به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، منصور جلیلوند پیش از ظهر امروز (یکم مرداد) در نشست خبری که در سالن جلسات اداره کل آموزش فنی و حرفه ای قزوین برگزار شد، بیان کرد: از 31 تیر ماه تا ششم مرداد ماه با عنوان هفته ملی مهارت نامگذاری شده است که در این هفته سعی می کنیم تا اقدامات این مجموعه در معرض دید همه قرار گیرد.
وی ادامه داد: مراکز فنی و حرفه ای در بخش ثابت و سیار آموزش های خود را ارائه می دهند که 10 مرکز ثابت مهارت های مورد نیاز مردم را آموزش می دهند و با توجه به تفاهم نامه هایی که با دستگاه های مختلف نظیر آموزش و پرورش داریم مهارت به جامعه هدف آنها هم آموزش داده می شود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان قزوین اضافه کرد: در بخش دانشگاهی هم به منظور مهارت آموزی به دانشجویان با برخی دانشگاه ها وارد عقد قرارداد شدیم از جمله دانشگاه علمی و کاربردی و آزاد که در این بخش فضای کارگاهی را در اختیار دانشجویان قرار می دهیم زیرا هدف ما تولید علم همراه با عمل است.
وی عنوان کرد: در سال جاری بخشنامه جدیدی داریم مبنی بر آموزش مهارت در جوار دانشگاه که در این طرح دانشگاه هایی که 2 هزار دانشجو دارند می توانند شرکت کنند که با توجه به این امر در دانشگاه کارگاهی را برای مهارت آموزی دانشجویان ایجاد می کنیم که این برنامه تا پایان مرداد ماه در اولین واحد دانشگاهی در قزوین شروع می شود.
جلیلوند اعلام کرد: مشکلی که ما در استان داشتیم این بود که آموزش های فنی و حرفه ای از نظر مدیران و مسئولان استانی جدی گرفته نمی شد که ما خواسته خود را در این خصوص با استاندار در میان گذاشتیم که ایشان دستور تشکیل شورای عالی مهارت را در استان دادند که نخستین جلسه آن هفته آینده برگزار می شود.
وی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه همکاری با شرکت شهرک های صنعتی اظهار کرد: بعد از برجام تحولاتی را در حوزه اقتصاد و صنعت شاهد بودیم و احساس کردیم تقاضا برای آموزش فنی و حرفه ای به منظور کار در صنایع بیشتر شده است از همین رو تفاهم نامه ای با شرکت شهرک های صنعتی قزوین منعقد شد که از سال گذشته تاکنون بالغ بر 2 هزار نفر در واحدهای صنعتی مورد آموزش قرار گرفتند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان قزوین در ادامه توضیح داد: 58 تفاهم نامه با دستگاه ها و بخش های مختلف داریم که در یک مورد از این تفاهم نامه ها که با کمیته امداد امام خمینی (ره) است، 3 هزار نفر در مناطق روستایی و دورافتاده آموزش دیدند.
وی از اجرای طرح مادران کارآفرین در استان اخبر داد و گفت: طرح مادران کارآفرین پرور در سطح کشور برای نخستین بار در قزوین اجرا شد که سال گذشته 50 هزار نفر ساعت از مادران آموزش کارآفرینی دیدند که این طرح برای آموزش و توانمند کردن مادران برای تربیت فرزندان کارآفرین است و امسال هم این طرح استمرار دارد.
جلیلوند خاطر نشان کرد: طرح دیگر ما آموزش های نیمه حضوری در بستر شبکه های اجتماعی است که این طرح هم برای اولین بار در سطح کشور در قزوین اجرا می شود که در پایان هم به افراد گواهینامه فنی و حرفه ای اعطا می شود.
وی با اشاره به فعالیت های آموزشگاه های آزاد اعلام کرد: ما 188 آموزشگاه آزاد داریم که آنچه در این بین ناراحت کننده است آموزش های موازی است که توسط ارگان های مختلف دولتی و غیردولتی انجام می شود، آموزش هایی که غیرقانونی است و بیشتر هم رشته های خدماتی را دربرمی گیرد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان قزوین افزود: رسالت فنی و حرفه ای آموزش مهارتی است و متأسفانه برخی از ادارات دولتی و نهادهای غیررسمی وارد این کار می شوند در صورتی که اگر می خواهند این کار را انجام دهند باید از فنی و حرفه ای مجوز دریافت کنند و در واقع آنچه ما در این روند به دنبال آن هستیم، رعایت استاندارد آموزشی است.
وی با اشاره به اهمیت به روزرسانی آموزش ها و ارائه آموزش های نوین عنوان کرد: خواسته ما از مسئولان این است که آموزش های نوین را در استان داشته باشیم و با توجه به پیشرفت تکنولوژی این امر لازم است و باید توجه داشت سرمایه گذاری در فنی و حرفه ای منتج به اشتغال می شود.
جلیلوند در پایان از اجرای طرح کارآموزی در محیط واقعی کار و برگزاری دوره کارورزی دانش آموختگان دانشگاه ها خبر داد.
نظر شما