۱۰هزار ناظر جهاد کشاورزی در روستاها حضور خواهند یافت

خبرگزاری شبستان: رئیس مرکز نوسازی و تحول اداری وزارت جهاد کشاورزی از افزایش ناظران این وزارتخانه در روستاها خبر داد و گفت: ۱۰ هزار ناظر برای الگوی مصرف و کم آبی در روستاها حضور خواهند یافت.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی سمنان، ابوالقاسم ورداسبی در جمع ناظران پهنه استان سمنان، بیان کرد: امروز بیش از ۱۰ هزار نفر از ناظران وزارت جهاد کشاورزی در دهستان‌های کشور در قالب اجرای نظام نوین ترویج این وزارتخانه در حال فعالیت‌ هستند.

 

وی با اشاره به حوزه‌های کاری این ناظران جهاد کشاورزی در دهستان‌های کشور تصریح کرد: این ناظران در ۱۰ هزار پهنه تعریف‌شده در جهاد کشاورزی بر فعالیت زراعت، باغی و دامی پهنه زیر پوشش فعالیت خود نظارت می‌کنند.

 

رئیس مرکز نوسازی و تحول اداری وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه از این تعداد ۱۰۸ ناظر و مروج جهاد کشاورزی در دهستان‌های استان سمنان مستقر بوده و فعالیت می‌کنند، خاطرنشان کرد: این مروجان و ناظران در اراضی کشاورزی و واحدهای تولید فراورده‌های دامی به‌صورت میدانی حاضرشده و به بهره‌برداران بخش کشاورزی و دامی کمک می‌کنند.

 

ورداسبی با بیان اینکه بیشتر این کارشناسان در حوزه زراعت و باغبانی فعالیت می‌کنند، عنوان کرد: البته وزارت جهاد کشاورزی انتظار دارد تا ناظران و مروجان این وزارتخانه در ۱۰ هزار پهنه کشور در همه زمینه‌های فعالیت جهاد کشاورزی کسب مهارت کرده و به مجموعه وظایف حوزه جهاد کشاورزی آشنا شوند تا بتوانند مؤثرتر به کشاورزان و دامداران کمک کنند.

 

وی با اشاره به اینکه اجرای طرح مهارت‌آموزی برای ناظران پهنه‌های کشور در راستای رسیدن به همین هدف بوده است، عنوان کرد: امروز لازم است تا ناظران پهنه‌های ۱۰ هزارگانه کشور به همه حوزه‌های فعالیتی وزارت جهاد کشاورزی و دانش روز آن آشنا شوند.

 

رئیس مرکز نوسازی و تحول اداری وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه طرح مهارت‌آموزی مروجان پهنه‌های جهاد کشاورزی در همه استان‌های کشور برگزار می‌شود، عنوان کرد: حضور ناظران و مروجان پهنه‌ها در مزارع مراکز تحقیقات کشاورزی سبب می‌شود تا استعدادهای برتر در این زمینه به‌عنوان مدیران آینده جهاد کشاورزی در سطح استان و کشور شناسایی شوند.

 

مهارت افزایی ۱۰۸ کارشناس حوزه جهاد کشاورزی سمنان انجام شد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از اجرای طرح مهارت افزایی کارشناسان پهنه استان خبر داد و گفت: کارشناسان در ۱۰۸منطقه پهنه استان در این طرح حضور داشتند.

 

سید حسن میرعماد از آغاز طرح مهارت افزایی کارشناسان پهنه مراکز جهاد کشاورزی استان سمنان خبر داد و بیان کرد: سمنان به ۱۰۸ پهنه تقسیم و به همین تعداد نیز کارشناس در همین پهنه‌ها مشغول به کار شدند.

 

وی افزود: باهدف انتقال دانش به مزرعه این کارشناسان پهنه استخدام شدند و در این راستا تلاش شده که هیچ مزرعه‌ای بدون کارشناس نباشد و این کارشناسان دانش کشاورزی را به بهره‌برداران منتقل کنند.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به‌ضرورت اجرای طرح مهارت افزایی کارشناسان پهنه استان گفت: با توانمندسازی این کارشناسان و به‌تبع انتقال این دانش به کشاورزان و بهره‌برداران می‌توان گام مهمی در راستای افزایش تولید در واحد سطح برداشت.

