به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، امیرمحسن ضیایی، رییس جمعیت هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران امروز در مراسم تفاهمنامه همکاری مشترک فیمابین جمعیت هلال احمر و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: این تفاهم نامه به منظور تحقق اهداف و مأموریت های حوزه زنان و خانواده مندرج در سند چشم انداز 1403 به سیاست های کلی ابلاغ شده توسط مقام معظم رهبری و برنامه پنجم توسعه با توجه به استراتژی ها و برنامه های فدراسیون بین المللی جمعیت های ملی صلیب سرخ و هلال احمر در راستای فعالیت های بشردوستانه با محوریت توانمندسازی زنان صورت گرفته است.
وی با اشاره به موضوع تفاهم نامه بیان کرد: این تفاهم نامه همکاری و هماهنگی جهت سیاستگذاری و برنامه ریزی در راستای توسعه مهارت ها و توانمندی در زمینه فعالیتهای بشردوستانه و مدیریت بحران در خانواده ها و همچنین جذب زنان به عنوان نیروهای داوطلب و ساماندهی و مدیریت آنان برای افزایش مشارکت های اجتماعی و بهبود فعالیت های اجتماع محور است.
ضیایی با بیان اینکه ارتقای آگاهی های نسل آینده از طریق آموزش و توانمندسازی زنان و دختران جوان در زمینه مشارکت های اجتماعی و فعالیت های اجتماع محور و مدیریت بحران از جمله اهداف این تفاهم نامه است، افزود: همچنین جذب و مدیریت نیروی انسانی و مشارکت های مردمی با تاکید بر زنان در راستای ارایه خدمات حمایتی به نیازمندان جامعه و بهبود مدیریت اجتماعی از طریق تشکیل شبکههای اجتماعی زنان خانه دار نیز از اهداف ما در امضای این تفاهم نامه می باشد.
رییس سازمان هلال احمر با بیان اینکه بهرهمندی طرفین از ظرفیت ها، امکانات و تجارب یکدیگر از قبیل جایگاه سیاستگذاری معاونت، نیروی انسانی و ظرفیت شعب استانی جمعیت در جهت پیشبرد موضوع تفاهم نامه از جمله محورهای همکاری مشترک ما است، تصریح کرد: همچنین ما سعی کردیم با بهره گیری از ظرفیت، تجارب، منابع و امکانات بخشهای عمومی، دولتی، خصوصی، دانشگاهی، علمی و سازمان های مردم نهاد در جهت تحقق مفاد تفاهم نامه استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه یکی از ماموریتهای ما در جمعیت، در زمینه مدیریت بحران و پاسخ به سوانح است که در این زمینه نقش بانوان بسیار اهمیت دارد بیان کرد:همچنین تجربه ما نشان میدهد که در کشورمان اگر بخواهیم توفیقاتی داشته باشیم باید به نقش بانوان توجه کنیم. یکی از تجربههای ما در زمینه سلامت است که در طرح دهورز شاهد آن بودیم و در این جهت بانوان باید دیگران را آموزش میدادند. همچنین در ادبیات مدیریت بحران به نقش بانوان توجه شده است و آن را در زمینه ایجاد آمادگی مهم میشمارد.
ضیایی با بیان اینکه بخش عمدهای از اعضای جمعیت را زنان تشکیل میدهند اظهار کرد: آنها با رنامهریزی بسیار خوبی کار میکنند. جمعیت هلالاحمر این آمادگی را دارد تا در زمینههای دیگر نیز برای استفاده از ظرفیت بانوان فعالیت کند.
رییس جمعیت هلالاحمر با اشاره به اینکه نقش بانوان چه در خود جمعیت و چه ماموریتهایی که انجام میشود بسیار محوری است. خاطر نشان کرد: بانوان در صحنه کشور بسیار فعال هستند و باید برای گرفتن کرسیهایی که میتوانند در آنها حضور موثر داشته باشند تلاش کنند.
وی با اشاره به جزییات تفاهمنامه اظهار کرد: تفاهمنامهای که امروز امضاء شد، یک تفاهمنامه کلی است و براساس آن پروژههای مشترک میان جمعیت هلالاحمر و معاونت ریاست جمهوری در امور خانواده و زنان تعریف میشود و محوریت پروژهها توجه به نقش بانوان است.
ضیایی اظهار کرد: بانوان در سه بخش فعال هستند. در میان مجموعه پرسنل رسمی هلالاحمر 9000 زن حضور دارد که در ابتدا باید برای آنها برنامه ویژهای تدارک ببینیم. بخش دوم در قالب افرادی است که در تیمهای امداد و نجات، سازمان جوانان و سازمان داوطلبان هلالاحمر کار میکنند. محور سوم هم مربوط به خانمها در جامعه است که نقش مهمی را در این بخش ایفا میکنند. جمعیت هلالاحمر در بستر دانشگاهها، مدارس، و جوامع محلی فعالیت میکنند و باید از این میزان دسترسی استفاده کرد.
نظر شما