم 100 واحد سیار حاشیه شهری درست کنید و بر روی بچه های حاشیه شهرها تمرکز داشته باشید. ما باید ناوگان مخصوص حاشیه شهرها را درست کنیم.
واعظ مهدوی خاطرنشان کرد: برای واحدهای سیار روستایی خرید سالانه را کنار بگذاریم. شما به ما برنامه پنج ساله بدهید که حجم واحدها مشخص باشد. این گونه می توانیم با شرکت های خودروسازی هماهنگ کنیم که ماشین های مخصوص طراحی کنند. ما می توانیم از مردم هم ایده و پیشنهاد بگیریم تا کار بهتری ارایه دهیم. باید منابع و امکانات را بسیج کنیم تا به یک پوشش مناسب برای ارایه خدمات خوب به بچه ها دست یابیم.
نظر شما