 

میرعماد افزود: کارشناسان پهنه یافته‌های جدید تحقیقاتی و علمی را به مزارع برده و از این طریق ضریب نفوذ دانش به بخش کشاورزی را افزایش می‌دهند و این مهم سبب افزایش بهره‌وری در بخش تولید می‌شود.

 

به گفته وی در این طرح آموزش‌های مختلف عملی و تئوری در بخش‌های مختلف دام، زراعت، باغبانی، حفظ نباتات، آب‌وخاک و غیره به کارشناسان پهنه ارائه می‌شود همچنین این طرح مهارت افزایی باهمت دفتر آموزش کارکنان و مرکز نوسازی و تحول اداری وزارت جهاد کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش بخش کشاورزی، مدیریت ترویج و هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی و سازمان‌های جهاد کشاورزی در سراسر استان اجرا می‌شود.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان همچنین با بیان اینکه الگوی اولیه کشت در استان بر اساس خشکسالی تدوین شد، بیان داشت: امروز بحران کم‌آبی و در پی آن خشک شدن قنوات و شور شدن آب، کشاورزی استان را تهدید می‌کند.

 

میرعماد با اشاره به اینکه استان سمنان در حاشیه کویر قرار دارد و شرایطی خاص ازنظر اقلیمی بر آن حاکم است، افزود: خشک‌سالی‌های متناوب و بحران کم‌آبی، خشک شدن چشمه‌ها و قنوات و شور شدن خاک کشاورزی چالش و تهدیدی مهم برای استان و بخش مولد کشاورزی در این استان است.

 

وی با تأکید بر ضرورت اجرای راهکارهای کاهش و مدیریت مصرف آب و افزایش ارزش‌افزوده در تولید محصولات کشاورزی و باغی در این استان خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم کشاورزی پایدار داشته باشیم؛ باید بتوانیم از منابع موجود بهره کافی را ببریم.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با تأکید بر لزوم افزایش راندمان تولید محصولات کشاورزی در واحد سطح در استان بیان کرد: امروز دیگر راهی برای توسعه سطح وجود ندارد و باید تلاش شود با امکانات موجود افزایش عملکرد تولید محصولات کشاورزی و باغی، در واحد سطح افزایش یابد.

 

میرعماد با بیان اینکه استان سمنان ظرفیت‌های زیادی در بخش کشاورزی دارد و باید از این ظرفیت‌ها بهر برد، یادآور شد: برخی از کشاورزان استان توانسته‌اند تا با امکانات موجود، تولید محصول بیشتری از میانگین تولید داشته باشند.

 

وی با بیان اینکه کارشناسان پهنه در استان سمنان باید حضوری فعال در امر ترویج کشاورزی داشته باشند، تصریح کرد: باید کارشناسان پهنه‌های مختلف استان شرایط موجود این حوزه و راهکارهای موجود را برای کشاورزان توضیح دهند.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه امروز تغییر الگوی کشت در استان اجتناب‌ناپذیر است و این مهم باید اجرایی شود، خاطرنشان کرد: کشت محصولات کشاورزی پر آب‌بر با مزیت نسبی و درآمد کمتر به صلاح نیست.

 

میرعماد با اشاره به اینکه کشاورزان استان سمنان نیز به اهمیت این مهم پی برده‌اند، تأکید کرد: بر همین اساس نیز امروز سطح جالیز در استان کاهش‌یافته است.

 

وی با اشاره به اینکه امروز با تلاش کارشناسان جهاد کشاورزی استان سمنان الگوی کشت اولیه در این استان تهیه‌شده است، بیان کرد: این الگوی جدید کشت پیش از آغاز سال زراعی جدید در اختیار کشاورزان و مسئولان مربوطه در شهرستان‌های سراسر استان قرار خواهد گرفت.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه موفقیت‌های سال گذشته این سازمان مرهون تلاش‌ها و حضور مؤثر کارشناسان و مروجان کشاورزی در پهنه‌های کشاورزی استان است؛ از کارشناسان کشاورزی در پهنه‌های مختلف این خواست تا حضوری مؤثر در اراضی کشاورزی برای ارائه مشاوره و کمک به کشاورزان داشته باشند.

 

کد خبر 644115

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha