سالانه ۱۰ درصد به کتابخانه های مساجد کشور اضافه می شود

خبرگزاری شبستان:  مدیر کل کتابخانه های مساجد ستاد عالی کانون های مساجد کشور از افزایش ۱۰ درصدی کتابخانه های مساجد در هر سال خبر داد و افزود: کرمانی ها به این کتابخانه ها اقبال نشان دادند.

سید ابوالفضل هاشمی، مدیر کل کتابخانه های مساجد ستاد عالی کانون های مساجد کشور در حاشیه افتتاح کتابخانه و مجموعه فرهنگی حضرت خدیجه سلام الله علیها رفسنجان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمان، بیان داشت: برنامه های متعددی برای کتابخانه های مساجد، انجام دادیم و برنامه های متعددی هم مد نظر ستاد است که بر اساس اولویت چیدمان و اجرایی می شود.

 

 

وی افزود: قریب 14 هزار کتابخانه در مساجد کشور وجود دارد که نیمی از این تعداد، مخزن دار و بقیه کتابخانه های باز هستند و با توجه به چشم انداز کانون ها، سالانه حدود 10 درصد به کتابخانه های مساجد افزوده می شود و تا جایی که امکانات و اعتبارات اجازه دهد و در مصوبات مجلس در توسعه کمی گنجانده شده، این روند ادامه دارد؛ در خصوص مطالبات به حق کتابداران مساجد، ما هم دوست داریم آنها از همه جهت دیده شوند.

 

 

هاشمی با اشاره به تأکیدی که بر توسعه فعالیت های فرهنگی در روستاها وجود دارد، خاطرنشان کرد: مسجد می تواند پایگاه فرهنگی خوب و قابل در روستا باشد و به همین دلیل کتابخانه ها را به روستاها نیز بردیم.

 

وی با بیان اینکه بیشترین کتابخانه را در سطح جهان در ایران داریم و جزو کشورهای رده بالا هستیم؛ گفت: با تفاهم و تعامل با نهادهای دیگر که در امر فرهنگ و کتابخانه فعال هستند، امیدواریم کتابخانه های ما استانداردهای لازم را داشته و به استانداردهای جهانی برسیم و جزو کشورهای رده اول در سطح کتابخانه ای باشیم.

 

 

این مسئول اظهار داشت: با توجه به شرایط، کتابخانه ها باز، دیجیتال، کتابخانه های تخصصی و کانون تخصصی کتابخانه ای  و... ایجاد کردیم؛ در جشنواره دوستدار کتاب و مروجان کتابخوانی مشارکت داریم؛ در حوزه کیفی هم با تزریق منابع وتجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری کتابخانه ها سعی کردیم بار کیفی خوب داشته باشند و اعضا که وارد شدند بتوانند اطلاعات مورد نیاز را برداشت کنند.

 

 

وی با بیان اینکه  در هر استان تنها یک کانون تخصصی کتابخانه ای راه اندازی می شود که مادر کتابخانه های مساجد است؛ تصریح کرد: در حقیقت این کتابخانه نماینده ما در آن استان و رابط کتابخانه های استان و ستادعالی کانون های مساجد کشور هستند که آموزش و ساماندهیدیگر کتابخانه ها  را بر عهده دارند و صرفاً عمومی هستند.

 

مدیر کل کتابخانه های مساجد ستاد عالی کانون های مساجد کشور درباره کتابخانه های تخصصی هم توضیح داد: این دست از کتابخانه ها، همه گونه منابع را در یک موضوع خاص مثلاً مهدویت دارند و مجموعه کاملی از منابع آن موضوع خاص هستند.

 

 

وی در ارزیابی کتابخانه های مساجد استان کرمان هم با بیان این نکته که کرمان را باید به مناطق مختلف تقسیم کرد تا  بتوان گفت کدام مناطق قوی تر و کدام نیاز به کار بیشتر دارد؛ اظهار داشت: مردم نسبت به کتابخانه های مساجد در کرمان اقبال نشان دادند.

 

 

وی افزود: در رفسنجان و سیرجان{به دلیل مشارکت خیرین} کتابخانه های بهتری داریم که توانستند در شهر خود مؤثر واقع شوند و در کتابخانه های(الزهراء و حضرت خدیجه سلام الله علیها)ویژه بانوان، مادران خانواده حضور جالب توجه دارند.

 

هاشمی با اشاره به اینکه در خود کرمان هم کتابخانه های خوبی داریم اما انتظار ما از کرمان با توجه به قدمت تاریخی که دارد بیش از اینها است؛ تصریح کرد: در شهر ریگان همه مساجد، کانون فرهنگی هنری دارند و این برمی گردد به اقبال مردم ؛ لذا اگر برنامه ریزی دقیق تر و امکانات بیشتر باشد، از طرف مردم هم حمایت بیشتری می شویم.

 

 

کد خبر 644334

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha