به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ حسین فرخنده، دبیر دوازدهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی امروز شنبه هفتم مردادماه در نشست خبری از برگزاری این جشنواره به میزبانی خراسان شمالی از هشتم تا یازدهم مردادماه جاری خبر داد و گفت: رضایتمندی هنرمندان کشوری از مطلوبیت برگزاری جشنواره طی دوره های مختلف در این استان یکی از دلایل واگذاری میزبانی جشنواره تئاتر رضوی به خراسان شمالی بوده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی با بیان اینکه خراسان شمالی امسال برای هفتمین بار افتخار میزبانی جشنواره تئاتر رضوی را دارد، استقبال گسترده مردم از اجرای نمایش ها، استقبال و حمایت مسئولان استانی و کشوری و همچنین طیف خاص مخاطبان جشنواره های دینی را از دیگر دلایلی عنوان کرد که باعث شده جشنواره دوازدهم تئاتر رضوی در خراسان شمالی برگزار شود.
وی با اشاره به اینکه جشنواره ملی تئاتر رضوی بخشی از جشنواره بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا علیه السلام است که در نخستین دوره های برگزاری در استان خراسان و به صورت محدود اجرایی می شد، افزود: اما امروز این جشنواره که امسال پازدهمین دوره آن برگزار می شود به عنوان یک گفتمان منسجم و هماهنگ به نام گفتمان رضوی مطرح است که باعث همدلی و هماهنگی در امور مختلف شده است و امید داریم این گفتمان نیز همچون گفتمان انقلاب و گفتمان محرم ماندگار شود و بدرخشد.
فرخنده با اشاره به اینکه جشنواره تئاتر رضوی سه دوره وقفه داشته ولی در یازده دوره گذشته دستاوردهای خوبی برای هنرمندان و همچنین استان ما داشته است، اظهارکرد: ساخت پلاتو تخصصی تئاتر در بجنورد، بهره مندی هنرمندان استانی از اساتید و داوران مطرح کشوری، معرفی جاذبه های فرهنگی و هنری استان و موفقیت مستمر هنرمندان در جشنواره های ملی و کشوری از جمله دستاوردهای برگزاری جشنواره تئاتر رضوی در استان بوده است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان در خصوص کیفیت آثار منتخب جشنواره دوازدهم و گلایه هنرمندان از ضعیف بودن متون نمایشی سال گذشته بیان کرد: به گفته کارشناسان و داوران جشنواره از نخستین دوره شروع تا کنون از سطح به عمق رسیده ولی نمی توان چندان انتظار داشت طی این چندین دوره کیفیت آثار زیرو رو شود و باید فرصت بیشتری به هنرمندان داد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی با بیان اینکه امسال محورهای فراخوان بیشتر در حوزه معرفتی بوده، این موضوع را در فعال سازی حواس باطنی هنرمندان حوزه تئاتر دینی موثر خواند و گفت: انتخاب آثار در جشنواره دوازدهم هم بر همین معیار و ملاک بوده و امیدواریم رضایت مخاطبان تئاتر از منظر کیفیت متون نمایشی جلب شود.
فرخنده، در پاسخ به دیگر سوال خبرنگار شبستان در خصوص آسیب شناسی جشنواره یازدهم و راهکارهای امسال در رفع آسیب ها توضیح داد: آسیب ها در دو حوزه محتوایی و اجرایی ارزیابی شد که در حوزه محتوایی توجه و نگاه ما به کیفی تر شدن آثار معطوف بود.
دبیر دوازدهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی، در خصوص آسیب های اجرایی هم با بیان اینکه سال گذشته مدیریت جشنواره دوگانه بود؛ بعضا شاهد برخی مشکلات بودیم که امسال این موضوع رفع شده و صفر تا صد برنامه ها به استان واگذار شده است.
وی در خصوص بین المللی شدن تئاتر ملی رضوی نیز گفت: فعلا نمی توانیم جشنواره را در سطح بین المللی برگزار کنیم چراکه نیازمند برنامه ریزی و مطالعه در این حوزه هستیم و تحقق این مهم نیازمند پژوهش و هماهنگی بیشتر است، گذشته از اینکه صرف حضور اثر از خارج کشور بدون توجه به اتخاذ تمهیدات لازم و برنامه ریزی به جشنواره کمک شایانی نمی کند.
نظر شما