پروفسور حافظ فاخری، یکی از اعضای کمیته علمی نخستین همایش ملی ملاعلی و شیخ آقاحسن فاخری امروز(8مرداد) در گفتگو با خبرنگار شبستان ضمن تشریح اهم اقدامات صورت گرفته در خصوص این همایش، عنوان داشت: دبیرخانه این همایش تاکنون 43مقاله از سراسر کشور در محورهاي آئینی، ادبي و هنری، فرهنگی و اجتماعی دریافت نموده است.
وی با بیان اینکه كميته علمي همايش ملي فاخر دريافت چكيده مقالات را تا ١٥ مرداد ٩٦ تمديد كرده، گفت: 27داور و 11عضو کمیته علمی از دانشگاه های آزاداسلامی، پیام نور و سراسری مراحل دریافت و داوری این مقالات را عهده دار هستند.
پروفسور فاخری به طراحي و راه اندازي سايت همايش فاخر و واگذاري مديريت آن به جهاد دانشگاهي اشاره کرد وافزود: طراحي و تكثير پوستر همايش، ارسال پوستر و CD حاوي كتب الكترونيك فاخر و زاده فاخر براي یکهزار نفر از اساتيد علوم انساني دانشگاهها و روحانيون، ارسال كتب منبع تحقيق براي تعدادي از محققين از جمله فعالیت های کمیته علمی این همایش است.
وی با بیان اینکه نماینده این همایش با حضور در جمع روحانیون قم، ملاعلی و شیخ آقاحسن فاخری را برای طلاب و روحانیون معرفی نمودند، یادآورشد: حدود 25درصد مقالات رسیده به دبیرخانه همایش به روحانیون اختصاص داشته است.
پروفسور فاخري با اشاره به اینکه تعدادی از مقالات در روز همایش بصورت poster presentation ارائه می شوند، افزود: همچنین مقالات در مجلات علمي پژوهشي چاپ خواهند شد.
وی به اهمیت اطلاع رسانی درخصوص برگزاری این همایش ملی منتسب فاخر و زاده فاخر که از جایگاه والای علمی و دینی برخوردار بودند، از سوی رسانه ها و صداوسیما اشاره کرد و گفت: اجراي تعزيه در بخش فرهنگ و هنر همايش، انتشار تمبر ياد بود همايش فاخر و برپایی نمايشگاه جانبي در جوار همايش علمي در دستور کار قرار دارد.
پروفسور فاخري به اختتامیه این همایش در آبان ماه سالجاری اشاره کرد و اذعان داشت: همایش ملی ملاعلی و شیخ آقاحسن فاخری با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران و با همکاری جهاددانشگاهی استان و موسسه فرهنگی هنری ملی ملاعلی و شیخ آقاحسن فاخری درحال دریافت مقالات است.
به گزارش شبستان، ملا علي فاخر(متخلص به فاخر) در سال ١١٨٨ ش. در روستاي سنار چالوس متولد شدند. ايشان به تحصيل علوم ديني در نجف اشرف پرداختند و پس از به اكمال رساندن تحصيلات با حكمي از ميرزا مهدي آل كاشف الغطاء به مازندران بازگشتند. وي معاصرومصاحب آیت الله میرزا محمدمجتهد تنکابنی ازعلمای صدرمشروطیت بودند. ايشان در شريعت مرجع زمان خود بود و علاوه بر رسيدگي به امور شرعيه در منطقه كلارستاق( چالوس، مرزن آباد و كلاردشت) با بهره گيري از نبوغ خدادادي به سرودن اشعار آئيني پرداختند . سرانجام در سن ٧٨ سالگي دار فاني را وداع گفتند.
شيخ آقا حسن فاخري( متخلص به زاده فاخر) در سال ١٢٤٩ ش. در علوي كلاي چالوس چشم به دنيا گشود و در دامن پدر نامدار خويش علامه فاخر به كسب علوم پرداخت. ايشان به تحصيل دوره هاي تكميلي در سپهسالار تهران و حوزه علميه قم پرداختند و طي حكمي از سوي آيت الله حائري يزدي، بنيانگذار حوزه علميه قم و آيت الله شيخ ابوالحسن اصفهاني بعنوان حاكم شرع كلارستاق منصوب گرديد. وي نيز اهل عرفان و بهره مند از استعداد خدادادي شاعري بود و علاوه بر رسيدگي به امورات محوله، فرصت را غنيمت شمرده، عمر خود را صرف سرودن اشعار وزين آئيني نمود. سرانجام پس از ٦١ سال عمر پر بركت بسوي ديار حق شتافت.
نظر شما